Thursday, May 30, 2013

BadWord !

Hey guys, how you guys doing ? *anguk really hard* Goooooooooooood ?

Aku tk suka, nak kata benci rasa macam too mainstream pula. Hahaha aku tak berkenan dengan bad word. insulting word, hush word. Eh hush ke rush ? Hahhaa ahh mana mana laa. Tak kisah, tak suka tk sukaa ! Bukan nak kata gua baik gua tk mencarut. Tapi gua tak jadi kan itu amalan. Benda tuh hanya keluar apabila tahap kesabaran gua sudah sampai limit. Hahaha dan pada masa gua terkejut. Ye terkejut atau kata lain melatah. Ye tapi tk selalu ye ye.

Natang
Natang ? tak silap aku bahasa negeri, Binatang right nak sebut ? Entah aku tak suka. Rasa mcm kasarnyaaaaaaaaaaaaaa.

Sial
Ini kasar juga, tapii depends on nada yang dilontarkan juga macam mana. Kalau dalam intonasi melawak gua boleh terima lagii. Kalau dalam nada yang insult memang tak boleh terimaaa !

P*kim*k
Ini sumpah maluu, yang duk sebut sebut kenapa ? Gua yang dengar malu. Lu duk sebut sebut pasai paa, lagi lagi lelaki benda lain takde ke nak sebut ? Yang perempuan sebut asal tak malu sangat ? Isyhh emosi pula sayaaaa -,-

Fuck
Eeeee geli tahu ? Aku dgr aku tersentap dan gelii.

Cilaka
I used to use this bad word. Tapi itu dulu, masa zaman form 3. Rasa mcm penyedap ayat, namun setelah meningkat dewasa gua rasa perkataan itu sangaaat tak sopan. Macam jahat sangatt bunyii diaa.

Daaaaaaaaaaaaan paling benci bila orang tukar bahasa. Macam 'Babi' jadi 'Vavi', 'Cilaka' jadi 'Jilaka' dan sewaktu dengannya. Apa doooo ? Konon tukar huruf bunyi sopan siket ? Konon tukar huruf mcm tak kasar sangat ? Konon comel tukar huruf macam tuh ? Eeeeeeeee rasa macam nak sepak sekor sekorrr ! Jangan laa mencarut lagii, sekali sekala macam tkpe kott. Kalau dalam setiap ayat kau letak 'penyedap rasa' nii memang tak laa. Guna laa 'Bangang' 'Bengong' haaaa kan lembut siket. K even dia pun mcm bad word tapi  better dari yang atas atas nii. Nak suruh tak mencarut ? Cannot, sebab lumrah manusia kan. Dan aku sendiri mencarut tapi macam aku cakap bila kesabaran hilang.

So mari kita berhijrah supaya jangan mencarut :)

Monday, May 27, 2013

Its 0537 hour.

Hoii apa habaq ? Awat tak tiduq lagii, hoii hoii ? Hahaha sebab dah tidur awal laa bangun awal nii. Rasanya before aku tidur tadi, aku cuba membaca sebuah novel yang belum disentuh setelah beberapa bulan ku beli. Lalu hari ini aku terasa macam nak baca, aku pun baca. Baru muka surat ke 2 nak masuk 3 aku dah menguap macam harem. Mengantuk dia kalah macam orang makan ubat batuk. Padahal tadi segar bugar. Hahaha, nampak tak nampak tak ? Bukan buku sejarah sahaja catalyst nak tidur, bagi laa semua buku pun boleh jadi catalyst. Hehehe

Jadi sisa cuti aku sebelum naik sem tinggal lagi 2 minggu. Ahhhhhh asal laa terasa macam cepat sangat. Ye aku agak bosan duduk rumah, tapi aku tak nak naik sem lagii. Hahaha ini Roshini sedang berkata memang macam nii. Hihihihi :p Lagi aku berat nak naik sem sebab Sheyshey cakap aku next sem tingkat 3 bilik lepas tuh tingkap menghadap bilik orang. Tah laa sedih ditambah lagi sedih Sheyshey bukan toiletmate gua, dia dapat tingkat 5. Double sedih, pedihhh ! Boleh menangis kalau aku layan feeling sedih aku niii. Apaa, biar laa aku emosi. Ini melibatkan maruah ! Hahah k tkde kaitan. Tahu tak selama nii Sheyshey yang kejut ? Tahu tak selama ni gua pergi kelas dengan Sheyshey ? Tahu tak kalau aku boring aku pergi kacau dia ? Tahu tak aku study sesama dengan dia ? Tahu tak semua tuh ?! Ye benar aku sedih betul. Tapi aku tak boleh berterusan sedih, haii mana boleh nampak lemah dengan budak kecik tuh. Hahahaha :((

