Thursday, October 30, 2014

Day 12 #30daysphotochallenge

Day 12 - A picture of something you love.


I love a lot of thing actually, ai love you tapi you tak love ai. Hahahahahaha eh gelak lah buat lawak ni kan. Em food yes i love to eat food. Heheh tapi padia dalam gambo ni ada sayur sayuran buah buahan ni adoi. Gua suka edit video juga, suka amek gambo, tapi hobi takde. sedih tak function. Hahah

Wednesday, October 29, 2014

Day 11 #30daysphotochallenge

Day 11 - A picture of something you hate.


Benci gila dengan semut! Hahah dulu masa semut suka naik atas meja mesti gua amek salotep pastu salotep mereka berjemaah pastu tepek memana. Haha aaa rasa geram tengok semut banyak banyakk. Tak sukaa! Tapi Mama cakp jangan tak suka nanti dia datang lagi banyak haha. Tak boleh lah dengan semut ni kalau ada mesti nak tepekk. Dia macamm 'haa mati ko mati ko' Hahaha

Tuesday, October 28, 2014

Day 10 #30daysphotochallenge

Day 10 - A picture of the person you do the most *star* up things with.


Haa dgn budak kecik ni lah. Haha kengkadang dengan Amalina juga, tapi tuh cakap the most. Haha Senang je sebab berdua tak payah nak tunggu orang tuh orang ni. Nak terussss je pergii. Lu nak tahu tak Syahidah, sejak bermulanya praktikal gua tkde nya makan Baskin Robin. Hahah sem enam ni kmfm mengidam memacam, tapi tapi aii macam pikir duit dah ala tk syiok nya. Haha nak melancong konon nya, kena jimat lah Syahidah :(( Tapi tapi nak makan sedap tapi nak jimat aaa susah nyaaa :(


Monday, October 27, 2014

Day 09 #30daysphotochallenge

Day 09 - A picture of the person who has gotten you through the most.


Aku sebenarnya, kurang paham dia nak cakap apa ni. Bahasa english level tingi betul, haha ke aku je yang tak paham? Haha eh diam jangan gelak! Tapi lepas dah tanya membe dia cakap mcm yg selalu tolong, kira through thick and thin. Aku pun rasa mcm tuh da sudoh dan dan hahah. So mereka lah :) Hahah mak bapak kot apa je yang tak tolong, walaupun kekadang minta itu minta ini dorang tak bagi tapi dorang tolong dari benda lain. Mama tolong masak hehe abah tolong cari duit utk family, heheh sweet betul. Engko anak tahu habis kan duit je, haha haa abang wan pun banyak tolong, mintak tolong beli itu beli ini. Baik abang wan ni. Hahah ala tak syiok lah post yang kurang paham ni ala ala. takpe lah alaa.

Sunday, October 26, 2014

Day 08 #30daysphotochallenge

Day 08 - A picture that makes you laugh.

Embedded image permalink

Hahah memandangkan gua ni jenis mudah terhibur maka banyak sebenarnya gambo gambo yang boleh buat gua ketawa. Jadi ini salah satunyaa. Hahahha cam banganggg hahahha.

Saturday, October 25, 2014

Day 07 #30daysphotochallenge

Day 07 - A picture of your most treasured item.


Dalam banyak banyak benda, gopro ke instax ke amende ke apa apa lah gua rasa sweater ni paling gua sayang :) Ada lah cerita sebalik nya tuh. Alaa kena cerita ke? Haha takpe lah biar gua simpan sorang. Hahah dear sweater, harap takde sape nak mintak pinjam awak. Saya macam tak tahu nak tolak cakap tak boleh, kalau awak kena pinjam pun nanti saya asek susah hati. Bila awak nak balik ni bila awak nak balik niii. Haaa macam tuh susah hati saya. Hahah

Friday, October 24, 2014

Day 06 #30daysphotochallenge

Day 06 - A picture of person you'd love to trade places with for a day.


Lama gua pikir tapi gua tkde jawapan untuk soalan ni lah haha boleh skip tak? Hahah serious lama aku pikir, siapaa yg aku nak ubah tempat dalam masa sehari ni haha. Tapi kalau skip post ni tk syiok lah kannn? Pastuu gua dpt ide nak tukar dgn Syapik lah! Hahaha sbb dia sangaaaaaat senang hatii, nakal gilaaa, tk tahu penat, asek nak kacau kakak diaaaa je. Hahah sampai orang pun 'bila kau nak tidur ni syapikk' Hahaha yessss innocent gila kan muka?! Muka nakal tau budak kecik ni. So nak rasa macam mana dia rasa bila semua orang jaga dia, haha nak gak tahu perasaan dia. Happy jee haha. Muah ciked dkt pipi kanan pipi awak tuh! Acu love youuu, forever :)

Thursday, October 23, 2014

Day 05 #30daysphotochallenge

Day 05 - A picture of your favorite memory.


