Tuesday, March 25, 2014

Its Overrah!

Semester 4 officially done !

Fuhhhhh macam biasa setiap sem memang tak sabar sabar nak habis kan final. Tell me who love final ? No one i bet. Tapi yang bestnya bukan hari hari ke kampus, kira macam boleh tidur lambat bangun lambat. Hehehehe 'anak dara mana boleh bangun lambat' aku sepak kau karang student memang macam ni, dah kawen pandai laa aku bangun awal. Hahahah menyampah orang cakap macam tuh -,- jadi mari saya breakdown kan satu satu subjek saya final alaa macam biasa ulasan saya. Hehehe

Hubungan Etnik
- First paper memang biasa nya subjek umum. Emmm spot ustaz bagi, tapi gaya dia macam satu buku tuh masuk. Hahah dan subjek umum ni memang tak pernah suka tapi cuma untuk sukakan hehe nasib bukan subjektif, dia objektif lepas tuh dua soalan je subjektif lepas tuh jawab soalan melalui petikan. Hahaha

Cost Estimate
- Gelabah jajaa is gelabahhhhh, hahaha paper ni 2 jam setengah tapi jadi start pukul 9 habis 1130 tapi aku ingat habis pukul 11 sebab dekat dewan besaw kan dia campur je siapa dua jam dgn dua jam setengah. Lepas tuh budak budak yang paper dua jam ni nak dekat pukul 11 dorang ramai yang dah hantar, aku time tuh tah la dok pikir habis pukul 11 punya laa gelabah buat tah laa ada soalan lagi tk buat. Buat dgn laju lepas tuh baru perasan eh paper ni dua jam setengah hahahah lepas tuh gelak sendiri dlm hati.

English
- Tak tahuu kenapa english boleh terkepit tengah tengah ni, hahah emm kali ni dia cerita pasal entrepreneurship amek ko kemain ejaan dia. Hahaha nak cerita apa ye english ni emm macam tuh laa dia, hahaha

Law Of Contract
-Law ni takut tau sebenarnyaaa, kes tah laa berjuta. macam setiap elemen tuh ada je kes. Nama plantif dengan defenden bukannya Ahmad v Shahrul, Siti v Bedah bukaaan ni Kepung LTD v Uda Holding Tan Soh Sin v amenda tahhhh hahaha aku risau tk ingat nama je, cerita dia ingat ingat lupa takpe, hehhe. Tapi alhamdulilah law dia tak keluarkan situation perh bapak kalau keluarkan situation nak kena relate kan lagi bapakkk hahahha.

Professional Practice
- One word, TERKEJUT! Hahahahha paper last kot asal susah puan asal ?! Em actually dia tak susah sebenarnya cuma tak sangka soalan macam tuh yang keluar. Tah laa 35markah yang pasal PDA tuhh. Sebab kalau tgk soalan previous tak macam tuh, alaa kira macam definisi, bagi sebab. Yang macam semua yang ada dalam slide. Memang puan ada cakap PDA keluar tapi aku ingt ke dia dah bagi harga suruh kita masukkan je, ni siap bagi drawing suruh kira harga dia. Hahahahahaha lima minit juga saya belek belek kertas soalan tuh.

Measurement 3
- Macam biasa kerja studio no tkde final tapi ada test 2 yang macam final. Hahaha semua orang kena tolak 50% tapi ada certain je tak sebab tulis taking off list dengan description dalam SMM. SMM ni boleh bawak sebab dia mcm rujukan untuk QS. Hahaha sebenarnya boleh tau tulis tapi jangan laa over tulis satu satu haa. Tulis point je laa. Tick je ke dekat clause mana ni ada yang tulis balik satu satu memang Miss mengamuk laa, dah laa tiru tapi tak cover. Aduhhh, aku boleh jamin semuaaaa tahun buat macam ni sebab benda ni nak tengok pengiraan bukan description sangat eh tgk jugak alaa tk payah la perfect mcm buku, kau tulis dia pakai apa diameter not exceeding berapa yg simple dah. Tah laa miss keluarkan pasal water reticulation hahaha benda aku tak suka so aku tulis taking off list je, kita mcam check list je untuk kira apa. Itu pun kena tolak 50% hahah woi subjek 4kredit ni woi. Seram tau saya......

Jadiii itu laa kisah sem empat yang macam macam benda berlaku. Hahaha dan aku dapat rasa yang sem ni aku tk segigih macam sem lepas lepas. Dulu rasanya bergigih juga laa, tidur awal bangun balik lepas tuh stdy. Kali ni aku nak tidur aku tidur, aku tak boleh tidur aku buka buku aku malas aku tgk movie tak pun scroll insta dengan twitter. Hahaha aku harap dengan usaha aku macam tuh aku dapat yang setimpal. Harap laa dekan tuh tak lari tapi kalau highest lagi takpe. Paling busuk 3.5 pun tkpe aminnnn sebab takut nanti effect CGPA. Usaha disamping berdoa dan sekarang waktu aku tawakal :))

Jadiii bubbye kawan kawan sem depan kita dah praktikal. Dah besar dah kita, nak kerja dahh. Jadi diri kawan kawan, jangan buat hal nanti time kerja, jangan ponteng tau! Jangan fail nanti sayang je rugi satu sem. Buat elok elok tau kawan kawan. Mesti nanti saya rindu kawan kawan.


No comments:

Post a Comment