Friday, October 18, 2013

TutupTiraiSemester3

Alhamdulilah.

Setelah sekian lama ditunggu, menahan hati melihat mereka yang habis awal menarik beg nak pulang, habis juga final untuk semester 3 ! *mata bertakung sedih sbb tk percaya dah habis* Hahaha, lama ouh serious, dari awal exam, sampai hari yang last exam. Eh tahu tak jiwa raga terseksa. lagi lagi tengah tengah exam tuh ada raya. Untuk saya kira macam em tkpe laa lagi, boleh balik jap rumah. Heheh yang jaoh ? Salam perantauan laa semua.

Ouh mari saya membuat konklusi pada paper paper yang sudah saya jawab.

Institusi Islam
Sebab dah lama sangat hari berlalu, aku tak ingat dah apa. Hahah yang aku tahu pagi sebelum exam baru tahu carrymarks. Haha haa masa II ni aku semangat siket sebab awal awal kan. Nota haa lengkap dalam buku gua tulis.

Etika Profesional
Yang ni pun aku tk ingat sangat. Yang pasti er ala tak ingat laa. Haa yang pasti saya cuak. Gua tk berapa berkenan siket dengan subjek umum ni sebenarnya. Hihihihi yang pasti gua jawab kurang profesional. Hahah

Construction Technology 3
Ini ? Hahah spot punya spot tak masuk. Cis. Ye Puan ada bagi tahu chapter apa masuk tapi dia bagi 7 dari 5. Hoii memang senang laa nak tahu masuk apa. Tengok past sem punya paper dan berbekalkan sedikit kepakaran masing masing, lalu kami meng-spot. Sangkakan teori iceberg tk masuk, tengok tengok ado. Hahahahhah so tahi -,-

Building Services 2
Aaa BS, aku berharap sangat tk keluar escalator sebab komponen dia macam tk berapa paham, lepas tuh masa test dah pernah keluar. Tengok tengok aduhh keluar lagi. Banyak soalan dia twist dari test je, kalau dulu dia minta terang kali ni minta perbezaan. Haa macam tuh twist dia.

Structure
Hahah gap exam yang lepas lepas semua banyak hari, kalau tak 4, 3 hari. Sampai structure haa amek kau sehari je, semua mindblown. Hahah k tkde kena mengena. Masa structure ni mcm susah nak tahu masuk apa. Kalau kira kira tuh boleh laa spot, masuk yang masa test gua dapat 3/15 tuh. Hahaha so tahi -,- Tapi tkpe sebab 3 laa gua faham kan balik kira beam tuh. I blame the bas yang dtg lambat so aku lambat amek test tuh sebab dapat 3. Hahhaha boleh tak ? Hihihi em yang teori mcm masuk apa nii -,- Time ni mood stdy sumpah hilang. Tak sesemangat macam II dulu. Oh dan saya sangat tk suka bila dia hilang.

Building Economics
Yayyyy paper last ! Yayy yayyy, dan sebab yang mood study dah hilang tuh study BE ni tak paham paham. Hahahah. Ye laa ekonomi kan ada bahasa sendiri, lepas tuh bahasa BI pulaa. Aduhh baca macam tk lekat je dalam otak. Hahah lepas tuh pakai slide, memang ada choice laa nak bukak slide ke bukak movie. Hihihihi :3 Dalam buku ada tapi macam 'eh mende dia cakap ni hoi' Malam tuh baru belajar betul betul, itu pun Sheyshey ajar. Sebab hari sebelum tuh dia balik. Hihih mekasih eh mekasih. Meh nak cium siket :* Hahah 

Dan aku sebenarnya, takut result BE nanti. Hahah alaa biar laa eh tapi takut :(

Macam biasa lepas habis exam, keluar berjimba. Kalau dulu keluar jaoh siket. Ni wangsawalk je, alahai before exam pun keluar sini, bosan dah saya dengan wangsawalk ni. Hahah, tkpe laa jaoh jaoh bahayaa. Hihihi, ingat nak bersaloon dengan Sheyshey tapi saloon yang jumpa macam mahal sangat jewp. Hm hm so makan Pizza Hut dengan Gegediks. Lepas tuh movie marathon ! Insidious 2 dengan Make your move~ Bapak aa aku taknak tengok cerita hantu ! Nanti seksa diri. Tidur pikir, mandi pikir, duduk sorang sorang pikir. Tuh yang saya malas tuh. Tapi entah macam mana ok laa tgk laa. Dan yang 2 punya sangatt mindblown lagi sekali. Hahah



