Sunday, April 28, 2013

ItsAllAboutRezekiPart2

Babak dua.

Dah sebulan enam hari dah Muhd meninggalkan Malaysia. Nur masih macam biasa, gagah menempuh hari harinya. Nur mampu gelak ketawa dalam hidupnya, namun Nur juga manusia. Mempunyai perasaan rindu. Rinduu yang tak boleh nak buat apa apaa. Dimana Nur pergi, apa apa perkara Nur lakukan yang pernah dia laukan bersama Muhd, pasti Nur akan teringat Muhd secara automatik. Sampaikan Nur pernah menangis pujuk hati supaya hilang laa rindu itu :')

Namun, suatu hari. Nur dengan jirannya, Nurul keluar berjimba. Ahh perempuan teringin shopping lalu ajak peneman shopping. Nurul mempunyai kawan yang pernah menjadi kekasih Muhd suatu ketika dahulu. Ye Nur tahu ituu. Kawan Nurul kerap juga mencritakan pasal Muhd kepada Nurul. Nur pun suka mencerita pasal Muhd kepada Nurul.

"Semalam rasanya nampak Muhd dekat pasar malam"
"Yekee, tkde laa dia dekat Korea laa"
"Tapii kita rasa memnag dia semalam"
"Hmm, tak kan kott. Dia baru je fly, tapiii kalau betul dia..........kenapa dia tak cakap dia balik"

xxxxx

"Haha, orang selalu cerita pasal Muhd dekat kita."
"Entah tah jodoh awak dengan Muhd kott. Bukan kita bukan kawan awak. Hahaha"
"Err kalau ada 10 Muhd, sepuluh sepuluh kita bagi awak"
"Hahaha, kenapa cakap mcm tuh. Yeahh yeahhhh dapat semua Muhd"

xxxxxx

"Awak lupa kan je laa Muhd tuhh."
"Laa kenapa ? Mana bolehh"
"Cerita awak sama je macam kawan kita cerita"
"Sama macam mana ?"
"Kejap on kejap off nii laa. Haa hari tuh dorg ada jumpa. Muhd ngn kawan kita nii laa. Time jumpa nii, Muhd ada cakap dekat kawan kita yang suruh tunggu Muhd habis study dulu. Sebab kawan kita nii ada orang lain macam suka dan gila care pasal dia. Muhd tahu pasal nii, tapi Muhd macam minta jangan pergi dekat dia, tunngu Muhd habis study dulu"
"Serious dia cakap macam tuh ?!"

Sumpah, sumpah hati Nur retak pecah hancur. Serious dia tk boleh nak pecaya Muhd cakap macam tuh. Selama ni yang Nur mengharapkan hanya sia sia ke macam mana ? Hmm, kenapa Muhd suruh kawan Nurul tunggu dia. Habis yang Nur tunggu ni macam mana ? :'( Sumpah time tuh Nur patah hatii.

*Nur terus terdiam diri*
"Awak pikir lagi ke pasal tuh ?"
"Kita masih mcm takk boleh terima lagii."
"Mesti awak ingat kita jahat kan, buruk buruk kan diaa. Tapi kita cerita nii nak bagi awak sedar."
"Ye kita paham"
"Nak bagi awak buat keputusan yang betul, nak suruh berfikir. Macam dah besar kan, boleh fikir benda macam nii"

"Nur, awak move on je. Macam sekarang kita move on shopping"
"Hahaha, awak niiii. Kalau kita nak move on kali nii, serious kita taknak patah balik"
"A'ah kan, takut skrg mmg move on tapi nanti mcm ada hati balik kan ?"
"Haaa, kita tak nak mcm tuh dahh. Serious ouh kita kalau kali ni nak move on. Serious tak nak pandang balik"

Lalu tamat laa mereka bershopping. Sebelum balik tuh Nurul pesan lagii.

"Awak move on tauu, perlahan lahan"

Nur hanya tersenyum.

