Monday, March 23, 2015

Sunway Lagooon!

Haii! Jajaa kembali beraksi~

Ok ini first time aku pergi sunway lagoon. Tahu la sunway lagoon ni waterpark, cuba tk pernah pergi je. Lepas tuh masa cuti tiga minggu, gegirls ni usha tiket. Katanya kalau setiap bulan minggu pertama hari selasa dapat murah, dalam RM40. Perhh gila all park semua RM4o jee, kalau harga biasa dalam RM90 kott. Gila ko, berbaloi sangat kan. Saya mula mula macam la taknak pergi sebab wang untuk berjoli dah takde, haha sedih! Tapi ni macam aktiviti bersama, mungkin yang terakhir. Tapi ala jangan la terakhir jangan la. Sebab nanti mesti susah nak jumpa, jadi pergi juga. Hihi

Tolak pagi pukul 9 lebih, tapi yang pasti Maira lambat! Hahah lepas dengan tersilap lagi tengok waze, well macam biasa tambah satu tol sebab silap lane. Haha kawan kawan dah pakai baju nak terus terjun dah, semua dah tk sabar. Haha lepas tuh dalam pukul 10 lebih sampai.
















So overall memang fun gilaa! Haha gambar tk banyak sangat rupanya sebab banyak aku record. Macam main zuzuwela eh padia tah nama betul dia ha itu record, syiok gila! Ingat nak main lagi sekali tapi masa tk mengizinkan. Haa dan achievement unlock sbb aku dengan Maira naik roller coster. Uish salu kalau rollercoster ni memang surrender dulu, tapi rasa masa tuh gila kot nk try pastu tgk mcm tk takot sgt je. Haha pejam mata gak ah sebenarnya. Hehe tapiiii yg hammok eh padia tah lagi nama permainan dia ish apahal letak nama susah susah, kan tk ingt dah. Len kali letak ah nama, Cabaran pertama, cabaran kedua ha kan mudah. Ha yg kapak tuh haa, itu ai tk beraniii. Shey dengan Sya naik gila betul. Haha

Banyak lagi cite nak cakap tp cukup la awak semua tahu aktiviti ni soooo fun! So fun till i got burnn!

Belanja satu gambo muka terbako. Ala tapi ni ok lagi, kalau tgk face to face, jangan terkezut tau.




Sunday, March 22, 2015

Picnic :)

Hihih bucket list yang menjadi! Yeayyyy cepat la yeay kan sekali oi!

Selalu tengok kawan dekat insta pergi celebrate birthday dekat sini, lawa gila tempat dia nampak best. Pastu ai pun tk pernah picnic ai nak try, ai nak jadi ai nak. Hahha

Ceh takde la, memandang kan ada duit lebih dari program kami dulu jadi bermodalkan wang tuh buat la aktiviti ni, kira dorang semua tak payah keluarkan money just datang je. Nasib la paper last tuh pagi, kira dalam pukul 11 dah habis, lepas tuh picnic ni kita orang buat petang. Aku minta pukul 330 semua dah gerak. Awal kan? Memang dah tahu kalau awal macam mana sekali pun mesti gerak lambat punya, mesti! Dengan tibe tibe kunci kereta Hapis tak jumpa, haha sepatutnya gerak awal dengan Hapis cari barang barang tapi sebab lama juga la kunci kete dia hilang jadi aku gerak dengan Sheyshey pergi beli barang. Masa tunggu Amalina siap Hapis call yang kunci kete dia dah jumpa. So kita orang agihkan aku beli kek, dia pergi beli barang makanan macam roti tuna kaya air semua tuh.