Bilik Amalina, Maira Madi macam mana ? Maira dengan Madi tk silap dorang tingkat 5 juga. Amalina je tk tahu tingkat berapa lagii. Harap harap laa sama dengan aku. Amalina je laa satu satunya harapan aku sekarang nii. *gengam tangan dan berharap* Hihihihihi aaaaa macam nak menangis :'( Sensitip betul :'(

Ouh yeahh, post aku pasal genting macam tak menarik. Eh bukan macam tapii memang. Hahaha, nahh pergi sinii. Si Widayah dia update very the detail pasal genting. Hahaha sangat seronok bila membaca. Wida aku sarankan kau jadi laa penulis novel *tepuk bahu* Hahahaha manaa ? Siniii tekan siniiii :)

Sunday, May 26, 2013

ToGentingWeGooooo !

Setelah sekian lama merancang, bertukar tarikh, meminta masa kawan kawan untuk bertemu sesama sendiri memandangkan sudah lama tidak ketemu antara masing masing. Masing masing membawa diri menimba ilmu dimerata tempat, ada di matriks, ada di UiTM, ada di UTM ada di Poli dan bermacam macam lagii. Maka 25 Mei telah menjadi suatu tarikh yang sangat bermakna untuk kami kerana, TO GENTING WE GO YOOOOOOOOOOO !

Konon janji nak jumpa dekat KL Sentral pukul 830. Konon nyaa laa, tapi masing masing sampai lebih 830. Ehh tak Nemo sorang je sampai ngam 830. Nemo je janji ditepati, yang lain janji dicapati. Hahaha, aku gerak dengan Nad dari Setiawangsa. Wiwi dengan Eyka tak payah tanya, mmg dorang laa yang lambat, hahaha even dorang semangat tapi dorang yang terlambat sekalii :p Dah kumpul semua tuh, dalam pukul 930 gerak nak beli tiket, boleh pula dalam tuh sesat tk jumpa mana kaunter nak beli tiket. Hahah, lepas dah jumpa tgk next trip pukul 130pm. Hoiii bapak aaaa, lamaa lagi kott. Kalau nak tunggu pukul berapa pulak sampaii, kami kami ni bukannyaa boleh balik malam sangattt. No choice, naik genting dengan teksi juga. Teksi tah laa cekik darah, sorang RM25, choiii. Pandai buat bisnes. Lepas dah bincamg bincang, pergi naik teksi, balik naik bas and skywayy ! Dan nasib baik pergi naik teksi, cepat sampai. Kalau bas aku rasa mmg jadi macam Jatul. Jatul dah sampai dekat skyway lepas tuh patah balik, sbb orang bapak ramainya pun adoii. Takde rezeki jumpa Jatul :(( Tak pe Jatul, nanti kita buat reunion lagii tauu :**

Aaaaaa seronok sangattt, Eyka dengan Nad tahu nak main yang trill trill je. Nemo dengan Wiwi nak main benda budak kecik. Hahhha, nak main matahari laa, ulat bulu laa. Hahha Jajaa ? Tengah tengah. Dannnnn Space shot sangatt seronokk ! Nak main lagii, tapii tak tahan nak tunggu lamaa. Beratur punya lamaa, main kejap je, dan kebetulan hari kitaorang pergi ni hari Sabtu, cuti sekolah. Adoii memang tk boleh mainbanyak sgtt laa. Ama sepatutnya ikut, tapi cancel last minute. Hohoho

Akhir sekali, Jajaa sangatt seronok dapat jumpa Wiwi Nanad Eyka Nemo. Kan best kalau Ibu Jatul Temah Intan Eila semua semua G7 adaa :') Jajaa suka lepak dengan korang semua. Sorang suka over acting, sorang suka bahan, sorang suka serious, sorang kaki gelak je. Hahhah element ni kalau bergabung sangatt kelakar. Hihihii, nantii kita buat reunion lagii ye. Dann kalau boleh nak semua semua adaaaa :( Tauu tauu, kita buat bukak puasa ke, pergi Singapore ke. Fuyooo, kalau pergi Singapore kena kerja keras nii. Hahhaha




