Monday, December 30, 2013

Penutup tirai 2013

Memandangkan Rabu ni dah masuk 2014, jadi saya nak buat post tutup tirai untuk 2013. Walaupun esok gua ada test law, ye L A W tapi gua lebih utamakan ini duluu. Heheh

JANUARI
- Bulan ni Abah pergi Bangladesh. Sedih ohh masa tuh. Sebulan takde, tak tahu kenapa sedih eh sedih la kan sebab Abah takde. Kecian Mama duduk sorang dekat rumah. Eh ada kakak masa tuh, entah tak ingat. Hahah bulan ni gua masih dalam sem 2 sebab bulan ni pergi dinner dekat Casaapatahdo tuh yang dekat Port Dikson tuhh. Yang malam konon konon nak hargai senior. Hohoho seronok sebab esok tuh main banana boat. Hihihi tak banyak benda yang berlaku sangat bulan satu nii.

FEBUARY
- Haaa ingat tak kawan kawan, time ni kita buat gathering yang main bowling dengan makan dan sambut birthday kawan kawan yang bulan satu. Haaa benda ni buat dalam bulan satu tapi kenapa boleh post dalam bulan dua ni. Haa aku tahu, sebab aku malas ! Hohohoho, seronok kan ? :') Nanti jum laa buat lagi macam nii. Hihihi dan bulan ni nak dekat final dah. berjuta projek kena submit eh tipuu ada dua eh tiga je. Hihihi dan bulan ni banyak stress maa. Haha macam apa je stress je post. Ye la lagi syok kalau luah dekat twitter macam tooo open. kot. Hehehhe daaaan bulan ni aku beli guitar. Hihihi dan guitar tuh sampai skrg aku tk reti lagi main T.T Sekarang guitar tuh dekat tahun satu aku pinjam kan, rasa nak jual laa. Nak beli gopro pula. Hehehehehe

MARCH
- Macam aku cakap tadi, nak dekat final maka banyak laa post post yang emosi. Hahahah kelakar pula baca balik. Hihihi haaa bulan ni juga pergi rumah bakti al-kausar. Rumah yang anak yatim tuh eh tak sangat laa dia lebih kepada rumah macam em apa ye alaa macam tuh. Hehhe seronok sangat masa tuh. Rasa rapat sangat dengan kawan kawan dengan anak anak dekat situ. Amboi anak kauu, hahaha nanti buat lagi program macam ni ? Tapi dekat tempat lain pula laa. Hihi. Dan bulan ni hm Muhd fly pergi Jepun. Ye dulu aku tulis Korea kan ? Aku tipu dah malas nak tipu dah. hahah Dia taknak jumpa aku, aku nak jumpa dia beriya aku gerak KLIA lepas exam english. Aku ingat lagiii, 22/3 aaa tarikh yang banyak kenangan. Eh tapi biarkan itu kenangan, memori. Heheh saya pun tak tahu mana datang semangat macam tuh. Hehehe daaaaan habis laa tamat laa tahun satu saya. Hehehhe

APRIL
- Dah cuti sem ! Cuti kejap je, sempat laa kerja secret recipe. Sempat laa juga tukar gadjet baru. Ehem hahahah daaan sempat juga merasa ice skating untuk julung julung kalinyaaa. Maira laa yang punya idea, dia ajak lagi satu ada murah time tuh. sepuluh ringgit je. Haaa best kan. Ohh dan masih bodoh eh kurang pandai sedih sedih akan kepergian Muhd. Hahahhahaha alaa itu dulu jangan la aa aaa.

MAY
-  Bulan ni biasa je masih kerja dan nak berhenti pun. Lepas tuh pergi genting yoooo aaa nak pergi lagiii jum laa pergi lagii jum laaa jum laaa. Pergi genting dengan kawan kawan semteg aaa bestnyaaa. Haa jadi photografer amek kau spelling macam apa. Tapi biarkan aku malas nak delete ni aku taip laju gila ni. Keyboard Warriorr !! Hahahaha haa tuh je la yang menari bukan ni, yang lain post apa je -,-

