Wednesday, August 20, 2014

Aloha Bali! Last Part

Yeayy hari ni rasa rajin nak habiskan post pasal Balilili~ I take consideration of Ijan request. Haha

Haa kejap je, empat hari je dekat sana. Em tak puas mandi laut, alang alang dah gelap patut mandi laut sampai puas. Ishh! Jadi last day kan, sebut pasal last day bermaksud, habis kan duit rupiah atau pun tukar duit rupiah sebab tak cukup duit. Haha disebabkan tax dekat airport kena 200k rupiah maka ramai yang lari bajet, jadinya tempat pertama untuk hari tersebut adalah ke money changers!  Aku alhamdulilah lah cukup cukup, siap boleh beli makan dekat atas kapal terbang pakai duit rupiah. Haha oh saya tukar sejuta je, mungkin sebab saya tk banyak beli barang kot.

Lokasi : Money Changers tak tahu dekat mana


Mari celphiee celphieee dengan supir van kamiii~ Time ni ada scene yang kelakar dan seronok dikenang kan. Hahaha apa lagi! yang dorang menari lagu 2NE1 tuh lah! Ish tgk balik Malaysia dah ter addicted dengan lagu tuh. Hahah

Next stop : Tanah Lot

Sini Ya Allah, cantik sangat tau permandangan dia. Subhannallah :) Air laut dia warna biru biru biruuu sangat, lepas tuh cliff dia pun macam lekuk lekuk batu yang menarik aaaa angin kuat gilaaaa syiokk! Tempat gini nak hilang kan stress memang terbaik, tapi kita orang semua sibuk nak snap gambar. Tak sempat nak a moment of silent enjoy the view, live view :(






Memang rasa nak snap juga gambar dengan foreigner yang hensem, hahaha pastu jumpa budak kecik yg hensem ni pun ok lahh. Ingat nak yang tua sikit, tp yg baya baya kami tgk ramai dtg dgn aweks je ish sedih :( Hahah bapak budak ni sempat bergurauu, 'you thinks he's cute, well i think so too' Hahaha


Lepas tuh, pergi makan! Dekat mana tk ingt jugaa, hahaha ya ampun teruk betul ingatan :( Tapi tahu restoren Wong Solo! Hahah macam dekat Ampang ada Wong Solo juga kan? Tapi sana es teh dia tk sedap! Rasa obat! Hahah

Next stop : Kawasan Shopping branded dekat Kuta, ala maaf lah nama betul tk tahuu.






Dan rupanya, dekat je tempat ni dengan hotel kami. Em dekat tk dekat jalan kaki penat juga lah. Haa gitu maksud dia. Dannnnnnnnn rasa sangat geramm sebab pantai dekat Kuta macam ni lah saya nak! Main main pantai, buat sand castle, berjemur. Eh? hahahah yee betul, ada yang mat salleh jemur badan pakai bikini bottom je. Hahah dekat Malaysia tk jumpa, dekat sana, bersepahh! Hahaha aaa i yang segan. Hahahah yang Zairil gilaa! Pergi record, hahaha tp aku pun ada record, tkde lah focus dkt dorg yg tk pakai baju tuh, just record scenery dan termasuk sikit lah yg seksi seksi tuhh. Hahahha

Last location : Airport Ngurah Rai apa tah nama airport dia ni. Hahaha



Flight lambat lagi, tapi sebab sampai awal. Buat macam macam lah apa lagi! Hahah yeahhh habis pun post saya pasal #IniBalilah Hahah fuhh tk sepanjang macam dulu dulu punya post, kenapa ye hm dah matang ke hm haha tkde kena mengena. Tipu lah cakap tk enjoy, memang tipu. Dapat pula geng geng yang masuk air ni, serious memang kalau sekali gelak tuh boleh kempis perut. Hahaha again I have created new memory with you guys :) Thanks ye semuaaa :))

