Sunday, October 12, 2014

Road to Terengganu!

Salam (Belated) Hari Raya AidilAdha to all muslim :)

Belanja gambo dua tigo keping masa raya. Gambo selfie lah apa lagi!





Ok mari teruskan tapii haa kejap ni jerawat dua ketul dipipi dan didagu ni kenapa ni kenapa?! Stress jaga budak kecik ke sebab perubahan cuaca haa siapa nak jawab ni?! Tah lah besor bapok ha dkt pipi ni smpai nampak melalui ekor mata. Hahah

Malam raya korban hari tuh, saya pun follow abang saya balik rumah dia dekat Terengganu. Memandangkan saya pun tengah cuti, jadi saya pun macam 'apa salahnya kalau ikut, konon konon mcm merantau sikit' Hehehe jadi tanpa pikir panjang saya pun ikut lah. Sebenarnyakann, hahah takut juga nak ikut sebabnya kaann, rumah abang lan kaaan kaaan, ada hantu! Hahahah sebab dulu kakda pernah kena, bunyi macam macam gitu lah. Abang lan sendiri pun tahu, cuma hantu ni tkde ah keluar bila ada orang, bila sorang gitu baru rasa seram sejuk dia. Hahah itu yang abang e gua pesan before pergi, 'jaa jangan lupa amek gambar' aku pun macam gambar apa 'gambar hantu banyak banyak' Hahaha kurang asam dorang ni! Tapi sepanjang seminggu dekat sana eh seminggu ke ha lebih kurang lah, alhamdulilah tkde dengar pape dan perkara pelik pelik berlaku. Haha mungkin sebab kak sal tiga hari tuh tak pergi kerja, teman gua agaknya hm haha tkde lah sebab Iman tak sihat.

Em nak kata aku berjalan sangat pun tak juga, pergi rumah mak kak sal, teman kak sal pergi bank, pergi beli makanan, pergi amek syamil dekat taska dia, pergi tengok rumah baru mereka, pantaii! Haha aku tak tahu nak gerak mana, tak adventure sungguh! Al-fatihah untuk diri sendiri.. Takpe aku belajar resipi baru ok manfaat juga duduk sana, jadi pengasuh jaga budak kecik yg ya Allah perangai masing masinggg.. Hahah ok pas dah ni jaga baby kembar.






 Lepas tuh hari sepatutnya aku balik, abang lan tibe tibe cakap yang tiket bas tak beli lagi, semalam kemain ckp dah beli, pukul dua bagai. Gua time tuh baru bangun semangat nak balik naik bas pastu ckp mcm tuh, uish terus datang baran rasa nak marah. Tapi gua diam je tak bercakap lah kang cakap sakit hati sendiri pastu nanti mula ah mata berair! Hahah lemah! S15 minit lepas tuhhh, Mama dan kakda dan askar-askarnya sampai! Ohhh kira balik esok sekali dengan mereka ohh ckp lah lain kali, nasib saya kawal marah saya kalau tak malu saya. Hahah! Petang tuh apa lagii pergi pantai lah! Maklum lah Bukit Indah takde pantai, jadi semua jakun dan excited! Termasuk saya hehehhe











Jakun minum air jagung, selalu makan jagung je. Air tk pernah pandang, hahah! Haa memang lah tk makan buah tak makan sayur tapi jagung makan haa memang lah pelik haa kenapa kusutkan urat kepala awak pikir saya punya pelik ni jangann buang masa je. Hahah dan sejujurnya, lepak macam ni tepi pantai benda yang paling seronok dan murah dilakukan. Serious nanti dah besar nak cari rumah luar KL, serious. Hahha tk tahu lah boleh survive ke tak, ahh tak pe asek asek KL aku dah muak! Ala tapi tempat lain takde kemudahan yang mudah macam KL. Hahah tkpe lah dah 20 tahun duduk KL -,,-

Lepas tuh esoknya pun balik, ok dah berakhir post kali ni dengan gambar dengan Piqa yang garangg lagi mengada tapi sayang ecehh.


Kesimpulannya, ada anak serious dapat release tension. Lagi lagi balik kerja dengar 'Mama alik' 'Abah alik' Wehhhh aku yang belum ada anak lagi dengar anak buah aku cakap macam tuh terus rasa loved gituu, apatah lagi mak bapak dorang. Hahha walaupun penat sikit dengan perangai yg tak dengar cakap yang punggah mainan 1049310 juta tapi tak main pun, tapi serious macam bagi kebahagian. Amboii, hahaha semoga dikurniakan suami yang tolong menolong macam abang lan, perangai macam abah, sabar macam abang wan dan gamers macam abang e. Hahaha cukup, kalau ada ciri macam abah pun dah boleh. Ok mana saya nak cari ni. *scroll Mudah.com*

No comments:

Post a Comment