Friday, April 26, 2013

SunwayPyramid

Hey baby from Kualalala Lumpurr, hey baby that's me tapi ini baru first time jejak sanaa~ #np

Ye, selama 19 tahun baru sekali haa yang tadi laa kira sekalii pergi sana. Hahaha, kasihan bukan ? Tak, sebab aku tahu ada je lagii yang tak pernah pergi sanaa. Kan kan ? Hihihi, so hari apa ye, Maira tetibe dengan plan mengarut dia ajak pergi main ice skating. Katanya ada promotion RM10 je, haa perluang macam nii yang patut kita jangan lepaskan. Kebetulan hari nii aku cuti, sangat cantikk laaa ! (Y)

Jaja, Lala, Yaya dan Rara. Semua nak nama double pun tk boleh jugak tauu, Hahaha, k kk bukan Rara, Maira je. Em ajak Sheyshey tapi katanya nak pergi pasar laa apaa laa, bersungguh betul budak sorang tuh nak berlatih menjadi isteri. Acah cah je, sebenarnya asalan dia memang berjutaa. Hahaha jk jk :p Pergi naik LRT then cab, okayh laa tuh. Empat orang boleh tong tong. Tapii yang tak seronoknyaa, keluar lambat, pastu balik awal. Tak sempat nak pusing pusing, tapiii yang pasti Sunwayy sangaaaaat besaarr :O


Muka semua excited sebab baru sampaii dan tak sabar nak main. Thanks to Maira sebab pinjam kan glove. Kalau tk kena belii, malas gua. Hahhaha :p Ouhh itu Nina, dia datang lain dengan kawan dia. So jumpa sana. Dia sangat powerrr, first time main tapi dah hebat. Aku ? Hahaha, tak duduk tepi, slide ke tengah cuma tk reti balance kan badan je. Mungkin faktor gemuk, hahaha :p Jatuh ? Dorang kata tk syok kalau main tak jatuh, so sajaa je laa aku buat buat jatuh. Tiga kalii buat buat jatuh, pastu ada bro datang tolong. Tapi bro tuh dah ada awekk. Jealous awek dia sebab pakwe dia datang tolong gua. Hahaha. Tapii yang last sekalii jatuh sangat teruk. Sebab basah habis belakang, baju seluar semuaa laa. Hahaha, haa pastu ada orang India kott, jatuh sampai berdarah. K scarryyyyy k -___-"



Nak bergambar dekat dalam orang tuh marah, tak bagi sebab suruh guna dia punya camera. Gila kauu, tahu tak mahal tahu takk ?! Baik tak payah, hahaha. Gambar diluar pun also can whattt~


Makaa kesimpulannyaa,


Sayaa sangatt seronokk dan sayaa nak pergi lagiiiiiiiii~~~

Sunday, April 21, 2013

SayaOkayhSayaDahBesar

Pertama.

Aku lihat staff lain sapu sampah time ada customer. Lalu hati ku ku berkata 'Isyhh ada ke sapu time orang tengah makan, nanti abuk laa' Okayh tapi aku diam je laa. Katanya kalau tempat makan tuh disaster sangat baru sapu. Okayh arahan diterima. Makanya harini, kebetulan ada Area Manager dekat kedai. Takpe laa, gua buat laa kerja gua macam biasa. Lepas customer dah habis makan, selalunya customer yang family bawak anak je tempat yang mcm MasyaAllah nii, aku pun sapu. Lalu kena tegur lepas tuh. Kata Area Manager, 'Jangan sapu time orang makan, nanti abuk naik' Okayh okayh okayhhh gua nak kena dgr kata siapa ni ? Okayh okayh okayhh......................................

Kedua.

Custormer datang, macam biasa bagi menu, amek order. Okayh semua berjalan dengan lancar. Beberapa minit lepas tuh, custormer menanyakan mana makanan lagi satu. Okayh aku pun pergi laa kitchen tanya mana makanan lagi, budak kitchen kata takda, itu je yang order. Okayhh, aku pun tanya kepada cashier, makanan lagi satu takde pun. Lalu budak cashier takde pun. Lalu dia pun tgk kembali kertas yang aku amek order, okayhh dia lupa nak punch. Okayhhhh, then aku cakap dekat customer yang makanan tuh nak take away ke nak cancel. Customer tanya dah nak dekat siap ke, aku cakap laa yang terlupa nak punch. Okayh dia pun ckp tk payah laa, cancel. Okayhh, customer mcm merajuk. Okayhh okayhh, adakah salah aku ? Okayhh okayhh okayhh...................................................

Ketiga.