Oh sebelum th, satu video yg pendek. Aku sebenarnya nak buat satu video sepanjang pergi Bali, tapii nanti eh bila ada masa ada idea ada kerajinan dan ada software yang cun. Hahaha

video

Thursday, August 14, 2014

Aloha Bali! Part 2

First thing first, hari ketiga ni aku sangat selekehh. Sepanjanggggg hari sampai ke malam berseluar tracksuit dan berbaju perkhemahan perdana teknik gombak dan tanpa anak tudung! Hahaha iye memang hari ni hari pergi laut, main air itu pasal la pakai macam tuh. Tapi bawak baju cantik sebab pikir nak tukar. Masa pergi je comey sikit sebab pakai seluar slack. Hahah

Makan breakfast duluuu~


Sampai samapi semua excited. Hahah well pantai kan siapa je tak suka?

Lokasi : Nusa Dua


Inii diaaa yang ditunggu tunggu kan, PARASAILING! Omggg memang semua datang sini target nak main natang ni, sebab mcm eh bila lagi nak try kalau tak try sekarang. Ini pun first time aku try, tah lah datang lambat, tak dengar taklimat dia bagi sebab pergi tukar seluar lepas tuh datang datang terus dapat main tanpa bersedia. Hahah 'saya tak tahu apa apa nii!' hahah lepas tuh orang jaga situ cakap nanti kalau dia angkat bendera biru tarik tali sebelah kanan, tarik dua dua tangan semua. So okayh dah paham. Hahaha sian Mekk :D Dia masa landing tak cukup kot kekuatan nak tarik lepas tuh semua macam cuak sbb dah nak landing dalam air. macam keadan masa tuh cuak gila. Semua orang stop buat kerja tgk Mek. Hahah siap ada pelancong dari Arab ke apa tah pun tgk Mek sekali. Lepas dah landing dlm laut tuh, semua tepuk tangan sebab walau macam mana pun Mek selamat landing. Hahaha bikin cuak si Mek ni, dah kata bawah 12 tak boleh naik. Hahah



Lepas tuh ke Turtle Island pulaa, bosan ahh. Hahha aku tak minat sangat baik main banana boat ke, flying boat ke, apa ke. Ni tah lah boat dia bawak tak laju, air tak cantikk. Ishh pergi turtle island tuh tgk turtle, angkat turtle amek gambar, lepas tuh snap gambar dengan ular, burung besar, kelawar besar tuh je. Ahh tk best!



Lokasi seterusnya : Pandawa (eh betul ke aku eja ni)

Sini laut dia bapakkkkk cantikk. Kita orang tgk dari cliff je, tinggi bapakk. Memang scary memang gayat nak mampuss! Hahahah Ijan pergi buat gila duduk tepi tebing tuh, memang sakit jantung ah kita semua ni. Hahahh sebab angin kuat, macam ditiup tiupp. Haa time ni Mek lagii, Hahahhaha dia jalan kebelakang, kira macam jalan gostan tuh lepas tuh dia tk sedar belakang dia longkang pastu dia punya kaki macam termasuk longkang tuh. Dia jerit ah, sebab semua mcm kepala otak set 'hati hati jangan jatuh tinggi gila ni' Masa dia jerit terkejut tuh, yang budak budak ukur tanah pun jerit sekali, lelaki jerit biasa ahhh suara jantan habis, kuat pula tuh! Hahahahhaha nampak macam caring tapi nampak kelakar sebab dorang marah mek. Hahahha






Lokasi : Uluwatuu

Dekat sini cliff dia lagi menawann! Hahah cantik nak mpus, katanya itu dah sempadan dengan Indian Ocean. Laut memang terbentang luas gilaaa, subhanaAllah :) Haa dekat situ kami tgk Kecak Dance. Lama sangat iolls bosan mengantuk. Hahahaha



Lokasi : Jimbaran

Sini untuk dating cantik gilaa, sebab makan menghadap laut youknow! Bunyi derusan ombak, angin bayu meniup aaaa syiokk! Dengan jagung bakar yang mahal~ Hahaha




Alaa last dah entry lain eh eh. Malas dahhh~

Wednesday, August 13, 2014

Aloha Balii! Part 1

Dengar cerita ada orang rindu?

