Friday, June 14, 2013

ApaKabarTahunDuaa ?

Jadi sudah seminggu digelar Tahun Dua. Ye, cepattt je masa berlalu. Ecehh dan dan macam tk sedar. Hahahah. Mariii dengar gua nak cerita seminggu awal nii. Marii mariii.


Ohh sebelum tuh, cantik tak bilik kak tooon ?!


Tahun Satu ?
Sudah menjadi kebiasaan iaitu sedikit jakun serta excited nak tengok budak baru nii. Hahaha ada yang hensem tk, ada yang cantik tak. Kahkah lumrahh biasa laa kan, heheh. Jadi seramai 38 eh ke 37 aaa tk ingatt. Tapi antara dua nii laa budak tahun satu. Tapi perempuan lagi ramai. Kalau dulu dulu macam balance. Tahun ni bunga ramai dari kumbang. Kumbang kena terbang pantas laa macam nii. Heheh okayh tkde kaitan rasa nyaa. Kroh krohhh. So far tgk mereka baik baik sahajaaa~

Subject ?
Sem nii ada tujuh. Yee tujuh. Ye banyak. Ye tapi satu je tkde final. Measurement yang 4 kredit tuhh. Haa memang tkde final. Tapi apekebenda awal awal sem dah ada testttt ! Hoiii memang tk ingt laa kan. Dia ada cakap nak buat test, cuma aku tk expect laa test dia keluar benda yang belajar awal awal sem dua dulu duluu. Keluar pasal piling. Ye memang senang. Tapi kalau dah lupa. Hampehh, hahaha. Memang semua pakat bincang laa. Tapi berpada laa, kang lect nampak. Hahaha. So sem ni ada dua subject umum. Aduhh aku kena kuat kan mental dan fizikal nii. Subject umum nii yang lemah lutut nii. Aduh aduhhh.

Bilik ?
Hahahahahaha diam jangan sembang pasal bilik T.T Sedih tahu tk sedih, rupanya betul ura ura yang cakap aku punya bilik tingkat 3 tuh. Dah laa jaoh dari kawan kawan. Jaoh dari lift. Perh perhhh dugaan dugaan. Seminggu nii aku tk lambat pergi kelas. Hehehe 'Jaja nii selalu awal awal je dia awal, nanti lama lama lambat laa tuh' Ayat yang langsung tiada dorongan dari kawan kawan. Hahaha mereka nii jahat tk support. Puihhh, heheh. So disebabkan bilik aku Ama Sheyshey Maira Sha Madi semua jaoh. Eh tipu Maira dengan Sha satu bilik. Bilik stor, Hahahah. So untuk mudahkan urusan kamii, wechat laa tempat nyaa. Comel je. Hehehe

Emm itu saja kott, alah biasa laa baru baru lagiii. Tunggu 2 3 4 bulan lagii. Berjuta cerita nak cerita sampaii tak cite cite. Hehehe, so induksi 28 nanti. Kira lagi 2 minggu laa dari sekarang. Uuuu i tk sabar uuuu~ Sheychey tk mau itott :< Haaa tahu tak aku join USR. Yang macam program under JKM apa tahh. Madi laa yang tarek gua dengan Amaa. Benda ni tak pernah try lagii, rasa macam tak salah sekali nak join. So kami pun join. Dah join aku rasa macam menyesal. Gua pula ajk multimedia. Ketua gua pula memang budak computer ni boleh laa. Lepas tuh dorg expect aku reti guna tuh guna ni. Hoi hoii aku tahu basic je occayh, itu pun tk power. Hahaha lagi satu task aku kena bagi talk pasal blog. Macam mana nak buat blog. Gilaaaaaa ! Aku main bedal je buat benda alah nii. Aku try try cantik okayh tk cantik undo. Mana boleh nak ajarr T.T Hahaha tahu sendiri laa hoii :p Okay okay gua cuba, hm *semangat*

Kesimpulan cerita diaa, baru seminggu photo album dah berjutaa. Hahaha kawan kawan saya ni kalau sehari tk bergambar tk boleh, tak tenang rasanyaa. Hihihihihii

Tuesday, June 4, 2013

#ThrowBack1DDPQ

Assalamualaikum tak jawab dosa, jawab cintaa. Kehkehkehh


Jadii, memandangkan budak tahun satu dah masuk u masing masing. Akhirnya budak lepasan SPM tiba juga waktu mereka untuk sambung belajar kembali. Amacam otak adaa karat lama tk hadap buku ? Hihihi, masa zaman aku UTM dengan Matriks masuk awal. Lepas tuh baru UiTM. Tapi tahun nii kalau tak silap sayaa, UTM UiTM masuk sama, masuk serentak. Ye zaman dah berubah barangkali. 