Singgah wangsawalk beli Secret Recipe, Chocolate Moist Cake = RM88.00 mula mula nak beli kek biasa tapi harga kek biasa pun lebih kurang baik beli SR dah ternyata sedap. Haha lepas tuh lebih tuh beli hellium balloon! Iye hellium ballon ni memang mengarut, satu tuh RM3.50 kalau yang biasa. Kalau ada heart shape RM3.80 tapi ahhhh aku tk kira aku nak juga sebab baru nampak hidup picnic tuh. Heheheh lepas tuh terus waze ke Taman Layang-Layang Metropolitan, Kepong. Time tuh nak dekat pukul 5 dah rasanya. Aku harap sangat tak jammed! Hahah tah la membe lain dah gerak ada yang dah sampai. Macam biasa tgk waze tk sah kalau tk ada yang silap masuk line, hahaha! Lepas tuh sampai dekat pintu masuk taman tuh yg dekat belakang. Nak jalan pergi tempat yang cantik tuh aduh jauh, time tuh kete Sheyshey je yang ada, pikir nak park dekat sana je pastu jalan kaki. Pastu tibe tibe nampak kete Hapis masuk, alhamdulilah sesat bersama, hahah! Ikut dia cari pintu masuk depan lalu kawasan perumahan.

Sampai sampai tuh dah nak pukul 6 rasanya. jumpa mereka dekat tempat yang dijanjikan. Actually aku nak dekat tempat boat tuh, ada platfom warna putih lawa gilaa tapi sebab apa tah dorang pilih sini. Tapi bagus gak, ada pokok boleh sendal gopro aku ni. Hahah 








Yang gegirls dok tolong sapu tuna, sapu kaya dekat roti. Yang laki sibuk duk photoshoot kalah kan perempuan. Hahah lepas tuh lama sikit tuh nak potong kek, lepas tuh nyanyi yang Allah selamat kan kamu, rasa sebak gak la gila tk sebak dorang bagi kerjasama aku rasa terharu! Hahah ha gua ni memang over, konon ajk aktiviti suruh buat ini buat itu. Amazingly, mereka semua ikut! Hahaha terima kasih tauu :) Macam bergambar, ok semua buat macam ni, ok buat macam ni pula ok ini ok itu. Hahahaha maaf semua sebab over...




Lepas tuh dalam pukul 7 dah kemas kemas, nak balik dah hari pun dah gelak. Lepas tuh cuba teka siapa nangis... Hahahha Mai nangis, sedih la tuh huhu tahu je dia nangis lepas tuh semua dok nyanyi lagu memacam pasal persahabatan. Hahaha gais, gais jangan berubah ok gais, saya suka kawan dengan gais semua sebab perangai gais semua tkde dekat orang lain gais. Gais sangat tak cover macho gais suka buat saya gelak macam orang gila. Gais sangat sporting gais sangat comel. Gais semua macam budak budak, gais semua mengarut tapi takpe gais, gais sangat best! Gais nanti kawen jemput, gais andai kata hari tuh last untuk kita bertemu, jaga diri gais! Kalau ada rezeki kita jumpa dekat skudai gais, gais gua sayang lu semua gais. I tak boleh tulis ayat gini dekat insta gais I malu gais. Hahahha! Gais, jaga diri. hati hati :)  #WhatIWillMiss




"You can't force people to stay in your life. Staying is a choice, so be thankful for peopla who choose you"

Friday, March 20, 2015

The end of diploma, unofficially.

Wwoowow dah lama nya tak update.
ai rindu.


Jadiiiii dah berakhir sudah last semester aku untuk diploma! Yeayy alhamdulilah, terima kasih Ya Allah, terima kasih permudahkan urusan kami. Hihihi harap semua takde yang sangkut, tapi rasanya inshaAllah semua lepas :) Kalau untuk final projek tuh lecturer dah cakap semua lepas, kalau pasal subjek itu individu. Harap harap la semua lepas. Aminnn :)

Sebab lama gila tak post pape kan, eh ye ke lama, lama juga la kan dekat 3 4 minggu macam macam memori nak cerita ni. Pasal sunway tak cerita lagi. Haha sunway nanti aku buat satu post khas eh eh sayang semuaa :) Sebab sekarang nak cerita pasal detik detik ha kau ayat aku tknak kalah. Haha nak cerita final saya la apa lagi, macam biasa setiap sem saya akan bagi konklusi.

Tassawwur Islam (10/3/2015)
Sebab cuti kita straight 3 minggu sebelum final, jadi malas tuh bertambah. Sebab dua minggu tuh mana pegang buku. Haha dengan nak betul kan final projek nya. Jadi seminggu akhir tuh baru pegang buku itu pun main main lagi. Belajar dengan Illy sikit belajar dengan Maira sikit. Belajar sendiri pun sikit. Haha alamak aku tk ingat la paper tassawwur ni, em yang pasti aku juga aku tk tahu. Haha teruk!