JUNE
- Haa sebab nak masuk tahun dua dah so gua buat post throwback untuk tahun satu. Kahkah dan minggu kedua kot dah ada indaksi dekat mana ye alaa malas nak ingat balik. Lepas tuh tup tup dah puasa pantas kan masa berlaluuu. Huhuhuhu dan dalam bulan puasa ni banyak dugaan daya, salah satunya handphone jatuh rosak, handphne kesayangan hilang. Bapak sumpah sedih phone hadiah pmr bapak gua bagi ohhh hilang macam tuh je. Eh memang sedih gilaa. Abah bagi kot, bukan senang dia nak bagi benda :( eh sedih nak menangis lagii dah ni :(((((((  Dan bulan ni kami cecomelz ada perselisihan paham sedikit so ada berbincang nangis nangis juga laa. Hahah

JULAI
- Alamak sebenarnya bulan 6 dengan 7 aku dah tergabung sebab bulan 6 tuh aku ada dua post je. Hahahahha

AUGUST
- Masa ni ada jamuan puasa, dengan QS-Bina dengan Cecomelz berbuka dekat masjid. Hehehe seronok juga laa sebab first time berbuka dekat masjid. Haa ada khatam al-quran :) Haa dan birthdayy guaaa~ Eh lupa dengan iftar dengan kawan kawan semtegg~ hehehe i miss you guys laa :*

SEPTEMBER
- Haaaa ini bulan dah rayaa, yeayyy dan ada majlis raya dengan QS-Binaa. Bulan ni yang Muhd dah contct gua balik, tapiiiii dia asek hilang hilang. Hahaha eh sakit tau gua masa ni. Hahaha tapi gua nak buat macam mana gua pilih ini jalan lalu gua kena kuat ! Gua kuat sebab gua sayang laa. Hahahah tapi dulu laa duluu. Hoohoho daaan masa final dahh. Untuk sem tiga. Lu memang suka buat gua tak tenang masa final tau Muhd ni. hahaha nasib gua kuat. Eceyyy konon

OKTOBER
- Haa bulan struggle for final ! Alhamdulilah dapat atasi dengan jaya ? Hehehe Alhamdulilah. Dah habis final time ni, haa tah laa start awal habis lambat sekali pula tuh. Kuang asam betul UTM nii. Kasihan kamiiiii. Daaan prepare nak ke ehem CHINAAA~

NOVEMBER
- Pergi 25 Oct sampai 1 Nov. Aaaa nak cerita pengalaman boleh usha post dulu dulu. Hahahha yang pasti memang seronok. Kalau ada GOP nak ikut lagi boleh ? Hihihi masa pergi memang best. Time nak cari sponser tuh agak sakit siket. Kena korban jiwa raga. Amboi. Hahahha dan dah cuti sem dah masa niii. Haa dan time ni Muhd dah berkata jujur. Bagus la, takde la aku kerja benda tak pasti. Eh terima kasih tau ajar gua jadi kuat. Jangan risau gua doa yang baik baik untuk lu. Tapi sebab lu juga gua dah tak berani nak bercinta ? Hahahahahha takde la tak berani nak serious sahaja :') Eh jangan risau saya tak cari awak dahh. Dan awak jangan laa cari saya juga ye. Heheh terima kasih jadi sebahagian memori yang indah ? Puih hahah

DECEMBER
- Haaa bulan 12 tuh bulan ni laa. Lepas tuh sekarang aku dah malas nak type nak cerita dah. Hahahah

Itu sahaja conclucion isyh salah eja lagi dan malas nak delete lagi. Hahah, bagi aku ini tahun paling mencabar. Minda dan akal dan fizikal dan semua laa. Hahah dan tahun ajar gua kuat ajar gua macam macam. Moga tahun 2014 yang bakal muncul tak lama lagi dapat bagi satu keajaibpan. Amboii. Hahaha dan dah masuk 20 dah aku ni. Dah besar dah anak bongsu Abah ngn Mama ni :') Eh kenapa sedih eh sebak :'(

Tuesday, December 24, 2013

Saya Sihat

Jadi program Saya Sihat yang telah berlangsung di Lembah Pansun eh betul ke spelling dia ni, haa lebih kurang macam tuh laa. Alaa tempat aku kem kepimpinan masa darjah 6. Hahaha eh ye ke darjah 6 ala tk sure tapi yang pasti pernah ke sana untuk kem. Huhuhuhuh