Dan aku, hujung minggu nii dah kembali ke KSJ semulaa. Dan bukan sebagai tahun satu lagii, kini sudah besar siket. Tahun dua pulaa, no more 1DDPQ, sekarang 2DDPQ. Wahh dah matang, dah matanggg ^^ Tapi macam kekok siket sebab dah biasa dengan 1DDPQ Cecomelz. Hehehe, Ahh apa kesah tahun tak memberi apa apa effect. Eh bagi bagii, first makin tough mungkin. Tapi good news dia semakin meghampiri garisan penamat untuk diploma. Heheheh

Laluuu, aku tetiba rasa macam nak imbas semula kekonon throwback laa zaman tahun satu dulu. Hehehe, duluu aku memang suka buat video, sebelum muncul keek lagii. Apa apa je mesti record. Bagi aku record tuh macam boleh bagi kenangan yang indah. Hahaha, kalau gambar dia tk bergerak. Takde bunyi, reord best. Ada bunyii, boleh gerak gerakk. Hihihi, tapii suatu ketika tuh aku stop kerja record merecord nii, sebab memory aku penuh T.T Mana tak nyaa, 2GB je apaa je muat. Gambar je dah makan space. Hohoho

First video.

video

Haaa, ini time dah habis MTM. Gilaaa selalu orentasi sehari dua je. Ni seminggu. Tah laa seminggu, sepanjang hari duduk kampus je. Dengar taklimat itu inii. Pukul 6 bangun siap siap solat dekat surau, balik dalam pukul 11 12 malam macam tuh. Ulang sampai seminggu, serious penat dan  mengantuk gua cakap lu. Tapii best nyaa time ada sukan dengan malam kebudayaan. Hihihi itu je yang best. Ouhh sebelah kiri tuh laa Sheyshey, kanan aku Shasyaa dan hujung sekalii roomate sayaa, Fafaa :3 Ehh baru perasan nama nak double double je. Hahaha

Second video.

video

Ouh time niii hahahaha first time untuk zaman u aku tk tidur malam. Esok tuh tah laa kelas pagi, yang stay up malam tuh hampir satu kelas. Ada yang stay dekat kafe ada yang dalam bilik. Ikut selesa memasing. Hahaha lepas tuh pergi kelas lambat, lecture merajuk kami kena marah. Hahha sedih betul. Ouh kami stay up sebab nak siap kan drawing. Untuk yang dah belajar time sekolah dulu mudah laa bagi mereka untuk buat. Yang tak pernah sentuh tetiba dalam enam bulan tuh kena buat. Nasib takde final. Aku yang belajar time teknik tuh pun makan dua tahun nak paham. Dah stay up macam nii kmfm lapar, order laa mcd. Boleh pula order order tak cukup. Cian Hapiss tk dapat makan. Ehh dapat ke tak aku lupa ah. Hahaha

Third video.

video

Yeayyyy bulan puasaa time ! Mulanya idea membuat kuih raya ini datangnya dari Hapis dengan Syapik. Dorang buat duluu dekat bilik, kira ini cubaan kali kedua. Ingat ke nak buat video yang proper lalu masuk kan dalam montaj rayaa. Ouh kita orang tahun satu kena organize majlis, macam puasa raya semua tuh. Aku punya kumpulan dapat event hari raya. Kalau baca post post dulu ada gua ceritaa. Hohoho, tak silap aku petang tuh Aku Maira Sya Ama dengan Hapis pergi Carefour beli bahan bahan. Comel je. Hahaha, alatan alatan ni semua kepunyaan Maira dengan Hapis kalau tak silap. Ceronokk buat kuih nii, orang pandang je. Hahah tah laa buat dekat kafe :3

Forth video.

video

Yang ini pulaa time melawat orang asli dekat mana tahh. Budak tahun dua yang incharge. Lepas tuh beberapa orang tahun satu je ikut. Macam mana tah aku boleh ikut sekalii. Hahaha, time nii kita orang masuk hutan jap sebab nak tengok macam mana orang asli ni boleh dapat sumber air. Kalau tk silap aku laa. Hihi, tgk Sheyshey comel je main air. Hahaha 'Air dia sejuk macam ais' Hahaha

Last video.

video

Hahahahahah time nii sangattt seronok dan lawakk :') Aku ingat lagii time tuh aku tidur, lepas tuh Apip kott call suruh turun foyer block C sebab nak celebrate birthday Aiman Fadzil dengan Syapik. Amni ? Hahahahahaha dia tuh penyebuk. Birthday tiga orang laki nii je, tapii dia yang duk tengah tengah kek, dia yang pegang pisau. Hahahahaha sebab dia terlampau menyebuk laluu Si Sheyshey dengan Illy kenakan dia. Yang Amni ni pula boleh celek kek dekat Hapis, hahahahaha tgk muka Hapis. Hahahahaha marah betul. Daaaan lepas tuh bermula laa aksi kerja mengejar membaling kek. Gua lari tk pakai selipar gua ingat lagii sebab Heqal kejar nak baling telur. Eeee tah laa pakai sweater. Time birthday dah kenaa, ampun taubat tak nak kena lagiii. Itu yang bukak langkah seribuuu. Hahahahha

Kalau ikut kan hatii nak je masuk semuaaaaa video. Tapii otak cakap jangan batak sangat jaa. Hahahaha bukan apaa 5 ni pun cukup rasanyaa :) tapi sebenarnyaa nak cerita semua yang ada video. Tapii malas pulaa. Hahaha, lima ni pun dah cukup buat aku tersenyum sensorang. Ehh seriously cakap, seronok dan tak rugi kenal dengan dorang. Dorang sangat bersifat seperti budak budak. Tapi itu laa yang seronokk :') Aku harap dah naik sem 2 nii, ye umur pun dan makin meningkat tapi aku harap persahabatan kita, keluarga QS kita semakin erat. Cehh, ayat gua rasa mcm nak lempang. Hahahha