Friday, November 28, 2014

Halangan Pertama #ProjekFYP

Secara totalnya aku akan ada 4 halangan untuk fyp ni.

Jadi minggu ni aku dah lepas dengan halangan pertama. Hahah macam mana? Macam biasa lah, macam biasa typical lecturer saya. Hahaa mengikut undian sehari sebelum tuh kami dah buat undian, jadii group aku num 2. Present ni kaan, kalau group sebelum kau macam buat hal ke macam tk puas kan hati lecturer ke, nanti group lepas tuh mesti kena juga. It was like domino effect! Hahah jadi aku kena domino effect tuh.

Dah lah tanya soalan yang tk penting sangat, pastu seuruh cepat. Aku dah prepare kot soalan utk lawan kalau pasal harga PDA tuh tapi tak tanya pula ishhh. Lepas tuh group group lain present boleh pula lamaa, ishh mana tah aci nya dekat situu ishh.

Tapi takpe lahh, atleast gua bertudung. Hahah ok tkde kaitan. Dah lepas punnn, alhamdulilah. Halangan kedua nanti masa minggu kelapan, itu lagi ahhhhhhhh present measurement kot fuhhhh takut juga. Sebab takut dan cuak mari saji kan gambo lepas presentation.




 Macam subjek lain takde, fyp je memanjang gua focus. ish tak boleh jadi nii. Subjek lain pun penting. Hm tapi apahal banyak sangatt, ya Allah mudah kan lah kami semua. Amin :)

Saturday, November 22, 2014

Amacam geng?

So amacam geng?

Baru dua minggu masuk sem dah stress ke geng? Rileks dulu gengg, awal sangat nak stress. Hahaha rilek otak kamu! Salu sebulan macam tuh waktu holiday sekarang sebab final projek punya pasal fuhhhh~

Jujur, jujur aku takut sem ni. Jujur aku takut nak jadi leader, jujur aku tak yakin sangat, jujur aku rasa bersalah kalau aku tk boleh lead anak buah aku, jujur aku cantik. Haa sudoh. Jujur aku takut aku tak dapat siap kan kerja on time, jujur aku cuak kalau tk dapat lead dengan baik.

Aku selalu tanya dorang ada masalah tak, selalu juga minta maaf kalau aku tk dapat lead dengan baik. Wehhh empat kredit kot. Aku takut lah! Hahah dulu pun ada 4 kredit tapi individu, now group buat pula dokumen. Aku masa LI bukan lah belajar banyak sangat, tapi aku cuba yang terbaik. Aku cuba juga minta pandangan kawan kawan. Satu je aku harap, aku harap aku dapat kontrol emosi.

Tapii... Minggu lepas aku gagal..... Habis hari jumaat tuh, aku rasa nak nangis, hahahahahhaha lemah gila kan. Macam mana doh nak kuat macam Sheyshey. Sheyshey tengok lemah jee, tapi dia kawal emosi terbaik! Tapi takde ah nangis meraung, terkeluar air mata je. Apahal nak nangis? Nangis sebab takut lah apa lagi! Tapi lepas tido, prooooof! Hilang dahhh~

Jadi konklusinya, harap semester ni Hafiza dan kawan kawan yang lain dapat tempuh dengan baik. Kuat kan semangat, Kawal emosi, Tingkat kan kesabaran dan berjaya dengan cemerlang. Aminnnnn :)

Friday, November 14, 2014

Day 30 #30daysphotochallenge

Day 30 - A picture of someone you miss.






Rindu je. Itu je. Ok je.
Tapi itu dulu.


Masing masing dah bawak haluan masing masing. Kau pilih jalan kau, aku pilih jalan aku. Aku takde la kejam atau terhegeh sangat nak meminta simpati kau. Jangan risau, aku masih punya iman. Aku harap kau berjaya, dunia dan akhirat. Moga kita jumpa lagi, inshaAllah.

Day 29 #30daysphotochallenge

Day 29 - A picture that can always make me smile.

Terima Kasih Allah :')

Day 28 #30daysphotochallenge

Day 28 - A picture of something you're afraid of.

Untuk masa sekarang, aku takut untuk jadi leader. Tapi macam Abah cakap, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Takut-takut lama lama jadi berani :) Saya harap kawan kawan saya dapat bantu saya juga. Haha

Day 27 #30daysphotochallenge

Day 27 - A picture of yourself and a family member.