Alamak over pula ha edit dia. Hahha tkpe lah baru nampak gambo hidup heheh, jadii my fav memory will always gonna be trip to Japan with Abah, Abg Wan and Kak Da :) Actually I have lot of fav memory, seriously a lot! But Japan trip is the most favorite :) I wish that one day I could travel to Japan, again :) Thank you Allah for this rezeki. Alhamdulilah :)

Wednesday, October 22, 2014

Day 04 #30daysphotochallange

Day 04 - A picture of your night.


So basically tonight spend with running man and inai! Haha hari tuh pakai inai jadi tak cantik, jadi tambah dengan inai lain haa gituuuu. Jadi sebab type sebelah tangan je maka tk boleh type banyak. Omg tak feelnya type sebelah tangann!

Tuesday, October 21, 2014

Day 03 #30daysphotochallenge

Day 03 - A picture of the cast from your favorite show.

Channing Tatum from Dear John <3 font="">

Siapa lagi kalau bukan pakwe jauh?! Hahah ala malu lah kenapa dia posing mengoda. Alaa mata tuh alaa bergetar iman, haha! Kenapa? Sebab dia nampak cool je, molek lah tuh. Cool untuk aku yang gelabah, haa kena vise versa. Hahah sexy pula tuh, pakai baju putih gini pun nampak sexy dahhh. Ahh seksa betul saya tengok nya lahaii!

Sunday, October 19, 2014

Day 02 #30daysphotochallenge

Day 02 - A picture of you and the person you have been closest with the longest

\
So I guess my jiran are the person I've been closest with the longest :) Dorang dua ni adek beradik. Yang sebalah aku tuh sebaya, yang pakai spek tuh kakak dia tua setahun. Sebab umur pun dekat dekat, memang rapat dari kecil. Pergi tadika sama, main masak masak sama sama, main doktor doktor sama sama, main api pun sama sama, ponteng solat terawih sesamaa. Semua sama sama. Comel kaan comel kaaan. Hahah both of them are now currently taking degree, berjaya dah semua alhamdulilah :) Harap our friendship sampai nanti dah kawen ada anak semua! Hahah dah makin besar ni makin sayang apa yang ada. Kira hargai lah haa gituu. Hihihi best of luck for both of you whatever happens in the future! 

Haaa ada lagi sorang, Adik! Itu pun jiran, kawan dari kecik. Jiran jauh sikit atas bukit. Hihii :*

Saturday, October 18, 2014

Day 01 #30daysphotochallenge

Day 01 - A photo of yourself with ten facts.

Haa engko macam nak masuk dalam screen haa edit pun kemain haa tatap!

1. Talkative
Orang cakap banyak bunyi, asek nak cakap je. Cakap pula macam cari perhatian. Cara konon konon macam dah ngam padahal baru kenal. Haa that's what I have got from my friend for the first time they know me. Haha sampai sekarang rasa macam nak kurang kan bercakap pula hihi iye lah cakap sembang kosong jee, baik diam kan. Ok lah I kurang kan hehe kalau boleh heheh :p

2. Baran
Hahaha aku cakap aku baran orang tak percaya, iye lah orang tgk aku dok gelak happy go luck je. Tapi kalau mak kakak abah semua cakap saya baran haa macam mana tuh heheh actually not that baran, more to cepat melenting. Haa gitu, tapi sekarang tengah cuba kawal hehe daaaan cepat sangat marah! Haha tapi bukan yang lama punya marah, dia marah cepat redha pun cepat. Hehhe teringat dkt Amalina kena marah sebab kejut saya tidur :p

3. Judge alot
I like to judge people from our first meeting. Yeah i know it's bad. But hey, first impression not always right, right? :) 'Orang tuh macam ni rupa nya' 'Orang tuh asal dia poyo gila' 'Dia ni mesti dulu gemok hitam' Kata Jajaa bermonolog. Tapi sekarang bila judge banyak sangat pastu teringat cepat cepat sedar kan diri, 'jangan judge jangan, siapa kita nak cakap orang'

4. Suka gila cakap dengan diri sendiri!
Haaa ini satu fact yang sangat fact! Haa mcm mana tuh. Hahah, entah rasa macam best komunikasi dengan diri. Macam kawan baik pula, haha eh mana ada gila! Biasa lah ckp dengan diri, kira macam pujuk hati, sembang dengan hati haa gituu.