Jajaa sayang semuanyaa :* Nantii jumpaa lagii kawan kawan :)

Friday, May 24, 2013

LastDayWorking

Well technically, today which means 24 May is my last day working at Secret Recipe. Ahh akhirnyaa, aku berhenti jugaa ! Hahaa, aku menghitung hari kott nak tunggu hari nii. Hehehe. Bukan tk suka kerja, cuma sudah malas :3 Maka setelah selama sebulan sepuluh hari gua bertahan, dan akhirnya tiba juga masa. Hihihi

Mari aku nak kongsi pengalaman. Ehh bukan pengalaman tapi dari pemerhatian aku lalu aku nak buat kesimpulan. Haa lebih kurang macam tuh laa. Mariii..................

Dan sebenarnya Abah yang banyak bagi tahu aku, em macam nasihat juga laa kott. Mana taknyaa, setiap hari balik kerja gua asek komplain apa yang terjadi pada hari itu. Hahaha, bukan komplain mcm cerita laa, so le[as cerita beliau pun ada tambah siket nasihat serta pandangannya jugaa. Haha tapii apa yang beliau cakap ada betulnya :)

Bila kerja, mesti akan berkawan. Bila berkawan dengan kawan baru kau kena ikut flow dia. Kau perhatikan dia macam mana dulu. 'Kalau dia belanja 50sen, kau kena belanja 50sen juga. Jangan dia 50sen kau seringit' - Abah selalu cakap yang nii. Paham kan ? :) Kalau paham malas dah nak terang panjang lebar. Hahaha, dan satu lagii. Orang perempuan ni lain siket perangai dia. Tak boleh tgk orang tuh mcm cantik siket. Ehh bukan cantik maksud aku mcm lebih laa, dia mesti ada perasaan jealous. Dan ini dah terbukti. Hihihi, dan orang perempuan ni yang adu dapati, banyak mulut dan kuat bergadoh. Nak terangkan macam payah, tapi nanti dah alami baru paham. Hihihi

Dan aku suka memerhati dan aku boleh tahu orang tuh mcm mana orang ni macam mana. Hihihi bukan hebat tapi ini lah aku. Cehh terasa mcm poyo gilaa. Hahahha, silaa tampar muka gua sekarang -,- Tapii apa apa pun aku seronok bekerja dekat sana. Aku suka cara bekerjanya, aku suka dengan pesekitarannya, aku suka semuanya :) Mungkin aku akan kerja sana lagi bila cuti sem lagi, atau mungkin aku nak cuba benda baru. Tapi aku nak cuba benda baru aku rasa. Hihihi

So kesimpulannya, kawan dengan semua even orang tuh tk kawan orang tuh, orang tuh tak suka orang tuh. Kau jangan perduli, kau kawan je dengan semua orang. Buat je baik dengan semua orang, tak rugi pun :)

Sunday, May 19, 2013

WhenVeteranMet

Assalamualaikum kalau tak jawab dosa kalau jawab cintaa~

Ecehh, pasti ramai yang jawab. Ye pasti sekalii. Hahahaha :p K today gua off day. Ye hari Ahad cuti, kenapaa ? Dah diberi cuti lalu mengapa perlu dipersoal kan lagii ?! Hihihi over makk~ So mama cakap nak minta aku jadi photographer untuk majlis Sambutan Hari Ibu dekat Kelab Darul Ehsan. Sebab cuti kan, so okayh laa. Hahah asal gelak, aku tk boleh jd photographer keww ? Hiihi, actually ini minat terpendam tahu ? Suka sangat camera. Tapi tak laa obsess sangat dan tidak laa pro jugaa. Hanya wanita biasaa :) *nada iklan Nescafe* Japp nak cakap sesuatuu, aku nak cakap yang aku jealous kepada mereka yang  pergii Langkawii ! Actually itu untuk orang yang join nanti masa MTM. Tapii Atik whatsapp cakap adaa dua kosong. Sheyshey pergiii, Jajaa nak pergii. Tapii Jaja kerjaa. Waaaaaaaa, Jajaa veryy the sedihh. So the sedih :<
K tuh je, nak cakapp.