Semua tahun ada, tahun satu tahun dua tahun tiga. Haa lengkap dengan lecture serta keluarga sekali. Tapi ada juga yang tak datang, ada hal mungkin. Ada tiga aktiviti, flying fox, floating, dengan obstacle. eh lagi satu rakit. Semua ni buat gua sakit badan. Hahaha tapi seronok macam ni haa (Y) Dalam banyak banyak rakit paling best bagi aku, sebab macam benda baru eh ye ke, haha. Flying fox mcm benda dah banyak kali cuba macam elehhh tak takut punz~ Hahahha lagi lagi flying fox dekat sana pendek, tk adventure nya. Hahah bongkak tak ? Hahha Floating haa benda baru, sebab kena rebahkan badan dalam air, macam kita rebah badan atas katil. Haa macam tuh laa. Tapi ini ada laa jacket keselamatan semua tuh. Bila rebah memang akan terapung balik la. Hahha Kasihan Amni takut sangat dia :( Lama gila dia nak amek masa rebah tuh, katanya takut air.

Ohh obstacle tuh macam ala yang halangan banyak banyak tuh, panjat itu panjat ini. Penat juga la rasanya. Semput saya. Hahhaha

Daaaaan akhir sekali kumpulan ketum ketum ketum bakk  MENANG eh naib johan. Hahahah Kumpulan gua lettuww~







QS IN ! OUT ! Hurghhhhh

Friday, December 13, 2013

Of the Pe'el Manusia

Assalamualaikum
dan selamat sejahtera.

Amboii macam nak baca berita. Hahah so em hows life ? Gettin' better day by day ? Become more worse, releks, that is life dude. Hihihi lama gila tak update yang proper punya. Heheh tbh dah type dah, niat nak post ada. Tapi tengah jalan rasa malas, bila rasa malas tuh yang save as draft sampai kepamm. Hahah lepas tuh rasa tk payah laa update. Heheh

Dah minggu keempat dalam semester empat, eh adakah ini kebetulan atau suratan ? Hahha dah ada dah tutorial dah ada quiz haaa dan dah ada project yang aku macam MasyaAllah ini project ke apa, macam susah je. Kena buat BQ, buat dokumen tender. Dengan law nya kena buat presentation tapi takpe group aku num 7. Hehehhe lepas tuh dengan cost estimate nya pula semakin hari semakin rumit pengiraannya. Bukan macam addmath mahupun math modern. Ini sebab macam bagi aku leceh siket daaaaaaan masa quiz hari tuh tersilap pergi tambah dulu alahaii geram je saya. Saya rasa macam silap dah masa buat tuh, tapi kenapa laa saya tak tukar jawapan tuh. Ok cerita dah lepas.Jangan dikenang jadikan iktibar, amboi

Dan semakin kian membesar, eh jap macam salah penggunaan ayat tapii takpe laa teruskan. Semakin ramai manusia yang kita jumpa dan pelbagai pe'el dan perangai. Dasyat dasyat, sampaikan kau tak sangka dia macam tuh. Tengok baik, ish senang cite luaran dengan true color dia jauh menyimpang. Serious orang putih cakap 'don't judge a book by it's cover' benarrr sekalii. Ya benarrr

Cukup la awak pandai jaga diri. Cukup la awak tak ganggu orang. Nak kawal semua orang ikut kehendak awak pun tak boleh juga. Apa kata awak amalkan 'give and take' Macam ni A tak suka sangat pun B ni, tapi bila A minta tolong dekat B, B bagi je bantuan. Satu hari B minta tolong A, tapi A memang macam 'ee apahal dia ni sibuk' dan tapi dalam masa sama awak bercakap dengan minda awak 'dulu dia pernah tolong masa gua minta tolong, apa salahnya tolong juga' Beri je bantuan dan lepas tuh nak blah blah. Kalau dapat amalkan 'give and take' saya rasa ceria je hidup masaing masing :)

Haaa sudah sifat kemalasan ditengah tengah jalan sudah maii dah.

Eh last nak pesan,


Another song from cartoon's movie yang sangat seronok didengar selepas My Zing. Hahahah