5.Kentut!
Hahahha eh biar lah kata fact.... Angin yang nak keluar jangan ditahan, ayuh lepaskan. Tapi kalau tempat senyap ke memang tahan lah, pastu habis perut kembung. Hahahha

6. Dalam hati ada taman
Eh lembut tau sebenarnya, kata perempuan. Happy happy pun ada masa sedih juga, hahha. Senang cite apa yang kaitan dengan family cepat terasa. Haa gituu, kalau datang mood swing ha lagi lah senang nangis! Haha macam tah pape tapi nak buat macam mana.. hehhe tk dpt memory card sbb abang lupa beli pun nangis, nak tidur tapi tk boleh tidur pun nangis, Haa itu tanda mood swing la tuh.

7. Rajin? Trying to be...
Tak tahu lah nak cakap rajin ke tak, yang pasti kalau duduk sendiri, duduk kolej rajin dia boleh bagi 10 bintang. Kalau duduk rumah terus dpt bintang 3 je. Hahah tapi takpe saya tengah jadi rajin nii, haa semua saya sedang mencuba menjadi terbaik. Heheh

8. Kalis geli lipas cicak dan sekutu dengannya.
Kira hero antara kawan kawan perempuan lah sebab power! Haha kalau terkejut tuh lain lah, geli dan terkejut tuh lain eh eh.

9. Suka bagi orang gelak :)
Gua suka bergurau, tapi tengok orang juga lah gua bergurau dengan siapa. Kalau dgn membe membe perempuan yang dah ngam setakat gurau 'eh azan tuh kau tk panas ke' tkde hal. Haha tapiiiiii ingat, bukan semua boleh terima gurau kita. Aku salu cakap dekat diri sendiri gitu. Sebab kadang kadang macam over pula. Kalau rasa over, i say sorry lah. Hehe eh when i say im sorry, i really mean it okay.

10. Semangat gua tak kuat!
Hahahhah ini memang bahaya, semangat gua suam suam suku je. Aku bencii sebenarnya macam ni, tapi tuh lah haha nak belajar gitar semangat awal je, nak belajar kereta pun tk semangat, nak usaha lebih tk semangat. Apa yang aku semangat? Makan! Itu badan semangatt betul! Hahah


It's dawn.

Well Assalamualaikum earthlings!

The truth is, I can't force myself back to sleep since 2am. I was very sleepy last night so I decided to hit the sack lil bit early. And yeahh, guess who can't sleep now. Haha 

Trying to put back my eyes shut for one and half hour! But seems that it's not gonna work. Haha then I decided to browse something, anything on google seacrh. It's very frustating and feel wasting of time cause you cant sleep whenever you try so hard to get back asleep.

What I've got tonight is very very boost my confident level up. But I wont share it here untill I've done doing that. Haha well I hope I won't make it halfway. Why it's so hard to keep every positive thought, positive vibes all the time? Ingat kan aku Ya Allah jika aku lupa engkau selalu ada :) 

Anywayyyyyy, I'd found something intersting :) 


Sound like 'elehh tk apa apaa je photo challenge' but I bet not everyone have the spirit and commitment to do this. Well, as I am not that type of person, I guees this gonna be my task. I would like to do this! Hahah and I was thinking where should I do this challenge anyway? Should I blog them everyday? Should I using my Instagram account? Which one should I use? Hahah

Blog! Yessss! I should blog them! Since I dont have anything tips or story to share with, so I decided to blog them! Omggg Im so excited! Feeling like on the cloud nine~ hahah 

Im gonna make a new post for everyday challenge :)

Sunday, October 12, 2014

Road to Terengganu!

Salam (Belated) Hari Raya AidilAdha to all muslim :)

Belanja gambo dua tigo keping masa raya. Gambo selfie lah apa lagi!





Ok mari teruskan tapii haa kejap ni jerawat dua ketul dipipi dan didagu ni kenapa ni kenapa?! Stress jaga budak kecik ke sebab perubahan cuaca haa siapa nak jawab ni?! Tah lah besor bapok ha dkt pipi ni smpai nampak melalui ekor mata. Hahah

Malam raya korban hari tuh, saya pun follow abang saya balik rumah dia dekat Terengganu. Memandangkan saya pun tengah cuti, jadi saya pun macam 'apa salahnya kalau ikut, konon konon mcm merantau sikit' Hehehe jadi tanpa pikir panjang saya pun ikut lah. Sebenarnyakann, hahah takut juga nak ikut sebabnya kaann, rumah abang lan kaaan kaaan, ada hantu! Hahahah sebab dulu kakda pernah kena, bunyi macam macam gitu lah. Abang lan sendiri pun tahu, cuma hantu ni tkde ah keluar bila ada orang, bila sorang gitu baru rasa seram sejuk dia. Hahah itu yang abang e gua pesan before pergi, 'jaa jangan lupa amek gambar' aku pun macam gambar apa 'gambar hantu banyak banyak' Hahaha kurang asam dorang ni! Tapi sepanjang seminggu dekat sana eh seminggu ke ha lebih kurang lah, alhamdulilah tkde dengar pape dan perkara pelik pelik berlaku. Haha mungkin sebab kak sal tiga hari tuh tak pergi kerja, teman gua agaknya hm haha tkde lah sebab Iman tak sihat.

