Tuesday, April 5, 2016

Test week!

Lantak la aku nak buat dua post nya pun.

Haha tetibe marah pape je la jaa. Ok sebab malam ini rasa nak menaip lagi, maka menaip la kita. Lama sebenarnya tkde masa dengan laptop ni sejak sejak minggu test. Oh sekarang tengah minggu cuuuUUuuuUuutiii~ Kalau ikut fakulti aku, minggu test memang dia khas kan satu minggu straight dan kelas untuk bukan subjek umum takde. Kira patutnya aku ada satu test hari Ahad, dua test hari Isnin, dua test hari Rabu dan satu test hari Khamis dan pulang ke rumah dengan perasan yang lega Sepatutnya laa...

Tapiii!

Tapi sebab utm ada gangguan bekaln elektrik, maka dua test yang akhir tu kena tangguh. Wehh first time rasa blackout satu utm, i repeat SATU UTM! Gelap nak mampus weh. First time blackout tu time malam Selasa, kira esok tu ada dua paper. Time tu tah la sorang dekat bilik, lepas tu pop. Hitam legam. Akak ok je, akak tk jerit akak cuma terperanjat je. Terus call Shey, hahaha sbb call boyfriend bukan boleh bantu pun. Setakat nasihat tk membantu untuk dpt kan sumber cahaya. Hahahah lepas tu pergi bilik Amalina, sebab memang dah janji nak belajar sama kul 1030 tp blackout tu dlm kul 10 kot ala lupa. Wehh kita orang still gigih weh still! Belajar dlm gelap ditemani dgn cahaya flash phone je. Ada membe dah keluar pi kfc, study kfc uu~ Sebab blackout bukan penghalang untuk study, ceh. Ni kalau mak pak tahu mesti mereka terharu. Haha

Aku dgn Shey pun ingt nak keluar gak sebab dah tk selesa duduk dlm bilik. Tapi dalam pukul 1115 mcm tu, lampu dah ada balik, yeayy! Apa lagi yeay yeay pun kena la sambung study.

Esok.
Macam aku ckp tadi, Rabu ada dua paper, dah lepas paper pagi. Makan rehat jap terus study paper ptg. Tgh study pop! Lagi sekalii~ Blackout dalam pukul em bape eh. Tapi yang penting semua gabra sebab paper petang tu kena byk pakai internet nak dpt kan idea. Lepas tu semua dah macam berharap paper cancel la sebab nanti takkan nak jawab paper tkde aircond. Tahu tak otak manusia lebih aktif bila dlm keadaan sejuk? Ha lecturer Building Economics yang cakap. Hihi

Jadinya, paper petang tu memang cancel!!!!

Tapiii!
Paper esok? Paper last?

Tiada siapa yang tahu melainkan Allah. Ni kalau aku nak chia boleh ke tak ni? (hihi)

Jadinya aku tido jap ptg tu dlm kepanasan, boleh memang boleh, bila bangun tu ha ko peluh mencurah curahh. Tah la aku bangun sebab orang dtg ketuk pintu nak sewa kete. Aku tgh mamai kot aku pun bagi la kunci. Last last aku kena gerak pi Sutera Mall naik cab.

.....

Sampai Sutera Mall ko nak study untuk paper last punya pasal. Study lak dekat surau, hahahaha sebab takde orang dan sejukk~ Tapi study tu semua kejap je, sebab dapat message test esok pun cancel!!

Terus la akak tutup buku, dan terus pikiaq nak balik rumahh. Haha

Yang penting blackout haritu sangat lama, hampir 12jam tauu. Puas dah merayau lepas dpt kereta. Uish gentle nak duduk blok gila seram, gelap nak mampus. Ko bayangkan satu UTM yang besor tu blackout. Lampu jalan pun takde, so insane! I can't brain this... Dan aku pun berbicara bahasa english hahaha.

Thesis statement aku dkt sini sebenarnya nak cerita pasal test dan blackout. Sekian.

SeqyBeauty

.....