Duduk berbual bersama rakan setugas yang merupakan orang lama. Okayhh, beliau mengatakan kerja ni jangan jujur sangat nanti orang pijak kepala. Okayhhh, lalu dia menanyakan best tak jaga floor, dapat banyak tips tak. Aku tanya laa tips nii yang mana, yang duet orang tinggal kan tuh ke. Dia kata haa yang itu laa. Aku pun menjawab lagi, bukan dorang kata kalau duet yang customer tinggal tuh kena masuk kan dalam tabung ke. Okayhh okayhh tips, okayhh duet tabung okayh........ Lalu dia berkata lagi bahawa kes mcm tadai, yang kes kedua tuh lain kali jangan cakap terlupa nak punch. Okayhh, suruh cakap ada masalah time nak punch, okayhh okayhh. Katanya jadi diri sendiri. Okayhh, aku kena cakap bohong.. okayhh, aku jangan jujur, okayhh okayhh. Salah aku ? Okayh okayhhh okayhhh................................................................

Keempat.

Okayh aku menyampah cakap dengan orang yang tak reti nak jawab aku tanya. Okayhh dia tak dengar, okayhh dia jawab orang lain cakap. Okayhh okayhh, aku ulang soalan, okayhh dia diam je, okayh okayhh okayh.................................. Kalau aku, aku suka dan ringan mulut untuk bersembang dengan orang baru. Macam tempat aku ada orang baru lagii dari aku, aku kalau boleh nak cakap cakap cakap dengan  dia. Tapi aku tak paham orang yang tk nak cakap dengan orang baru nii. Okayhh okayhh, lain orang lain. Okayhh....................................................

Okayhh dah cukup laa tuh lima je, hahaha. Entah laa, aku suka kerja macam nii, sebab dia punya penat best. Tak penat macam sales assistance yang duk terpacak je tunggu orang. Hahha, tapi kadang kadang hal macam nii aku rasa macam nak belasah orang orang tuh. Hahahha, isyhh 10 orang macam tuh dalam dunia memang tak maju. K takde kaitan. Isyhh kena paham tahuu, tengah agak geram niii -.- Ahhhhhhh cepat laa bulan 5. Malas dahh sebab hal remeh temeh macam nii -,-

Kesimpulannyaa,
Saya okayhhh, saya dah besar :)

Thursday, April 18, 2013

ContactLens

"Kau pakai lens eh ?"
"A'ahh, dah lama dahh"
"Laaa, kau rabun ke ?"
"A'ahh"
"Power kau berapa ?"
"Dalam 400+"
"Banyaknyaaa, start rabun bilaa ?"
"Darjah 6"

Don't judge a book by its cover. Okayhhh..... idiom rasa nyaa macam tak kena. Hahhaa, apa yang aku cuba nak sampai dekat sini adalah, kita tengok orang tuh lekk je tk pakai speck. Dalam hati k dia tak rabun. Lepas tuhh sembang sembang, lepas dah kenal lamaa k baru tahu dia rabun. So selama nii dia pakai lens. Dah dua tiga orang dah aku jumpa. Serious cakap, ingat mata dia okay. Kira tk payah spek laa, Rupanya dia rabun jugakk. Hahaha

Lens nii bagi aku dia sesuatu yang bahaya kalauuu haa ada kalau tauu jaga dengan betul. Daaaan tak ikut arahan dia. Mcam cara penjagaan dia, cara nak pakai, cara nak buka, cara nak simpan semua tuhh penting. SANGAT ! So kalau malas, emm aku nasihat kan jangan laa pakaii. Sayang laa mataa :( Anugerah paling bernilai tuhh :') Lepas tuh kalau dah pakai, jangan laa berani tidur. Jangan jangan jangan :'( Tidur sangaaaat bahayaa. Sebab bila kita tidur, mata kita bergerak ke belakang atas bawah. Tak percaya ? Ce bukak mata baby yang tengah tidur. Aku dah buat dah experiment dekat anak anak buah aku. Mata kanan naek atas, mata kiri dekat bawah. Make sure buat experiment nii masa emaknya tiada disitu dan pastikan baby tidur lena. Kalau tk nanti kau kena membebel. Hihihihihi :3 

So tidur time pakai lens, memang bahaya laa. Jangan tauu, Mairaa jangan tidur tauu. Hang orang dah nasihat degil lagii pasai paa -___-" Hihihi, Tapii kalau macam tidur kejap, mcm tertidur tuh. Emm, jangan lama sgtt laa. Sebab aku kadang kadang dalam kereta tidur dalam bas tidur, lantak laa pakai lens ke tak time tuh. Gua dah mengantuk kena tidur juga. Tapi kejap je laa. Hihihihi :3 Kalau nak tahu cara pakai ke, cara simpan ke. Youtube jee, Youtube tunjuk demo. Kalau Goole kena baca, malas kan ? Haaa tahuu, ahaha :p

