Wednesday, August 20, 2014

Aloha Bali! Last Part

Yeayy hari ni rasa rajin nak habiskan post pasal Balilili~ I take consideration of Ijan request. Haha

Haa kejap je, empat hari je dekat sana. Em tak puas mandi laut, alang alang dah gelap patut mandi laut sampai puas. Ishh! Jadi last day kan, sebut pasal last day bermaksud, habis kan duit rupiah atau pun tukar duit rupiah sebab tak cukup duit. Haha disebabkan tax dekat airport kena 200k rupiah maka ramai yang lari bajet, jadinya tempat pertama untuk hari tersebut adalah ke money changers!  Aku alhamdulilah lah cukup cukup, siap boleh beli makan dekat atas kapal terbang pakai duit rupiah. Haha oh saya tukar sejuta je, mungkin sebab saya tk banyak beli barang kot.

Lokasi : Money Changers tak tahu dekat mana


Mari celphiee celphieee dengan supir van kamiii~ Time ni ada scene yang kelakar dan seronok dikenang kan. Hahaha apa lagi! yang dorang menari lagu 2NE1 tuh lah! Ish tgk balik Malaysia dah ter addicted dengan lagu tuh. Hahah

Next stop : Tanah Lot

Sini Ya Allah, cantik sangat tau permandangan dia. Subhannallah :) Air laut dia warna biru biru biruuu sangat, lepas tuh cliff dia pun macam lekuk lekuk batu yang menarik aaaa angin kuat gilaaaa syiokk! Tempat gini nak hilang kan stress memang terbaik, tapi kita orang semua sibuk nak snap gambar. Tak sempat nak a moment of silent enjoy the view, live view :(






Memang rasa nak snap juga gambar dengan foreigner yang hensem, hahaha pastu jumpa budak kecik yg hensem ni pun ok lahh. Ingat nak yang tua sikit, tp yg baya baya kami tgk ramai dtg dgn aweks je ish sedih :( Hahah bapak budak ni sempat bergurauu, 'you thinks he's cute, well i think so too' Hahaha


Lepas tuh, pergi makan! Dekat mana tk ingt jugaa, hahaha ya ampun teruk betul ingatan :( Tapi tahu restoren Wong Solo! Hahah macam dekat Ampang ada Wong Solo juga kan? Tapi sana es teh dia tk sedap! Rasa obat! Hahah

Next stop : Kawasan Shopping branded dekat Kuta, ala maaf lah nama betul tk tahuu.






Dan rupanya, dekat je tempat ni dengan hotel kami. Em dekat tk dekat jalan kaki penat juga lah. Haa gitu maksud dia. Dannnnnnnnn rasa sangat geramm sebab pantai dekat Kuta macam ni lah saya nak! Main main pantai, buat sand castle, berjemur. Eh? hahahah yee betul, ada yang mat salleh jemur badan pakai bikini bottom je. Hahah dekat Malaysia tk jumpa, dekat sana, bersepahh! Hahaha aaa i yang segan. Hahahah yang Zairil gilaa! Pergi record, hahaha tp aku pun ada record, tkde lah focus dkt dorg yg tk pakai baju tuh, just record scenery dan termasuk sikit lah yg seksi seksi tuhh. Hahahha

Last location : Airport Ngurah Rai apa tah nama airport dia ni. Hahaha



Flight lambat lagi, tapi sebab sampai awal. Buat macam macam lah apa lagi! Hahah yeahhh habis pun post saya pasal #IniBalilah Hahah fuhh tk sepanjang macam dulu dulu punya post, kenapa ye hm dah matang ke hm haha tkde kena mengena. Tipu lah cakap tk enjoy, memang tipu. Dapat pula geng geng yang masuk air ni, serious memang kalau sekali gelak tuh boleh kempis perut. Hahaha again I have created new memory with you guys :) Thanks ye semuaaa :))

Oh sebelum th, satu video yg pendek. Aku sebenarnya nak buat satu video sepanjang pergi Bali, tapii nanti eh bila ada masa ada idea ada kerajinan dan ada software yang cun. Hahaha

video

No comments:

Post a Comment