Friday, August 12, 2016

Bersawang ft Surprise Birthday Celebration!

Assalamualaikum, Hai Im Jajaa, who else could it be? Apaa macam aku try intro Luna Tasha nii, jadi dop? haha

Okay okay aku dah lama tk update ye jangan la marah jangan la bosan dengan post yang dah lebih sebulan terpapar tuuu. Hahah banyak sangat cerita ni dah tertangguh dan macam biasa aku pun tak pasti nak start dari yang mana. Cian awak blog, saya dah tak amek endah dan perduli pasal awak, hm cian awakk. Sebab saya takde masa, saya busy tauu. Hahaha acah busy mende tak tahu tp yang aku tahu takde masa :p

Germany!
Hehehe akak tkde kecoh dekat blog kata nak pergi holiday, sbb akak kan dah besar. Hahaha, so aku kena buat post lain untuk german la kan. Aduh sebenarnyakann, aku dah macam tak rajin. Hahah macam mana ni ya ampun Hafiza mana semangat ko berblog ni Hafiza Hafizaa.

Takpe la aku cerita overall je la, trip kalini selama 14 hari. Kami sempat cover dalam 5 buah negeri dalam Germany which is Frankfurt, Munich, Berlin, Hamburg, Cologne. My first impression, Frankfurt tak best. Hahah yang lain okay cantik dan banyak tempat menarik. Ohh dengan lagi dua tempat, Dresdan and Fussen. Mostly interaction place dia pasal building lama lama. Actually one of my friend that i met at Cologne said that, even the new building itself built looks like the old one. They want to keep the facade and the looks of vintage. For tourist la siapa lagi kan. Oh yes, trip kalini jugakkkk, dalam musim summer! Mok i swear i wont go for holiday in summer again! The sun keep kissing me! Hahah hitam tau sayaaa :( itu pun nasib dah pakai SeqyBeauty, kalau tk pakaii legam aku rasaa.

Surprise Birthday Party Celebration!
Ini memang betul suprise, sambut awal 3 minggu! Hahaha boyfriend boyfriend. Beriya pulak tu ajak kawan kawan aku kumpul. Adilah pun kemainnnn, sesame menipuuuu. Masa aku dekat Germany lagii, Adilah dah wasep mintak teman jumpa client katanya. Akak okay jee, memang tkde pikir syak ke apa takdeee. So on that day, pergi laa keluar dengan Adilah duluu, gi Klcc semuaa sebab katanya jumpa client dia dalam pukul 4 eh ke berapa eh aku lupaa. Lepas tu boleh lak kata silap jalan siap dah sampai Tugu Negara. Haha singgah siap tangkap gambo lagii. Rupanya Adilah nak lengahkan masa. Hahah

Lepas tu dia ckp jumpa dekat taman Botanika kot entoh dekat mana area area situ, aku totally tkde syak papee. Dia jalan laju aku mcm ok lantak la ko. Aku nak nikmati permandangan ni sambil amek gambo hahah pastu dia tarik tangan aku suruh cepat, macam eh takpe laa awak jalan la duluu. Hahah lepas tu boleh lak terserempak dengan Fara dan bdk bdk bukit indah. Aku mcm eh macam mana boleh jumpa dorang dekat siniii! Aku dah malu sebab aku tgh berpeluh gilaaa. Akak baru balik oversea awak kena paham, Summer pun tk peluh teruk mcm ni. Hahah

Lepas tu macam lama gak la dkt dorang tu, aku dah pelik dah time ni sikit. Out of sudden macam mana boleh jumpaaa. Hahahha aku keep tanya Adilah, ada apa apa ke nii. Hahaha tp memang tak expect langsung la nak celebrate birthday sebab awal lagi kann. Lepas tu tetibe Fara dengan Adilah ajak aku amek gambo dekat hujung. Time ni lagi la eh dah kenapa ni. Hahaha pusing belakang, ada boyfriend hehehhehe dengan Syahidah dan Amalinaa. Ok kehadiran kamu berdua paling terkejut juga tauu! Hahah



Thankiu guys memeriahkan majlis, thankiu Adilah sebab menipu jadii, thankiu Ama even sakit pun datang, thankiu Shey datang dari jauhh, dan.. Thankiu boyfriend. Tak sweet pun, biaseee je. Ingat aku terharu ke? Hahahahahhaa :p

No comments:

Post a Comment