Well i guess i should try something in photography. Hihihi, dulu sekalii je pergi kelas photography. Eh bukan yang berbayar tuh, yang UTM buat tuh. Lepas tuh tk pergi dahh, kemalasan melandaa. Hahaha, kalau sesiapa yang sudi mengajar tanpa bayar ohh amat saya alu alu kan. Kecik tapak tangan, nyiru saya tadahkan. K aku tak sure perpatah nii tapi aku yakin adaa. Hahaha

Orang tua nii kelakar kaan, hahaha. Serious boleh pecah perutt. Gelagat dorang tuh adoii kalah orang muda. Hahaha, ada yang lompat lompat haa, hahaha. Suka tengok orang tua yang tk banyak cakap, comel pulak tuh. Pipi tembam. Hihihi, tapii gua paling suka dengan makcik dekat bawah inii :* Ini jantung hatii, sangatt sabar dengan perangai gua yang suka melenting, cari barang tak jumpaa, merajuk tk dapat makan. Hihihi, Mama laa paling comel antara ibu ibu yang lain tadii. Ilove youu Maa :**


Ehh mesti laa terselit gambar gua sikett. Hihihihi :3

Saturday, May 11, 2013

NakSibukJugakLaa :p

Latest post Sheyshey dia cerita pasal 10 fact about herself. Makaaa dengan ituu, aku pun mahu sibuk nak cerita jugak laa. Tapii aku bagi tahu 5 je laa, banyak sangat laa 10 tuhh. Penat nak tulis. Hahaha, ahh biar laa. Dia tak marah punyaa, dia mana reti marah. Dia akan diam pendam je, tapii bukan dendam. Kan Sheyshey kaaan ? Hihihihihi :p

1. Jam

Yee, memang sukaa sangat pakai jam. Kalau tak pakaii memang rasa lain. Aku jenis kalau bangun terus tgk jam. Kalau dulu dekat teknik, tidur pun pakai. Sebab phone mana bawak, ehem budak baik kan. Cehhh haha. Kalau sekarang handphone ada boleh lagii. Kalau keluar je mesti harus wajib kena pakaii, pergi makan kejap pun kenaa. Hihihi, nampak tk bertapa tepatinya aku dengan masa. Hahaha

2. Tissue

'Mana jaa pergi mesti dia tinggal kan tissue' Mama dengan kakak suka marahh. Hahaha, bukan apaa orang buat macam tuh bagii dorang senang nak track aku kot kot kalau hilang ke. Hahaha, Entah pegang tisu macam seronok. Kalau keluar mesti tarek 2 3 helaii, hihihi.

3. Ahhhh tak tahan tengok makanan.

Aku tak boleh orang yang tak habis kan makanan dia nii, geram je rasa. Lalu aku laa tukang licin kan. Hahah, selalu yang makan tak habis nii Sheyshey dengan Amalinaa. Makan siket dah kenyang laa, tak boleh masuk laa. Hoii membazir tahu, haha. Cuma kalau hari tuh aku memang tk boleh sumbat aku tk sumbat dah laa. Tapii jarang sangat laa tk boleh sumbat. Hihihi, makan dengan orang macam nii seronok jugak. Haha, boleh makan banyakk. Hehehehhe :p

4. Simple

Emm nak kata overdress up pun tk, nak kataa simple sangat pun. Biasa biasaa jee, kalau keluar lebih suka pakai selipar. Tak pun kalau jalan jaoh siket pakai kasut. Ehh, smart apaa kasut. Comel je aku rasaa, hahaha k :p Dress ? Hahaha apaa tuh ? Takde laa, tk minat sangat. Ehh actually tk berani try kott. Eh entah, maybe faktor kawan jugaa, member bukan yang jenis melaram bling bling nii. Thanks to mereka jugaa laa :)) Make up ? Noo, sekadar eyeliner sahajaa. Itu pun bilaa rajin, satu eyeliner tahan setahun. Hahahahha :p

5. Baran ?

Hihihihihi alaa biasa laa anak last memang baran sikett. Hihihi, ye mudah marah sangattt mudahh dan mudah reda :) Time tengah marah tuh mohon jangan kacau nanti takut aku termeletup dekat kau. Haha, kalau aku marah dengan family, alahh contoh macam abang kakak kacau an haa mulaa laa panas gilaa lepas tuh masuk bilik menangis. Hahaha, kira lepas kan kemarahan dengan air mataa. Aww jaja sangat pondan. Hahah lepas tuh okayh dahh. Kejap jee :))