Aku rasa gambar family penuh jarang ada. Lima orang th kira ramai juga tauu hahha campur dengan dah kawen so tk banyak gambar yang lengkap. Ini tak cukup kakak, Kakak balik awal sebab anak demam. Masa wedding Abang E hehehhe nanti wedding Abang Wan pula heheh tak sabo.

Thursday, November 13, 2014

Day 26 #30daysphotochallenge

Day 26 - A picture of something that means a lot to you.


Mereka lagi :') Dan lagi. Dan selamanya :') As long as I have them, I'll be fine :')

Tuesday, November 11, 2014

Day 25 #30daysphotochallenge

Day 25 - A picture of your day.


And yeahhh, that day was fyp day. So that our first meeting, and yeapp that was my groupmate. 

Monday, November 10, 2014

Welcome back gais!

Welcome back seniors!

Yekkk senior yekkk, so technically this is our last semester our final semester in diploma as a quantity surveyor student :) Alaa sedih ala takut ala semua adaa. Takut kenapa? Final project ah apa lagi! Tah lah dah tahu kumpulan dengan siapa, projek apa. Hahah gila betul -,-

Jadi macam biasa first day memang semangat lain macam, datang awal gila tapi terpinga pingaa kelas dekat mana sebab ada dua jadual. Satu jadual cakap dekat MJIIT satu lagi cakap dekat studio. Lalu ha engko lalu haa pergi lah studio sebab latest jadual ckp dekat sana. Haa studio dah buat baruuu~ dah pecah kasi ada dua studio. Studio lama tuh kelas budak budak tahun satu. Studio yang takde meja dengan kerusi tuh hahah belum ada lagi tuh kami punya.

Ya ampunnnn berabuk dia gua dalam tuh seksa gila, Bawak satu kotak tisu kot ah i cannot deal betul dengan flu ni. I so tak tahan sebab dah flu dari malam tuh pastu masuk pula bilik yang berdebu gua serious pikir nak mop doh! Hahah ha rajin an? Hahah siap cadang dekat lect apa kata letak tikar getah sebab nanti kita orang lama duduk sana so kena lah selesa selesa. Hihii Tapi lect macam tk setuju :(

Hm apa lagi nak cerita ala malas dah nak cite saji gambo ah~



Oh yeahh roommate.

Masa hari tuh memang hantar borang sekali dengan Sheyshey tapi gua lupa isi borang roommate! Hahah silly mistake betul pastu jadinya roommate gua bukan lah Sheysheyy tapi takpe saya tak kesah sebab saya dapat roommate yang baik~ Tahun dua, haa adik adik. Toiletmate pun tahun dua aa kakak nya rasa. Hahaha tapi gua pun perangai adik adik, hahah Even tak satu roommate tapi still dekat sebab satu floor satu wings~ Senanggg lahh~ Hahah 

Ala dah sesema teruk ni habis hingus tumpah atas keyboard. Hahah ha geli la tuh haha ok lah cepat berdoa semoga Hafiza dapat tempuh final sem dengan lancar dan dapat jadi ketua yang baik dan kawan kawan lain jugaa berjaya~ Aminnnn

Day 24 #30daysphotochallenge

Day 24 - A picture of something you wish you could change.


Hahaha gua harap gua dapat undur masa buat betul betul. hm

Day 23 #30daysphotochallenge

Day 23 - A picture of your favorite book.


This one! Sebabnya time ni saya rajinnnn sangat membaca dapat habiskan dalam masa yang sekejap je takde lah berbulan bulan. Pastu cerita dia pun paham, Jadi secara tak langsung author ni menjadi kegemaran saya. Hihihi

Day 22 #30daysphotochallenge

Day 22 - A picture of something you wish you were better at.
Dan semestinya adalah memasak! Hihihi gua suka makan jadi gua nak reti masak untuk keluarga nanti. Aaa masak bersama sama ke ah bestnyaa. Harap suami nanti rajin nak tolong hahah.

Saturday, November 8, 2014

Day 21 #30daysphotochallenge

Day 21 - A picture of something you wish you could forget.



nothing.
cause everything happens for a reason :)

Friday, November 7, 2014

Road to JB-SG (Part 1)

Assalamualaikum!