So konklusinya, orang yang pakai lens setiapp masa nii sangat rajin. Hihihi, daaaan bila orang yang pakai spek lepas tuh sekali sekali tk pakai tuh, jangan laa tanyaa dia nampak jalan ke, nampak orang ke, eh spek mana. Dia pakai lens laa tuh, aku menyampah soalan mcm nii. Paham paham laa sendiri. Satu lagii, kalau tengok mata orang tuh warna pelik pelik, hijau, biru pink cokelat obvious sgtt ke, paham paham laa sendiri itu lens. Tanya lagii kenapa, orang Malaysia memang jarang atau tkde laa mata real macam mat salleh. K asal aku emo ? Hahahha, entah aku tak suka soalan mcm nii. K tuh je -____-'


Comel tk kak ton ?! Hahaha, ini semua bukan natural. jangan laa tertipu.
Purple dah, Hijau dah, Pink dah, Grey dah. Lepas nii nak warna apaa ye ? Nyehnyehhh :3


Tuesday, April 16, 2013

SecretooRecipooHohoho

Cuti ku kini bermakna setelah ku telah mendapat kerjaya. Cehh, hahaha

Welcome to Ehem ehem, eh cannot laa royak kt sinii, kang semua datang nak lawat. Hahaha, so hari nii baru first day. Penat dia macam nii gua cakap luu (Y) Macam biasa budak baru kan, kena laa ajar semua benda. Sebab tk tahu apaa apaa, rasa macam kurang bijak disitu disini di-there. Hihihi, haaa cerita paling menarik staff yang kerja sana ada sorang tuh student UTM KL jugak. Macam seriouss tk sangkaa sama U tapi tak kenal. Hahhaa, dia budak civil sepatutnya aku mcm kenal jugak laa kan. Tapii sebab dia floor duduk dekat KSJ bawah aku, patut laa tak kenal. Jenuh laa nak kenal satu U haa, berjuta orang. Hahhaa

Ehemm ada orang tuh kan, entah tak tahu laa siapa. Tapi dia senarai kan sebab kenapa dia tak nak dan tk perlu bekerja fuhh panjang berjelaa, kalau buat novel aku rasa ade Volume 1 Volume 2, hihihihi. Meh Jaja nak bagi pendapat Jaja pula kenapaa perlu bekerja. Ehh, bukan kenapa sangat laa, more to kelebihan. Hihihi

1) Dapat pengalaman.
2) Dapat berjinak dengan dunia luar
3) Dapat merasa duet titik peluh sendiri
4) Jumpa pelbagai jenis orang
5) Ramai kenalan so akan senang dimasa hadapan.
6) Bertambah ilmu
7) Secara tidak langsung, dapat bersenam sekalii !

I saja je tk mau elaborate point I nii, kang 2 pages tk cukup. Kahkah kah :p tkpe tkpe, ini semua pandangan masing masing. Kan kaaan ? :) Makaa, terpulang pada individu itu sendiri. Hihihihi :3 japp nak tahu cerita sedih tak ? Sayaa lupa laa amek gambar first day sayaa bekerjaa. Saya rasa macam nak menangis kesedihan :'(

Kesimpulannyaaa,
SAHAJA AKU PASANG NIAT UNTUK MEMILIKI IPHONE KUSENDIRI. kbye

Sunday, April 14, 2013

Thursday, April 11, 2013

White

Justtt nice, simple look. Tk serabut otak dengan pelbagai warna. Putih looks just nice :)

Wednesday, April 10, 2013

WhatACuteLyrics


You seem quite nice for a girl with good looks
And I’m the kinda fellow that’ll make you feel better when your life gets shook
So give it a chance according to your plans
I bet I'm not number one on your list to kiss, but please understand

You seem quite shy, but you’re oh so cute
And I’m the kind of girl that would love to be yours if you asked me to
So just take a chance, try to hold my hand
I swear I’d never let go
Just let me know if you’d be my man

I really want to come out and tell you

Oh darling, I love you so

If you’d ask me for my heart, there’s no way that I’ll say no

Oh darling, just take a chance please

So we can stay together till hell starts to freeze


You seem quite right for a boy like me
And I wanna know would you treat me well
Would you treat me like a queen
Cause I’d like to show you and make you see
That although we’re different types
We were meant to be


I really want to come out and tell you
Oh darling, I love you so

If you’d ask me for my heart, there’s no way that I'll say no
Oh darling, just take a chance please
So we can stay together till hell starts to freeze


So I gotta ask you,
I can't be afraid
I gotta take a chance at love
So what do you say