Hahaha eceh konon, maaf lah lama tak update. Takde masa walaupun banyak masa terbuang. Rindu juga nak update blog ni, iye lah tempat sembang sorang sorang pakai hati tapi dah convert jadi tulisan. Haa ni aku tengah sembang guna hati ni kalau nak tahu, laju ni type fuhh keyboard warrior! Kalau typo tuh buat tak nampak tau malas nak stop padam, kalau rajin je betul kan balik. Hahah

Jadii kita masih dalam bulan Syawal bukan? Masih tak lambat nak wish Selamat Hari Raya? Hihihi Selamat Hari Rayaa semuaaa! Raya saya kali ni best juga lahh! Best sebab duit raya masih dapat dalam amount yang memuaskan. Muahah :p Haa ni bila nak start puasa enam ni? Haaa haa nanti lah hahaha

Dah lah cuti raya dapat seminggu, lepas tuh cuti lagi hari khamis dengan jumaat, syiok gila rasa. Holiday je, jadi kemana holiday nya? Kita ke ke ke

BALI!

Yeayyyyy~ Actually pergi Bali ni under GOP China dulu, duit sumbangan ada dapat lambat, lepastu Cik Mad cakap tk boleh bagi duit balik kena buat program. Pilih tempat yang murah, tempat yang senang, makaa Bali lah pilihannyaa! Cuma 6 orang je tak pergii Balii ni, 5 perempuan seorang laki. Yang lain semuaaa pergii~  Aku rasa malas nak cerita day by day, aku cerita random eh eh? Buat kelainan sikit, ceh kononn. Hahha

Malam sebelum bertolak.



Malam sebelum bertolak tuh, ada jamuan raya sikit dengan doa selamat. Iye lah sekarang banyakk sangat kes berkaitan kapal terbang. Takut juga ni nak naik, tapi alhamdulilah selamat pergi balik :)

First dayy!




Lepas tiga jam atas kapal terbang yang pening tuhh...


Yeayyy sampaii, rasa macam artis keluar airport sebab ramai gila orang yg pegang nama macam dekat belakang tuh. Tuh amek feeling sikit yg snap background mereka. Hahahha :p Terus pergi Hotel, kami duduk Hotel Maria Kuta. Nice juga hotel tuh, ada kolam, tapi pendek je. Hahah tp cantik lah jugaa :)

Second dayy!

First stop pergi tengok Barong Dance, dekat mana entah aku lupa. Hahah yang pasti Barong Dance tuh menakutkan. Hahah




Second stop ke, buat batik. Haa sini pun ada batik. Tapi corak dia kena tgk tgk sebab takut rupa patung. Bali kan, patung everywhere. Tapi kitaorang mana minat benda alah gini, kita orang tahu nak gambar je. Hahaha



Next stop, pergii silver. Ala barang hiasan silver semua ni. Semua teringat Lily masa dekat Beijing, Hahaha jadi macam biasa round sekejap je, lepas tuh selfiee~


Haa on the way tuh singgah Universiti sana kejapp. U dorang macam sekolah menengah je, tah lah motor banyak gilaaa. Ok apa kaitan, hahah


After that, amboi after that. Hahha pergi lunch dekat dengan kawasan Volcano, alahh semua tempat kami pergi famous. Maksud aku selalu pelancong pergi, haa gitu. Ish apa ni jangan salah anggap ishh.






Lepas tuh ke, padi humaa~ Hahah kawasan orang sana tanam padi bertingkat tingkat. 



Ok done! Hahah itu je first day~ oh malam tuh mandi swimming pool. Hahah first time bawak gopro masuk air. Hahah

Alamakk, dah malas. Nanti bila rajin sambung ehhh.


Much love, 
Jajaa xx

Hahahahah sudahh!