Thursday, August 14, 2014

Aloha Bali! Part 2

First thing first, hari ketiga ni aku sangat selekehh. Sepanjanggggg hari sampai ke malam berseluar tracksuit dan berbaju perkhemahan perdana teknik gombak dan tanpa anak tudung! Hahaha iye memang hari ni hari pergi laut, main air itu pasal la pakai macam tuh. Tapi bawak baju cantik sebab pikir nak tukar. Masa pergi je comey sikit sebab pakai seluar slack. Hahah

Makan breakfast duluuu~


Sampai samapi semua excited. Hahah well pantai kan siapa je tak suka?

Lokasi : Nusa Dua


Inii diaaa yang ditunggu tunggu kan, PARASAILING! Omggg memang semua datang sini target nak main natang ni, sebab mcm eh bila lagi nak try kalau tak try sekarang. Ini pun first time aku try, tah lah datang lambat, tak dengar taklimat dia bagi sebab pergi tukar seluar lepas tuh datang datang terus dapat main tanpa bersedia. Hahah 'saya tak tahu apa apa nii!' hahah lepas tuh orang jaga situ cakap nanti kalau dia angkat bendera biru tarik tali sebelah kanan, tarik dua dua tangan semua. So okayh dah paham. Hahaha sian Mekk :D Dia masa landing tak cukup kot kekuatan nak tarik lepas tuh semua macam cuak sbb dah nak landing dalam air. macam keadan masa tuh cuak gila. Semua orang stop buat kerja tgk Mek. Hahah siap ada pelancong dari Arab ke apa tah pun tgk Mek sekali. Lepas dah landing dlm laut tuh, semua tepuk tangan sebab walau macam mana pun Mek selamat landing. Hahaha bikin cuak si Mek ni, dah kata bawah 12 tak boleh naik. Hahah



Lepas tuh ke Turtle Island pulaa, bosan ahh. Hahha aku tak minat sangat baik main banana boat ke, flying boat ke, apa ke. Ni tah lah boat dia bawak tak laju, air tak cantikk. Ishh pergi turtle island tuh tgk turtle, angkat turtle amek gambar, lepas tuh snap gambar dengan ular, burung besar, kelawar besar tuh je. Ahh tk best!



Lokasi seterusnya : Pandawa (eh betul ke aku eja ni)

Sini laut dia bapakkkkk cantikk. Kita orang tgk dari cliff je, tinggi bapakk. Memang scary memang gayat nak mampuss! Hahahah Ijan pergi buat gila duduk tepi tebing tuh, memang sakit jantung ah kita semua ni. Hahahh sebab angin kuat, macam ditiup tiupp. Haa time ni Mek lagii, Hahahhaha dia jalan kebelakang, kira macam jalan gostan tuh lepas tuh dia tk sedar belakang dia longkang pastu dia punya kaki macam termasuk longkang tuh. Dia jerit ah, sebab semua mcm kepala otak set 'hati hati jangan jatuh tinggi gila ni' Masa dia jerit terkejut tuh, yang budak budak ukur tanah pun jerit sekali, lelaki jerit biasa ahhh suara jantan habis, kuat pula tuh! Hahahahhaha nampak macam caring tapi nampak kelakar sebab dorang marah mek. Hahahha






Lokasi : Uluwatuu

Dekat sini cliff dia lagi menawann! Hahah cantik nak mpus, katanya itu dah sempadan dengan Indian Ocean. Laut memang terbentang luas gilaaa, subhanaAllah :) Haa dekat situ kami tgk Kecak Dance. Lama sangat iolls bosan mengantuk. Hahahaha



Lokasi : Jimbaran

Sini untuk dating cantik gilaa, sebab makan menghadap laut youknow! Bunyi derusan ombak, angin bayu meniup aaaa syiokk! Dengan jagung bakar yang mahal~ Hahaha




Alaa last dah entry lain eh eh. Malas dahhh~

No comments:

Post a Comment