Aku tak tahu nak letak apa kata kata muqadimah ni, haha. Jadi kekok pula lama tak menaip, ceh ceh acahhh padahal baru je sebulan. Itu pun peminat iolls dah suruh update. Kahkah 

Ok gua ada banyak cerita sampai tak tahu nak cerita dari mana dulu. Nak mix post karang tak paham, nak saing post, rasa macam malas pula ha sudoh major problem. Takpe takpe, yang penting aku nak cerita pasal SeqyBeauty duluu. 

*brb buat myline kasi habis tapi tak habis sebab error 40404040404 jadah dia*

Well, aku kenal SeqyBeauty ni dari Shey. Dan kebetulan dia jadi dropship untuk produk ni. Ha Shey yang dulu bukan la yang sekarang, dia sejak dah besor nak kawen ni semangat kerja dia lain macam sikit nak kumpul duit. Kahkah.

So ada event dekat Angsana Mall tiga hari, tapi ai tak dapat join lagi dua so ai join sehari je. Uish sebenarnya aku cuak jugak jadi promoter skincare ni, iye la ini melibatkan kepercayaan orang eh ye ke. haha tapi yang pasti skincare SeqyBeauty ni dapat kelulusan KKM dann yang penting produk dia ringan je. Salu kalau ckp ringan ni ongpuan paham la, laki memang lambat sikit. Haha kiranya tak de la tepek kat muka rasa lepas tebal bagai ha macm tu. Sebab ramai yang dtg repeat guna semua cakap benda sama, bila kita test dkt customer baru pun dorang rasa sendiri mcm mana tekstur tu. Oh aku tengah sembang pasal BB Cream dia tau, hahah. Lagi satu dia buat dari ekstrak alam semula jadi. Ok ok boleh usha lebih lanjut dekat blog SeqyBeauty sendiri. Jangan tak tahu ini first time akak join benda gini. Fuhh

Location : Angsana Mall

My first customer, yeayy.
Both Aunty ni sangat baik! Aa so comel tauuu, cakap pun lembut je. 


#teamSBQ for the first dayy, sebab esok lusa tu aku tak join. Ohh yang duduk tu la founder SeqyBeauy =) Dorang semua baik je, semua sporting hehe thankiu semuaa!

Location : Shah Alam

Oleh kerana event fius dekat Shah Alam ni aku cuti sem maka, boleh la aku follow dua hari event ni berlangsung. Dengan aku pun dah power bawak kereta, hahaha bukan la power tapi dah berani maka gerak la gua ke Shah Alam sorang. Eh plan asal macam tu la, ingat nak ulang alik dua hari tu, tp mak gua macam risau gua balik malam gua pun tido la rumah shey for 2 nights. Hihi thankiu Shey and family! 

First day.



Second dayy,
Second day semua dah tunjuk belang masing masing, haha semua nya acah artis adui.
 Time ni memang dah tak boleh nak kerja sebab tengah tunggu masa nak suprise kan bosh punya birthday. Alo so sweet la bosh qery. Dan time ni la semua artis malaysia berkumpul. Ada Uqasha Senrose, ada Wan Shamila, Hanis Zalikha, Jackyln Victor, Hans Issac, sape tah lagi aku lupa tp yang penting ada Janna Nick. Hahahahhahaha

Paling tk boleh blah orang datang je mesti kata muka bos macam perlakon, Sebenarnya sebab pakai Seqy Beauty ni je muka berubah jadi macam pelakon. Salu aku mcm biasa je, tapi sejak berBB Cream terus jadinya Janna Nick.

.....

Hahaha second day paling syiok. Apa apa pun korang semua terbaikk~ Semua sporting semua boleh masuk. Pengalaman juga semua ni, dapat tgk jenis manusia macam mana. Ada yang allergic bila kita approach, ada yang macam takot kalau boleh nak lari, haha macam macam. Ha ada yang kita cakap cakap lepas tu dia sembang produk dia lak alamak... Hahaha apa apa punn terima kasih Allah untuk peluang ini :)