Dahh lima cukup laa tuhh, baru nampak tak sama sangat dengan Sheysheyy. Hihihihi, K gua rindu bangat sama teman teman di UTM :( Emmmmm dan tak sabar sangatt 25 Mei nii, yuhuuuuuuu~ genting in a bit with kawan kawan Semteg yawww :p Mohon laa rancangan kita nii menjadii, sangat sangat harap :)) Daaaaan Kutuu, Hahaha kalau ada cara rebus buku memang aku dah buat lamaaaa dah. Btw, thanks :)

Kesimpulannyaa,


SELAMAT HARI IBU MAMAAA ♥ 
I LOVE YOU TO INFINITY AND BEYOND :))

Sunday, May 5, 2013

FinallyRewardWith.....

Panas panas, Malaysia sedang panas. Panas sangat pasal election for the new government. Fuhh fuhh, panas. Dan setelah lama asek tunggu tunggu pasal bila nak election dan harinii telah menjadi sejarah untuk PRU13. Macam biasa penyokong masing masing menjalankan tugas mereka dengan meronda sana sinii, mengempen over here over there. Menyekat jalan gua time nak pergi kerja, hoiii undang apa kau pakai menyekat kenderaan lalu ?! K dahh sampai situ sahajaa ulasan politik sayaa.

Akhirnyaa, ye akhirnya keputusan rasmi untuk sem dua dah keluarr ! Hari tuh kecoh cakap 30 Mei keluar, lepas tuh jenuh laa budak budak nii semua countdown tunggu result. Alih alihh tk pun, keluar 3 hari lepas tuh rasanyaa. Kalau beta tak silap laa ye, hihihihihi. Daaaaaan keputusan akuu..........


Alhamdulilahh, terima kasih Ya Allah atas kejayaan nii :') Ini semua berkat lect, kawan kawan yang membantu, yang selalu buat rondaan di bilik untuk melihat saya stdy ke tak. Hahaha, berkat Mama Abah doa. Jaa buat yang terbaik hanya nak Mama dengan Abah bangga dengan Jaa :) Abah selaluu pesan, be the best among the rest. Dan Jaa sedang buat yang Abah mintaa. Bila orang cakap pasal result je, Abah mesti tahniah tahniah. Hadiah ? Celebrate ? Hahaha, mana adaa semua tuh :) tapii takpe, saya kenal ibu bapa sayaa, saya suka bila mereka sukaa :)

Daaaan, dengan itu saya telahh reward kan diri saya sendiri dengan sebuah gadget yang saya nak sangatt. Yang saya dah pasang niat dari dulu. Ehh tk laa dulu sangatt, cuma baru baru nii je sayaa kuat siket tanam niat tuh. Hihihihi

Tadaaaaa ! 

IPHONE 4S BLACK COLOR

Actually bukan baru pun, kawan abang jual. Dia pakai baru 5 bulan, dia jual sebab nak beli Iphone 5, k k orang macam nii tak tahu laa nak cakap macam manaa. Hahaha, condition phone masih cantik. Masih elok, function semua okayh. Abnag cakap dia nak angkat phone nii, tapi pikir aku nak, biar bagi. Cehh, bajett baik. Menyampahh, berapaa ?Aku beli RM1000, pehh bunyi macam woww seribuuu. Banyaknyaa duet, hahahahaha k. Actually beli baru ke second hand ke semua nii atas nasib, betul :) Dan handphone lama bagii Abah, hahah. Selalu Ayah beli phone baru lepas tuh phone ayah tuh turun kat anak. Tapii ini vice versa. Hohoho

"Tak salah kalau awak berasa bangga dengan keputusan awak, awak work hard awak dapat. Awak usaha, awak tawakal. Tapii satuu orang tak suka kalau awak terlampau suka sangatt, ye saya tahuu perasaan seronok tuh, tapii macam saya cakap. Berpada laa :) Orang sekeliling happy juga dengan kejayaan awak, tapii kalau melebih sangat, orang jadi menyampah. Hahah biasa laa kan, mulut orang awak mana boleh tutup. Tapii ingat awak duduk dekat bumi bukan sorang, kita hidup berkomuniti. Okayh saya rasa macam takde kaitan, ahh biar laa. Hahaha, k itu sahaja pesanan sayaa. Kalau saya ada silap, awak tegur laa sayaa. Manusia tak nampak kesilapan diri sendiri :)"