Saturday, October 18, 2014

Day 01 #30daysphotochallenge

Day 01 - A photo of yourself with ten facts.

Haa engko macam nak masuk dalam screen haa edit pun kemain haa tatap!

1. Talkative
Orang cakap banyak bunyi, asek nak cakap je. Cakap pula macam cari perhatian. Cara konon konon macam dah ngam padahal baru kenal. Haa that's what I have got from my friend for the first time they know me. Haha sampai sekarang rasa macam nak kurang kan bercakap pula hihi iye lah cakap sembang kosong jee, baik diam kan. Ok lah I kurang kan hehe kalau boleh heheh :p

2. Baran
Hahaha aku cakap aku baran orang tak percaya, iye lah orang tgk aku dok gelak happy go luck je. Tapi kalau mak kakak abah semua cakap saya baran haa macam mana tuh heheh actually not that baran, more to cepat melenting. Haa gitu, tapi sekarang tengah cuba kawal hehe daaaan cepat sangat marah! Haha tapi bukan yang lama punya marah, dia marah cepat redha pun cepat. Hehhe teringat dkt Amalina kena marah sebab kejut saya tidur :p

3. Judge alot
I like to judge people from our first meeting. Yeah i know it's bad. But hey, first impression not always right, right? :) 'Orang tuh macam ni rupa nya' 'Orang tuh asal dia poyo gila' 'Dia ni mesti dulu gemok hitam' Kata Jajaa bermonolog. Tapi sekarang bila judge banyak sangat pastu teringat cepat cepat sedar kan diri, 'jangan judge jangan, siapa kita nak cakap orang'

4. Suka gila cakap dengan diri sendiri!
Haaa ini satu fact yang sangat fact! Haa mcm mana tuh. Hahah, entah rasa macam best komunikasi dengan diri. Macam kawan baik pula, haha eh mana ada gila! Biasa lah ckp dengan diri, kira macam pujuk hati, sembang dengan hati haa gituu.

5.Kentut!
Hahahha eh biar lah kata fact.... Angin yang nak keluar jangan ditahan, ayuh lepaskan. Tapi kalau tempat senyap ke memang tahan lah, pastu habis perut kembung. Hahahha

6. Dalam hati ada taman
Eh lembut tau sebenarnya, kata perempuan. Happy happy pun ada masa sedih juga, hahha. Senang cite apa yang kaitan dengan family cepat terasa. Haa gituu, kalau datang mood swing ha lagi lah senang nangis! Haha macam tah pape tapi nak buat macam mana.. hehhe tk dpt memory card sbb abang lupa beli pun nangis, nak tidur tapi tk boleh tidur pun nangis, Haa itu tanda mood swing la tuh.

7. Rajin? Trying to be...
Tak tahu lah nak cakap rajin ke tak, yang pasti kalau duduk sendiri, duduk kolej rajin dia boleh bagi 10 bintang. Kalau duduk rumah terus dpt bintang 3 je. Hahah tapi takpe saya tengah jadi rajin nii, haa semua saya sedang mencuba menjadi terbaik. Heheh

8. Kalis geli lipas cicak dan sekutu dengannya.
Kira hero antara kawan kawan perempuan lah sebab power! Haha kalau terkejut tuh lain lah, geli dan terkejut tuh lain eh eh.

9. Suka bagi orang gelak :)
Gua suka bergurau, tapi tengok orang juga lah gua bergurau dengan siapa. Kalau dgn membe membe perempuan yang dah ngam setakat gurau 'eh azan tuh kau tk panas ke' tkde hal. Haha tapiiiiii ingat, bukan semua boleh terima gurau kita. Aku salu cakap dekat diri sendiri gitu. Sebab kadang kadang macam over pula. Kalau rasa over, i say sorry lah. Hehe eh when i say im sorry, i really mean it okay.

10. Semangat gua tak kuat!
Hahahhah ini memang bahaya, semangat gua suam suam suku je. Aku bencii sebenarnya macam ni, tapi tuh lah haha nak belajar gitar semangat awal je, nak belajar kereta pun tk semangat, nak usaha lebih tk semangat. Apa yang aku semangat? Makan! Itu badan semangatt betul! Hahah


No comments:

Post a Comment