Monday, August 7, 2017

My Internship Life

Busynyaa saya sisturrr busynyaaa...
Dah habis intern pun busynyaa..

Fuh lama gilaa ah tk update, berbulan bulann. Blog saya makin dilupaii, sedihhhnyaaaa! Kasihan rasanya. Tapi tidak apa mari saya cuba akan update nii. Hahah dan nk cerita tentang my Internship Life, jeng jeng jenggggg.

As u know, back to diploma years, I'd already doing my internship. Tapi sbb utm ni lain maciam, so kena lagi intern time degree fuhhh. Satu sem lagi kena intern, dan sebenarnya aku jadi macam fobia. Haha eh fobia ke right words dia, tp dia jadi macam takot. Takot sebab tkde kerja, hanya duduk diopis tk buat apa. Serious ohh masa bdk bdk ni semua nak apply tempat praktikal aku mcm aaa takotnyaaa, harap sangat sangat tempat yang aku apply ni ada kerja tk bosan dan yang penting banyak belajar. Nak dijadikan cerita alhamdulilahhhh, dengan bantuan lecturer aku dapat tempat ni. Dekat Melawatii. Rasa macam tknak cakap nama karang bila search dekat google nama firm ni keluar aku punya blog. Uishh sherammm hahaha tp kalau nak tahu boleh pm tepii kehkeh. Tp hint dia dekat Melawati, dan company yang besar. Ada tiga cawangan kot jangan main mainnnn. 

Masa first day datang, muka ssesuci lebaran babe. Haha pastu memang tk tahu sesiapa pun yang akan masuk sekali ke, sebab dari utm memang aku soranggg je ni ha yang praktikal sini. So masa dalam meeting pagi pagi tu depa suruh kenalkan nama, apa semua kan. Lepas tu time tu baru laa tahu ada budak gak praktikal sekali, dari uitm shah alam. Yeayyy kita ada kawann yeayyy. Even dia praktikal kejap je, tp weols dah ngamm teroksz haha! Sebab memang boleh masuk dengan Mira ni. Dia pun jenis melayan haha. So dalam dua bulan macam tu je kita org intern sama. Rasa kejapppp je tp sempat gak buat macam macam cuma macam alaa sedih nyaa dia dah habis. I menangis kot dalam kete pikir kan u tahu tk hahaha i memang sensitifff tp i cool. Huhu thankiu Mira for everything, seronok kenal dengan awakk. Goodluck praktikal lagi dekat Seri Kembangan tuu haha! Goodluck jugakk backpack ke Korea sana hihi. 





Your last day yang tk macam last haha ❤

Kita letak dua gambo je laa, kalau nak ikutkan banyak selfie dengan budak ni tapii hahaha karang menyampah lakk kahkah

Moving on to Kak Ain!

Hahaha my supervisor kecik. Sebab yang besar Bos so dia yang kecik hahaha. OMG kakak ni umo dah nak 30 dahhh tapiii perangaiii mcm baya baya saya jeee. Dengan pendek dia tu hahaha kelakar dan comel jeee. Kira macam senior dah dia dekat sana sebab dah lebih 5 tahun kerja kan. Tapi dkt sana ada yang dah kerja lebih 10tahun fuh powernya lahaii. So macam kerja memang I banyak bantu dia, dia bagi kerja i buat. Katanya I ni blur blur tp perform haha! Tak baik betul apa salah kitaa. Kita double confirm pun kena blur blur. Haha, Tanpa diaaaa jugakk report saya tk akan dapat A haha alhamdulilah merasa gak dapat 4flat uuuuu hahaha. Terima kasih kak atas tunjuk ajar dan ilmu dan masa dan segalanya. Syukurr dapat kenal akak, akak the best. Bapak laa ayat aku mcm bodek kan tp I really mean it. Hahaha

Ok untuk gambo sebenarnya dalm phone, payo bebenor la nak transfer dkt email ni aduhh dah dua kali dah saya try. Oh boleh je transfer pakai usb tp malassssss! nanti laa cucuk. haha

Moving on tooooooo Worker Up Department!

O M G department paling happening sekali kotttt. Hari harii ada gelak ada senyumm Hahahad duduk bawah tak stress tapi dia jadi stress bila ko tgh buat kerja focus then time tu la ramai bersembang hahah time tu je laa rasanya nya stress ciked. Hahahah oh yaaa dan selaluu sangat ada makan makan, hahaha aku disana dijaga dengan rapi dan teliti. Asek makan je seronok betul. Itu ler bam bam kahkah. Terima kasih Abang Lan, Kak Azi, Kak Min, Abang Nayen, Ciknan, Abang Wan, dan Syapik! Uolls buat i terhibur selalu terima kasih atas semuanyaaa, insyaAllah nanti kita jumpa lagi :) 19 hb kan kelah kelah? Hahaha pape pun Syapik paling sempoii haha. Dengan dia ah salu buat kerja gila, eh tak tak bukan salu sebab aku penakut. Dia yang salu, kita teman dan ikut je. Haha kalau ko tkde bosan gak aku, nasib la ko masuk kerja time aku praktikal haha.

Last but not least!

Tempat sini sendiri dah gemmmmpak! Hahaha banyak sangat aktiviti nyaaa. Majlis Buka Puasa, Big Loser Challenge, Jamuan Raya, Badminton fuhhh semua ada. Power ahhhh, Serious seronok laaa praktikal sinii, ala untuk yang kerja banyak tu bila ada time time je. Yang lain i happy je tauu hehehe.

Thankiu thankiu thankiuu.
I'll be back :)

(Tapi dalam hati aku sedikit keliru sebab aku tk tahu aku boleh jadi ke QS ni)