Oh darling, I love you so
If you’d ask me for my heart, there’s no way that I'll say no
Oh darling, just take a chance please
So we can stay together till hell starts to freeze


Oh darling, I love you so
If you’d ask me for my heart, there’s no way that I'll say no
Oh darling, just take a chance please
So we can stay together till hell starts to freeze

NewGadgetNeverStop

I was planning, yeahh just make a plan to buy new phone. Frankly speaking, my baby Xperia Mini now still in a good condition. But wait, recently my baby can't connect to lappy. I just dont know why :( Sad jaja is sho sad. Maybe it was the effect of dropping it from a very dangerous height. Twice, Thought so. Hahaha, but I still love youu babyy, don't leave me :(

Laluuuu, aku dah aim iPhone. Hihihi, entah rasa macam nak pakai iPhone. "Kau belajar lagi, tk sesuai laa pakai iPhone" - Abang Wan, 2013. Tapii tadi sembang dengan dia, tanya antara S3 dengan iPhone mana lagi better. Dia cakap iPhone laa, kau beli pakej laa. Siap janji nak tolong carikan bagaii. Ihikss, macam ini laa abang. Pastu dia tgk phone T715 aku, yang hadiah sebab PMR, dia cakap kau dah buat harta kau an. Hahaha, ehh hello. Ini memang phone orang okayhh, kau tolong repair kan je sebab dulu screen dia rosak. Hihihi :3 Pastu dia pun mcm tkpe laa, amek je laa. Hihihi, weii sumpah sayang phone T715 ni dari Xperia. Pemberian daripada ayahanda kott, bukan senang nak dapat. Ulang suara, bukan senang :') ♥

Lantas, kenapa aku mencerita kan perkara yang tiada kaitan nyaa diatas itu ? Hahaha, k kk sambung balik. Hmm, so buat kajian. Cehh apahal laa ayat tk boleh belah, tgk youtube je pun yang iPhone 5 vs iPhone 4s, iPhone 4s vs Samsung SIII haaa yang ituuu. 

Kalau warna dekat screen tgk iPhone 5 more deep, macam warna dia lagii dalam dari iPhone 4s. Pastu tgk yang camera S3 punya front camera lagii lawa dari iPhone 4s. Kalau tahap kelajauan, iPhone 5 lagi laju dari iPhone 4s. Yang S3 aku tk tgk pulaa, hahaha. Tapi yang aku tahu S3 4 core, iPhone 4s 2 core je. Hmm lagiii, aaaaa penat nk cakap. Tgk youtube senang. Hihihihi




iPhone 5 macam lagi better, tapiiii duet pun kena hmm keluar kan lebih lagi laaa. Hahaha, bapak gua tkdenya nak beli kan. Nanti mesti dia cakap, 'tgk Abah punya tk tukar tukar pun' iye laa Abah lain, hihihi :3 Tapii, iPhone 5 nii dia mcm panjang, mcm kelakar pun ada jugak. Hahaha, tapi kan. Cover untuk phone phne nii sumpah banyak dan lawa lawa kaaan ? I is so geraaam you knoww -___-" Haa iPhone 6 nak keluar raya nii, ke nk tunggu yang itu ? Ayat budak konon konon duit berkepuk dalam poket.

Kesimpulannyaa ?
Manaa satu nii.......... Ke aku sembang je lebihh, entah entah tk beli. Whahaha :p

Sunday, April 7, 2013

ProductiveWeekendsPart 1

Seminggu sudah berlalu untuk cuti sem nii. Ye, sudah seminggu. Hujung minggu baru terasa productive. Kalau tk, tak tahu nak cakap macam manaa. Boring yang amat ter sangat. Duk golek golek atas katil, pastu senyum sorang sorang sebab rasa diri comel macam bayii. Ihikss :p 

Hari Jumaat balik kampung, tk lamaa sehari je. Sabtu tuh balik balik. Ingat balik dengan Abah je, sebab Mama jaga anak akak sebab akak kerja kan pastu anak dia pulak demam. Kalau tk dia ikut je. Tapi tup tup pagi tuh tgk Mama siap siap, ehh ma ikut ke ? Haa ikut laa tuhh. Hahaha, Tujuan balik kampung katanya sebab lama dah tk jumpa atuk plus nak suruh aku bawak kereta. Ehh gua no hal laa, sebut je nak pergi mana. Tapi make sure ade sorang tgk jalan sebab aku tak hafal jalan nii. Hihihi, Mama kalau org bawak mmg tk tidur laa dia, perlahan je pun. Ikut undang undang tauu. Hahaha, Ehem sekali lagii, kereta manual tauu. Ulang suara manual. Hihihi, Bawa manual rasa macam power gilaa, sebab semua kaki tangan berfungsi. Hehehe :p
 