Lama gila tak update yang membebel cerita macam ni. Sebab busy buat photo challenge kan, hahah actually memang tkde cerita sangat pun tuh yang bercerita tuh. Tapi haa sekarang akak ada cerita nak cerita, akak baru habis balik JB-SG! Memang dah lama dah plan nak pergi Singapore, ala yang USS dia tuh. Lepas tuh Illy telah merealisasikan impian saya! Yeayyy jadi aku pun tanya siapa nak ikut, Sheyshey memang komfem lah sebab plan asal memang nak gerak dengan dia. Lepas tuh tanya Amalina, dulu pernah tanya tapi dia cakap taknak pergi tgk tgk pergi pula! Hahah besttt~ Tanya Maira dengan Shaa depa takmau so kira Aku Sheyshey dengan Amalina yang pergi. Illy kira memang pergi sebab kami tidur rumah dia. Heheh

So hari Selasa, aku minta tolong Fara teman kan beli tiket bas nak turun JB. Macam macam dah aku tanya dekat Illy nak beli dekat mana bas apa semua lah. Pastu masa belii akak kaunter tuh tak cakap pun suruh pilih seat makanya dia main tekan je seat ala nak pilih. Memang lah duduk berderet tiga orang tapii nak pilih juga! Hahah


3/11/2014 - Isnin

Sebab dah dapat persetujuan nak naik bas pukul 10 maka kami bertiga berjanji untuk tunggu dekat TBS pukul 9. Haa memang lah awal sebab semua ni first time! Hahah aku sampai ikut masa yang dah janji fuh power! Second Sheyshey lepas tuh last sekali Amalina! Dia lambat patut kena denda! Hahah


Lepas tuh dalam pukul 130 dah sampai JB! Yeayyy, rasa sekejap sebab driver bawak lajuu best! Haha pastu naik naik bas terus tidur, hahah! Lepas tuh call Illy cakap dah sampai stesen Larkin dia amek kami dekat sana bawak balik rumah letak barang solat solat lepas tuh pergi food hunting! Aaaa syioknyaaa~


Mee rebus, ais jagung aiscream kacang pool, lepas tuh Illy makan apa tah lupa lah saya. Tak sure lah mee rebus tuh memang sedap atau aku yang lapar sangat. Haha apa apa pun ais jagung poweerrrr! Lepas dah makan pergii jenjalan JPO, nak gak tengok JPO tuh macam mana. Ramai duk check in foursquare pergi sana nak gak tengok ada apaa. Hahah sifat ingin tahu mendalam, kononn! Haha



Tempat dia ah cantik, barang pun cantik tapi cantik lagi kalau poket berkepuk. Hahah barang branded branded kita orang tah lah musafir, duit ngam ngam je. Haha jadi duk amek gambo je lah bestt, Hihihi lepas tuh balik rumah kot malam tuh baru keluar balik. Sekali dengan Comel, Comel bawak kita orang pulaa. Jenjalan dekat Country Garden yang ada pantai buatan tuh. Hihi tapi malam tak lawa sangat gambonya. Lepas tuh pergi minum dekat kedai Roost! Kedaii dia classic gila sampai takut nak makan nak minum. Hahah tapi minum je lahh. Tapi cuak juga tapi sebab Comel pernah makan dkt sana kira kita orang percaya comel lah! Hahah air dia letak dalam bucket. Kecik je bucket dia pendekk. tapi gemuk macam kau! Haha yang kelako nya kita orang pakai baju KSJ! Hahah semangat gila, sayang betul dengan KSJ hahah



4/11/2014 - Selasa

Hari yang ditunggu tunggu kan! Haha bangun pukul 540 kott ke 6 ala tak ingat tapi yang pasti awal sebab bas ke USS pukul 730. Nak gerak dari rumah pukul 7 takut lambat kang nanti burn RM175. Hahah sampai sampai bas tkde lagi so duduk dekat tunggu dkt Tune Hotel tuh lepas tuh gerak! Jangan tanya excited dia macam mana please. Hahah makanan dah beli siap siap roti cokelat biskut dekat Malaysia amboi Malaysia sebab tahu dekat USS nanti mesti mahal, Duit tukar RM40 jee, dapat 15 dollar. Hahaha sikit nak mampus! turun naik imegresen dekat kastam tuh dua kali lepas tuh sampaii! Yeayyyy~













