Tuesday, January 3, 2017

Recap 2016

Assalamualaikum.
Another year, another chapter.

Alhamdulilah, 2016 banyak mengubah aku, banyak mengajar aku, alhamdulilah terima kasih Allah peluang ini :) Ok aku tk cerita ni pada malam tahun baru macam sebelum sebelum ni. Kalau tak selalu nya akan excited bila new year nak update blog. Haha tapi skrg update pun dah jarang, biasa lah dik akak kan dah 24 tahun. eh cilap tu tua benor, 23 tahun je baruu :)

Serious banyak gila gua tk update dekat blog, banyak insta je. Tapi insta pun malas gak, kekadang je. Kalau ada mood haha bila ada mood pun event lain, pergi update gambar lain. Tah pape sangat tapi ni aku try scroll insta balik tgh program jadi bulan bila senang nak trace dah sekaran sbb dah ada tarikh dkt insta kan mok aku cakap takde titik babak hembus satu nafas. Fuh semput

Ok mari kita buat summary untuk setiap bulan.

January
Macam biasa bulan bulan gini tengah final, so tk syiok la jadual degree nii. Apa new year duduk dalam bilik jee sebab kena study nak paper. Haha oh first time gi jenjalan Melaka gakx masa on the way balik rumah tu heheh #honeymoonbelumhalal1 Hahaha alah saja je hashtag tu alahhh serious sgt.. Ohh time ni kawan sekolah kawen, dan omg omgg dia dah pregnant dan bulan dua nii due! Omggg feel old enough?! Ha jgn tak tahu akak jadi volunteer lagi untuk sukipt hehehe nk jadi player tk lepas sebab power sangat nanti dapat johan so jadi volunteer je la.

February
Dah masuk sem baru... Tah la masa cuti tak best, kejap pulak tu! Ha aku pun tetibe nak emo dah kenapaa. Ok aku patut tenang, sebab awal sem eleh gi kelas dpat course outline je hahah. Then celebrate birthday Amalina Ann dengan Sheyy, time ni rajin lagi nak celebrate reramaii ada dress code bagai, sekarang? Haha we just keep our circle small :) Dannnn! Fist time try menjual buah potong dalam blok dengan Shey. #jajacubacariduit Dan ada program pertama qsfeedhomeless :) Semoga diteruskan aktiviti yang baik mcm tu!

March
Ok bulan ni memang tkde update papeeee! Hahaha ok usha insta apa yg i update bulan ni haha... Uuu nampaknya ini kali pertama saya try jadi marketing girl jual product. Mok serious cuak gila sebab tk pernah pakai itu yang cuak sgt.. Hahaha tp sekarang saya pengguna yang tegar, Kalau nampak saya ber SeqyBeauty tuu itu la product yang saya join utk jaga booth, ok ingat Seqy, ingat saya. Kah! #jajacubacariduit Ok masa ni pun tengah bulan test, dengan byk dugaanya. Blackout ler test postpone lerr.

April
Join booth lagii~ #jajacubacariduit kali ni dekat Shah Alam, hari tu Johor. Oh kalau ikut insta saya, time ni pergi Singapore jenjalan guna duit jual buah totally 100% heheh alhamdulilahh :) jum cari duit dan berjalan lagi? Hahaha... Dan bulan ni agak hectic sebenarnya sebab dah hujung hujung sem kan. Dengan ada program koq nya, dengan program rumah anak yatim, dan site visit. Berderet serious penat. Haha

May
Ila kaweeeeen! Time ni pun hectic gakk, Ila kawen petang, dekat emm aku tk ingt yang pasti jauh jugak laa, lepas tu malam tu ada dinner untuk senior. Balik dari wedding ila terus siap siap gi dinner, kelam kabut gilaaa. Sebab masa dinner tu akak kena jadi mc untuk games, huhu first timeee huhuhuhu. Oh ye dengan ada hitea koq lagi, hitea yang dikira markahnya time makan haha. Laaa patut la aku tk update pape bulan ni, busy gilaa. Dengan habis finalnya ada program qs rics conference. Fuhh

Jun
Ok habis dah final yeayyyy balik rumah la apa lagii, oh dah puasa ye masa ni. Ok tkde nak cakap banyak sebab tk de aktivit apa aku update dia insta dan blog.

July
Raya raya, apa lagi raya laa! Dannn hehehehehe... Raya kita kali ni ke Germany! Allah aku tkde cerita yang proper pun pasal ke German ni. Hm ciannn, jaja dah pemalas hm. Dan ini first time saya berjalan paling lama dan musim panas! Hahah dan saya tknak dah berjalan musim summer..

August
Balik balik German, dapat suprise birthday lak hihihi, thankiu semua yang terlibat. Tapi pape pun yang master mind tuuuu, beriya tau kumpulkan kawan kawan sayaa. Haha terkejut bila kawan bukit indah kawan utm ada. Kawan semteg je takde sebab tk berjaya nk contact. Hihi pape pun thankiu love. Alamak termanis lak jap gi bersemut. Oh masa ni pun join booth lagii~ Dekat seremban.

September
Masuk sem lagi... Aku rasa mcm byk betul masuk sem dalam setahun, Hahaha! ok tkde pape update di blog dan insta.

October
Booth lagii~ Hahaha kali ni lak dekat Melaka. Hahah dalam setahun ni SeqyBeauty berjaya bukak 8 booth wowowo powerr! Oh ye minggu testt mcm biasa dan cuti sem dan kita ke Ipohhh! Sebab miss kawenn wowowowo tahniah miss! Eh puan :p

November
Lagii dengan booth hahaha ni yang last, di Shah Alam. Dannnnnn i got my new toy! Heheheh nak main dengan sony lakk. lepas ni kalau gambar saya lawa sangat jangan marah eh, sony yang buat gambar saya lawaa. Saya hanya buat awak tersenyum, mendee pickup line

December
Program Qasihh! Finally berjalan jugakk! Fuh after lots of worried, hahah. Dan mcm biasa ulang balik, minggu final. Mcm tu je la hidup buat masa sekarang ni, tunaikan fardhu kiyafah dan tugas seorang pelajar. New year pun ada paperrrr...cedihh


Apa apa pun doakan saya nak habis kan lagi 4 paper nii, dah tak sabar nak balik rumahhh!

Macam aku cakap awal awal tadiii, tahun ni banyak yang berlaku, yang baik kita teruskan, yang buruk kita perbaikii. Emosi tahun ni pun alhamdulilah stabil tk macam tahun tahun sebelum nya. Emosi utk every month tu tk kira ahhh aku ckp emosi lain, ahahaha. Aku try berniaga buah, aku try jadi promoter, aku try ke Singapore dgn Shey sahajaaaa, aku try conduct event. Alhamdulilahhh untuk semua ini :) Moga tahun 2017 dapat ajar aku lagi matang dan berdikari dan apa ye, apa apa je laaa.