Monday, May 25, 2015

Lalu kejap.

Ifti ada ni ha.

Jangan rindu lagi ifti cuma busy sikit je takde masa nak update blog. Banyakkkkk benda ifti nak cerita ni ish ifti tak sabar nak kongsi kebahagiaan. Cerita tentetif pergi turkey pun ifti tak habis kan lagi. Hahah nak buat macam mana ifti takde masa. Kah! 

Ohh sekarang ifti dekat sabah! Omg apa ifti buat dekat sini, holiday lagi ke omg. Haha tak tak aku saja kasi gempak sikit macam korg tertanya dalam hati. Eh apa aku aku ni kasar nyaa. Ifti masih mood jadi ifti. Heheheh ifti dpt offer dari member kerja dekat sini. Omggg ifti memang ngap terus la, ini rezeki! Ok itu saja untuk muqadimah. Untuk panjang berjela nanti la post lain. Ha dulu pun cakap macam ni pastu tk post post kan ha padan muka siapa suruh tunggu. Huhu ifti sembang macam ada org baca je blog dia huhu. 

Ee dah cakap tak nak berhenti ikut siapaa pun tak tahuu. 

Yang penting ifti tk sabar nak habis kerja ifti nak roda sabah. Sabah dah dalam gengaman ifti je, cakap nak pi mana semua ifti tau. 

Tapi yang paling pentingggg, ifti rindu rumah. Hahahahhaha ifti tengah homesick ke ni hm hahahaha ifti rindu rumah aduhh.


Ifti saji dengan sotong prawn yg powerrrr! Byeeee~

Saturday, May 2, 2015

Sum up Turkey Trip.

Assalamualaikum!

Jadi Dian sudah selamat pergi dan pulang. Sekejap Dian sekejap Ifti saya pun tak sure saya mana satu orangnya. Hahah tapi nama Dian ni macam syiok pula jadi saya nak stay dengan nama dia untuk post kali ni. Ah tk kira nak juga bahasa kan diri Dian tak kiraa.

Holiday kali ni paling lama, 14 hari perh lama lama buat padia pun tak tahu. Pastu mula lah yang hujung hujung tuh dah rasa nak balik nak balik. Hahah jadi oleh kerana terlampau lama Dian nak cerita day by day pun Dian tak sanggup sebab apa ye sebab Dian malas! Hehhe jadi ini kira konklusi je la. Nanti lagi satu post Dian share tips how to how to ha like that.


Ha apahal aku selit kan gambar aku kat atas ni pun aku tk tahu tujuan dia. Ha sebab aku rasa candid yang comel la apa lagi semua orang upload gambar satu je tujuan asal, sebab rasa cantik! Hahaha ha jangan nak tipu, saya tahuuuuuu.

Jadi hahahahhaha aduh aku tk tahu la nak start dari mana nak cerita, sebab dia lama sangat pastu dia macam semua nak keluar macam sekedebuk pastu tak tahu nak mula macam mana argh mana skill penulisan aku ni haha!





















Ok cukup saji kan gambar, kalau nak lagi syiok boleh singgah fb Dian ada masuk kan video. Dian nak masukkan dalam YouTube tapiii Youtube dah lain dulu masuk kan macam biasa je, sekarang kena minta claim lagu la padia tah Dian tak paham. Pastu nanti video ada tapiii bunyi takde, ada bunyi cengkerik je hahahah eh gelak la Dian tengah buat lawak ni kan. Pastu nak masuk kan dekat sini tak boleh sebab size besar sangat ha begitu. Fuh panjang nya explaination Dian, penat. 

Till next post ek?
Betul next post panjang sikit betul.
Tapi kalau rajin la hahaha.