Management (13/3/2015)
Ini sumpah aku cuak dan takot, serious tak tipu. Haha! Sebab aku macam tk boleh nak terima pembelajaran management ni. Memang la cara manager tuh urus macam mana, tapi banyak teori i cannot. Haha pastu gap dua hari tuh memang manfaat kan sebetul nya! Management ni memang taknya study sorang sebab gua tk paham. Pastu study dengan Maira sampai pergi PSZ ko. Wehh aku dulu study tkdenya dkt PSZ ni, org beriya je study sana. Last last aku study juga dkt sana... Hahaha walaupun azam dari sem satu study week je nak ke PSZ tapi rupanya azam tuh sem last yg terlaksana.. Hehehe soalan dia macam mana ek ala lupa, ha yg pasti before masuk dewan tuh tangan gigil gilaaa! Haha tgk soalan num 3 20markah takde pecahan pastu minta explan aku cuak sampai lupa. Pastu tenang balik, baru boleh buat. Hahaha fuhh management ni carry mark tah la tak tahu. Ish ishh

Law (17/3/2015)
Dulu kalau Miss Karimah ajar boleh bawak masuk COC eh bukan Clash of Clan eh ni Condition of Contract. Tapi En Yus ajar dia tak bagi bawak masuk. Ha ko hafal la 81 clause yang ada. Hahah tapi memang tak la kan boleh hafal semua tuh, beyond my limit. So baca je apa yang selalu dan common clause pakai. Pastu aku tk rasa En Yus kejam sangat dia mesti keluarkan apa yang dia pernah bagi tutorial. Nasib la dah photostat tuto before hantar, so baca tuh. Pastu ok dah. Itu jee, haha! Macam biasaa, study dengan Maira juga. Di PSZ jugaa, dan dengan Hapis jugaa. Hapis datang baru berjalan sikit kita orang kalau tk lagha je haha. Baca sikit pastu laghaa. Haha Lepas tuh masa exam sakit perut! Haha baru start 5 minit exam gua tk tahan, gua kena pergi toilet gua tak kira. Hahaha! Em soalan dia macam dah agak, keluar yang tuto. Satu je la tapi yang lain ada tuh markah. Haha

Planning and Schedulling (19/3/2015)
Ha ini gap sehari je, dan paper yang last! Dan malas pun bertambahhhh! Ish ish ishhh, selalu subjek Miss ni aku malas gila nak study sendiri, akan belajar dengan Sheyshey. Dia terang kan. Hehehe lepas tuh tgh bincang bincang, Maira datang join. Dia cakap ngntok nyaa baca sorang. Pastu kami bertiga pun study la bersama berbekalkan gelak tawa yang berselang seli. Hahah! Macam biasa lagi, sakit perut tk pernah henti kalau nervous ni. Ai tak suka betul la. Hahaha! Paper Miss ni ok la juga soalan dia, boleh la ada la markah tuh. Heheh

Yeayyyyyy! Alhamdulilah habis dah final untuk diploma ni yeayy :))) Apa lagii lepas tuh photoshot laa, happy bro dah habis dah. Tiga tahun bro, 6 sem bro akhirnyaaa. Hehehe

Jadi dengan itu akak nak belanja gambar. Hehehe





Lepas tuh akak akak terus shot ke Publika. Haha lunch katanyaa, lunch dgn akak akak ni ha. Heheh


Lepas tuh petang tuh kami satu kelas ada picnik! Tapi akak nak update next post.
Sabar jap tauu. Biasa laaa semalam hari bahagia akak :)

Saturday, March 7, 2015

Why follow the crowd?

Well.

Why must bother what's other people doing? In a certain things, yes you may follow them. In this personality matters, nope Jaja nope. You can't be anyone else, you got your own personality. You have your own unique. Everyone is unique on their own. Why must bother? 

I may not good to express something in a proper, good and bombastic word. But once I feel sad, happy or anything. I do really mean it. And will express on my own wayy for sure, hiks! Muah ciked.

Always remind myself, be patience.
Cause, amazing things await :)