Em nak kata aku berjalan sangat pun tak juga, pergi rumah mak kak sal, teman kak sal pergi bank, pergi beli makanan, pergi amek syamil dekat taska dia, pergi tengok rumah baru mereka, pantaii! Haha aku tak tahu nak gerak mana, tak adventure sungguh! Al-fatihah untuk diri sendiri.. Takpe aku belajar resipi baru ok manfaat juga duduk sana, jadi pengasuh jaga budak kecik yg ya Allah perangai masing masinggg.. Hahah ok pas dah ni jaga baby kembar.






 Lepas tuh hari sepatutnya aku balik, abang lan tibe tibe cakap yang tiket bas tak beli lagi, semalam kemain ckp dah beli, pukul dua bagai. Gua time tuh baru bangun semangat nak balik naik bas pastu ckp mcm tuh, uish terus datang baran rasa nak marah. Tapi gua diam je tak bercakap lah kang cakap sakit hati sendiri pastu nanti mula ah mata berair! Hahah lemah! S15 minit lepas tuhhh, Mama dan kakda dan askar-askarnya sampai! Ohhh kira balik esok sekali dengan mereka ohh ckp lah lain kali, nasib saya kawal marah saya kalau tak malu saya. Hahah! Petang tuh apa lagii pergi pantai lah! Maklum lah Bukit Indah takde pantai, jadi semua jakun dan excited! Termasuk saya hehehhe











Jakun minum air jagung, selalu makan jagung je. Air tk pernah pandang, hahah! Haa memang lah tk makan buah tak makan sayur tapi jagung makan haa memang lah pelik haa kenapa kusutkan urat kepala awak pikir saya punya pelik ni jangann buang masa je. Hahah dan sejujurnya, lepak macam ni tepi pantai benda yang paling seronok dan murah dilakukan. Serious nanti dah besar nak cari rumah luar KL, serious. Hahha tk tahu lah boleh survive ke tak, ahh tak pe asek asek KL aku dah muak! Ala tapi tempat lain takde kemudahan yang mudah macam KL. Hahah tkpe lah dah 20 tahun duduk KL -,,-

Lepas tuh esoknya pun balik, ok dah berakhir post kali ni dengan gambar dengan Piqa yang garangg lagi mengada tapi sayang ecehh.


Kesimpulannya, ada anak serious dapat release tension. Lagi lagi balik kerja dengar 'Mama alik' 'Abah alik' Wehhhh aku yang belum ada anak lagi dengar anak buah aku cakap macam tuh terus rasa loved gituu, apatah lagi mak bapak dorang. Hahha walaupun penat sikit dengan perangai yg tak dengar cakap yang punggah mainan 1049310 juta tapi tak main pun, tapi serious macam bagi kebahagian. Amboii, hahaha semoga dikurniakan suami yang tolong menolong macam abang lan, perangai macam abah, sabar macam abang wan dan gamers macam abang e. Hahaha cukup, kalau ada ciri macam abah pun dah boleh. Ok mana saya nak cari ni. *scroll Mudah.com*

Friday, October 3, 2014

'Cause I can't go along pretending

I don't know why
But when I look in your eyes
I feel something that feels so right
You've got yours
I've got mine
I think I'm losing my mind
'Cause I shouldn't feel this way

Catch me
I'm fallin' for you
And I don't know what to do

How can something so wrong
Feels so right all along
Catch me
I'm fallin' for you
How can time be so wrong
For love to come along
Catch me
I'm fallin' for you

How can love let it grow
When it has no place to go
And can't go along pretending
That love isn't here to stay
Catch me I'm Fallin' for you

If I could just walk away
Without you from day to day
I would die just of thinking of you
I know we can't ever be
More than friends
You and me
But why do I feel this way

Catch me
I'm fallin' for you
And I don't know what to do

How can something so wrong
Feels so right all along
Catch me
I'm fallin' for you
How can time be so wrong
For love to come along
Catch me
I'm fallin' for you

Maybe someday I'll see
Why love did this to me
'Cause I can't go along pretending
That love isn't here to stay
Catch me I'm Fallin' for you...


Lu kena dengan jiwa gua,
Cuma yang tak kena,
Masa.