Konklusi nya, transformers power! Egypt punya pun power! Tapi cuak sikit ah, lagi mencabor dari Transformers. Sesak dada ai nak nafas, haha Amalina siap pening pening nak muntah lagi. Haha Madagascar permainan anak kecil seperti Amalina haha Dragon syiokk juga lah, Jurassic Park habis basah seluar aku. Haha yg kaki tuh pun best! Hahah apa lagi eh main ala tk ingt dah yang pasti syik sebab tak ramai orang! Waiting time pun 5 minit 15 minit 30 minit 45 minit. Hahha tapi tapiiiii! Panas ya Allah panas sangattt, berpeluh peluhh sayaa. Lepas tuh nak sejuk masuk kedai atau masuk kawasan permainan. Hahah

Makanan ya tuhan mahal nyaa, tibe tibe rasa bersyukur sangat duduk Malaysia. Hahha yang nasi dengan ayam tuh 15 dollar sama dengan RM40! Hahah tapi sebab nak juga rasa makan dkt dalam so share share. Hahah yang chicken dengan fries tuh 14 dollar! Hahaha mengarut nya lah hargaaa. Lepas tuh kita orang nak minum air sebab air yang bawak dah habis beli lah air milo 4.50 dollar! Wehh tetibe air milo tuh gua rasa macam emas! Hahaha pape pun biskut illy bawak yang cokelat tuh juga sedap! Hahaha


Alamak sebab dah malas last sekali aku saji kan gambo dengan makhluk makluk ni lah. 


Tunggu past two pula ye!

Day 20#30daysphotochallenge

Day 20 - A picture of somewhere you'd love to travel.


Dulu Japan, now Maldives! Japan alhamdulilah dah sampai tapi kalau pergi lagi pun tak pe ai suka hihii. Nak Maldives sebab air dia Ya Allah cantiknya, Tempat dia lawa sangatt! Tapiii gua taknak sunburn, tak nak hitam! Hahaha macam pergi bali alahai kasihan tengok muka sendirii.

Day 19 #30daysphotochallenge

Day 19 - A picture and a letter




Day 18 #30daysphotochallenge

Day 18 - A picture of your biggest insecurity.


My last semester. In Sha Allah

Day 17 #30daysphotochallenge

Day 17 - A picture of something that has made a huge impact on your life recently.


*result-senarai-tampal.jpg*


Aku nak screenshot tapi dah tutup dah senarai tampal tuh. Hahahah sayang betul tak buat betul betul, patut boleh score tapi sebab salah sendiri kan ingat boleh score buat sambil lewa, tak dengar cakap penyelia. Eh penyelia pun tk guide bebetul, hahaha haa salah kan orang! Takpe lah pengajaran dekat aku juga. Harap harap sem depan dapat buat yang terbaik. Eh takut tau sebenarnya sem depan, entah aku tk tahu kenapa aku takut sangat. Haha

Day 16 #30daysphotochallenge

Day 16 - A picture of someone who inspires you.


This man. Abah selalu cakap abah tak pandai nak pergi universiti, tapi abah paling power sebab semua anak abah alhamdulilah pergi universiti :) Cara Abah didik kami, memang akan aku turun kan pada anak aku :) Abah paling power! Abah selalu naikkan semangat aku! Walaupun Abah banyak cakap kengkadang aduh bebel lagi, tapi takpe teruskan aku suka. Terima Kasih Big Bosh :)

Alamak nak mintak maaf sebab tak update ikut hari sebab hari tuh pergi jalan. Susah nak update, hihihi so kira ni nak ganti balik mana yang tk update hehehhe.

Sunday, November 2, 2014

Day 15 #30daysphotochallenge

Day 15 - A picture of something you want to do before you die.


Owned apartment ke rumah atas tanah ke, decorate sendiri. Ajak Ma Abah tinggal, kalau Ma Abah taknak takpe duduk sendiri, kalau kawen duduk dengan suami. Kalau tk kawen duduk dengan kucing. Hahah so cerita dia before i die, gua nak beli rumah sendiri. Duduk sendiri. Haha bestnyaa! Decorate sendiri, aaaa takzabarr. Harap harap rajin lah, heheh.

Saturday, November 1, 2014

Day 14 #30daysphotochallenge

Day 14 - A picture of someone you could never imagine your life without.


Ma Abah :')

Day 13 #30daysphotochallenge

Day 13 - A picture of your favorite band or artist.



Haha entoh kenapa suka Vannessa Hudgens ni, tp takde lah fanatic. Haha since High School Musical lagi lepas tuh duk follow follow lagu dia. Suara dia comel sangatt! Sedap pula tuh, tah lah cantik. Gigi kecik kecik jee mcm tikus. Haaa kau sampai gigi aku tengok. Haha