Baik lah itu sahajaa kisah sem 3 sayaa, cepat je masa berlalu rasanya. Pejam celik pejam celik eh dah sem 4 dah. Sem 5 LI, sem 6 lepas tuh habisss ! Boleh kawen. Eh ? Hahaha bangun pagi pun liat nak kawen, puih.


Jumpa lagi sem depan kawan kawan :)

Wednesday, October 9, 2013

LambaiLambaii

Salam.

Dan mengapa malam ni rasa macam malas nak belajar, aaa ! Eh bukan malas cuma tiada semangat, buat nota separuh separuh. Hahah asek nak dengar laguuuu je, volume nak kuat pula tuh. Memang macam agak sia sia juga laa kalau tulis tk tumpukan perhatian. Amboi, hahah.

Jadi terasa nak update belog.
Walaupun tiada idea.

Ahh lantak laa inibelogsaya. Hahah entah rasa nak update saya update laa. Heheh, tapi saya rasa macam nak cerita kononnya seorang pelajar KPTM kena rogol dengan 13 orang bangla dekat LRT Pandan Jaya. Petang tadi laa kecoh ditwitter pasal ni.

Orang ini tweet orang ini retweet
Orang ni tk tahu apa apa dan tweet
Orang ni nyatakan pendapat
Orang tuh bantah, katanya berita palsu

Serious aku pun dah percaya. Iye siapa tak kasihan, katanya dirogol bergilir gilir dengan 13 orang bangla dan dibunuh. Ada kata india, ada kata melayu. Aikkk ? Lepas tuh ada baca satu tweet kata ni berita palsu. Sudahhh..... Lepas tuh malam tadi tgk tweet tweet kata itu semua palsu. Berita tak sahih. Isyh siapa yang sebarkan cerita macam nii, dia dah bodohkan semua warga twitter. Jahat betul, hahaha tapiiii kalau dah keluar paper dah keluar tv baru boleh percaya, buat masa sekarang tak na percaya. Daaaaaaaaaaaaan, bangla trending malam nii ! Hahaha famus mu banglaa famusss !

Cerita dekat sini, bukan salah kaum. Kaum kaum, rogol rogol. Ada je melayu cina ke india merogol, tapi bila bangla semua haa duk bising. Sebenarnya bila dengar perkataan rogol ya Allah, minta dijauhkan. Moga aku dan kawan kawan dijauhkan dengan jenayah yang makin berleluasa. Takut sangat, tak aman dah sekarang dekat dekat je semuanya berlakuu :'(

Salah siapa ?
Kaum Hawa ?
Kaum Adam ?

Semua ni salah SYAITOOOOOON ! Hahahaha

K macam ni, perempuan ada 9 nafsu. Nafsu makan shopping macam macam laa, pelbagai nafsu sampai sendiri pun penat nak layan. Kejap kejap nak makan ni kejap kejap nak main bowling kejap kejap nak tengok wayang. Hahah lelaki ? ada 1 je. Haa yang tuh laa nafsu dia. *tutup mata* Hahahah

Tapi kita sebagai perempuan boleh elakkan diri, eh maksud aku ada pilihan. Contoh dari segi permakaian. Kau boleh je pakai sopan siket instead pakai sexy. Benar ? Pakaian laa aku rasa faktor utama juga menjadi tarikan dan tumpuan para lelaki yang bernafsu buaya nii.

Lagi satu mama selaluuuu pesan kalau aku nak keluar dengan kawan kawan, keluar berjalan jalan pusing pusing keyell nii lorhh. Hahah katanya kalau dah jumpa kawan jangan nak huaa huaa tak ingat dunia, duk gelak gelak sakan semua. Satu lagi kalau ada lelaki jangan nak gelenyar gedik duk macam nak tarik perhatian. Cuba awak lepas ni kalau jalan pandang bawah, em tundukkan pandangan ? :) Ye saya tahu nak cuci mata tapiii jangan laa banyak banyak, siket siket je its ok kot. Hahaha eh suka hati je -,- nak berubah mana boleh drastik. Benar ?

