Wednesday, November 16, 2016

Sony A5100 xx!

Hihihih
Cuba cari siapa ada toy baru?

Alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah :)
Memang dah lama dah cari camera ni tapii tk sangat bersungguh mcm nak cari gopro itu hari. Haha mungkin sebab dah malas ke? Eh bukan malas tapi sebab apa eh mungkin sebab entoh. Tapi I nak yang I tahu I nak camera tu haha.

Warna putih sebab rasa cantik, tk cepat kotor iya saya jaga. Hihi


Dan tetibe masa dekat Sutara Mall, usha kedai camera sekali camera ni ada promotion. Dia mcm aku ulang alik kedai tu dua kali lepas tu aku tk tahan untuk memilikinya esok terus beli hahahah.. Dan sangat berpuas hati hehe. Dapat free bag sony dengan monopod free. Untuk filter kena beli ceh bagi je la free ngadeee... Haha total dalam RM2170, hiks. Tapi before beli tu dah whatsapp Abah, mintk sumbangan ikhlas darinya untuk menghulurkan beberapa ikut suka hati. Serious aku cuba nasib je, sekali Abah 'Boleh he he he' Hahah Abah bagi RM400, alhamdulilah dari tkde kan. Hihi itu je la sumbangan I mintak, dekat ahli keluarga lain tak haha malu.

Benda sekarang aku baru try beberapa shot je, setting manual aku pun tk beberapa power. Baru explore sikit sikit. Tapi focus aku nak lebih kepada video. Masalahna UTM Event bila nak buat belajar edit video niiii... Ada photoshop je sekarang, tkmau laa. Hahah

Pe lagi, usha ah gambo tanpa edit ni hihi










Lepas ni gambo dalam blog akan jadi lagi kebabomm wowo wowowow then should i start publish my blog to facebook? Haha mana tahu kot kot boleh kawan dengan honeykoyoki atau peliks ke hahaha.


Weh tengok budak atas tu baru ada camera terus jadi food hunter, food treasure, food is everywhere.



No comments:

Post a Comment