Daaaan last sekali, hari tuh ada ada dengar ustazah datang ceramah dekat ksj ni haa. Beliau cakap amalkan baca ayat Kursi, eh betul ke ejaan aku ni ? Maaf kalau silap. Katanya tiga keadaan elok diamalkan untuk baca ayat ni. Lepas solat, sebelum tidur dan sebelum keluar rumah :) Jadi saya cuba amalkan juga, kadang kadang lupa, kalau ingat baca laa. Occayh :)

'Benda nak jadi, jadi laa'
Apa kata sebelum jadi kita beringat ? :)

Apa kata kita main satu permainan, awak tegur saya saya tegur awak ?
Yang baik tak salah kan kalau berkongsi :3

Wednesday, October 2, 2013

LatePost

Assalamualaikum cinta.
Waalaikumusalam rindu.

Ok bergini jam menunjukan pukul 0527pagi. Ye saya masih tidak tidur. Sejak akhir akhir ni saya susah nak tidur. Maksud saya bila jelangnya malam amboi haa bila malam je nanti saya cuak. Saya cuak nak tidur sebab saya tahu, saya pasti bila baring bersiap sedia nak tidur pasti tak boleh. Dan secara tiba tiba segar bugar. Kenapa dengan sayaa ? :(( Isyh saya sedih laa. Macam nak menangis. Tapi nasib saya kuat. Kahkah. Dan dan bila saya dah terlelap saya sangat marah ye marah serta marah laa dekat sesiapa buat saya tersedar sebelum saya sedar sendiri. Tolong laa saya belum tidur saya penat niii..... Lain laa saya yang minta dia kejut kan. Hohoh

Bagaimana exam ?
Taknak cerita lagi. Tunggu habis semua exam bagu buat satu entry pasal exam je. Hihihihi

Haa tahu kan saya nak pergi China, alaa yang GOP UTM buat nii, dari sem lepas dia plan tahuu, 6 bulan tunggu. Plannya fly 25Oct-1Nov nii. Harap harap menjadi kenyataan, sayaa tk pernah melancong itu sebab saya macam excited. Hihihi alaa yang pergi Indonesia dulu tempat pendalaman.... Naik angkut, hahaha tuh lain. Tak best, cuaca samaa macam Malaysia. Ni Chinaaa, wuuu pakai coat sebab sejukk, nanti haa haa keluar asap dekat mulut. Hihihihi Tapiii... 21 kena ada dekat KSJ sebab nak praktis menari. Aduhh tahu tak saya habis final 18... Hm hm tkpe laa, sekali sekala korban kan masa. Hihihihi

Em hm err..
Saya nak tegur siket boleh. Hm er macam mana ye nak start. Hmm saya ada seorang kawan, Dulu kawan saya ni single bukan double. Dia hampir setiap hari tweet pasal Islam, jangan risau jika single sebab Allah jaga. Hm bagus dia time tuh, twetnya lagi seperti couple tak perlu semua. Tapi sekarang dah jumpa pasangan. Dah couple, yeahh dia dah bahagia. Tak salah sebab manusia ada perasaan bukan. Tapiii tapiii kenapa nak berpaut paut tangan tuhh.......... Makwe awak pakai tudung pula......... Tak.....Manis......Saya......Tengok......Saya.........Maluu........ Awak ingat dulu masa awak single awak macam mana ? Kenapa awak berubah........Mungkin bagi sesetengah ini dianggap perkara biasa.... bagi sayaa tidakk............Maaf tapi terus saya hilang respect ke awak.........Tolong laa kawal hormon..... Hahahaha k cara tunjuk kasih sayang lain kan adaa.... Kan kan ? :)

Itu je saya nak cakap. Saya tak mau cakap banyak laa ((padahal dah satu perenggan)) sebab perjalanan saya jaoh lagii. Saya tak tahu macam mana. Manusia biasa iman turun naik. Moga aku dijauhi perkara macam tuh. Amin~ :)

Eh roomate baru letak kepala 5minit dah tidur. Wahhh jealousnya sayaaaa T.T