Ouhh spek nii mengada je, pakai bila berhenti kereta, bila tukar driver. Hihihi, untuk bergambar je sebenarnyaa. Hahaha :p Ouhh gambar bawah bibir gua cedera parah. Kenapa ? Gua excident. Haaa terkejut kan, baik cakap terkejut. CAKAP CEPAT !! K actually terhantuk dengan kepala Si Syafiq. Keras gila kepala, serious degil. Hahaha k tetibaa.


Dua orang nii haaaa, lepas niii serious cakap. Kalau tk sihat tk nak bawak ! Sorang malam tk boleh tidur, sorang lagi muntah muntah dan muntah. Mangsa yang mencuci siapaa ?! Sedih betul, kalau bau muntah wangi tkpe, ini masyAllah. Tk tahu nak cakap macam manaa. Geram tahu geram, isyhh -,-

Ahad pulaa...
Bowling time ! Ajk masjid buat pertandingan bowling, mak gua pula ajk. Memang masuk kan nama kami anak beranak laa. Akak pun main jugakk ! Tahun lepas pun ada juga. Macam nii laa, seronok. At least boleh jalan, tkde l duduk rumah terperap. Hihihi, Tapiii ini serious talk punyaa. Tak tahu asal hari ni aku power gilaa, strike 3 4 kalii, kalau tk strike spare. Tk tipuu, inii kisah benar. Tengok muka nii haa tk macam menipu kan ? Seronok sebab power. Hihihi, tk menang juga laa tapii :( ada lagii power. Markah 800+ haaa, gila tk gilaaa -,-





Wednesday, April 3, 2013

ABook

Act Like A Lady, Think Like A Man
Written by Steve Harvey

Tengok sahaja tajuk serta penulis dia dah tahu buku ni dalam bahasa apa. Tapi sebab dia best seller makaa aku rasa laa kan telah di cetakkan semula dengan edisi Bahasa Melayu.

Buku yang dibeli menggunakan voucher buku yang setiap pelajar mendapat RM250 tapi aku baru guna RM150 je dulu. Nasib tk tukar duit, pikir nak macam tuh dah. Tapii member member nasihatkan tak payah, bagus kawan kawan aku nii. Bak kata Amalina, menghabiskan masa di gedung ilmu. Hahaha k kenapa rasa macam tiada kaitan. K lupakan.

Secara ringkasnya buku ni dia ceritakan macam mana nak kenali hati lelaki nii. Cehh, asal tah aku baca buku macam ni pun aku tk tahuu. Ini semua salah Ama lagii ! Hahaha, tapi tkpe, menarik juga. Sebab I'm not a kind of person who like to read book. For me, better spend my leisure time by watching moviesss or online or sleep ? Nyehnyehh. Tapi sekarang rasa macam perlu meningkatkan ilmu dengan membaca. Well, mari sama sama berdoa agar harapan nak berubah dengan membaca bukan berhenti setengah jalan sahaja. Ayuhh :)

Kadang kadang rasa macam a'ahh betul apa buku cakap, I should do it right now. However, sometimes I feel like why must me being so gelojoh, Hahaha kata sopan lagi kenapa nak terburu buru. Jodoh kan dah ditetapkan. Kita tk tahu siapa jodoh kita, tapi kita boleh berdoa kita nak lelaki macam manaa. Right ? Aku ada buat research, cehh tk boleh blahh haa research. Hahaha, tp kejap je, lepas tuh malas dah. Ada satu ayat nii, eh ke hadis. Ehh tk tahu nak kategorikan yang macam mana yang pasti dia berbunyi macam niii.


Allah tak akan mengubah nasib sesuatu kaum, melainkan kaum itu mengubahnya sendiri.

Sebab ada orang kata yang jodoh ni boleh berubah, maka kalau kita nak lelaki yang baik kita boleh berubah dan berdoa untuk mendapat kannyaa.

Ehh dah laa, asal sembang pasal jodoh. Hahaha, tk boleh lebih lebihh baru 19 tahun. Diploma pun tk habis lagii. Lagii 2 tahun haaa, nak habis kan setahun pun mcm uishh payah nyaaa. Hihihi, tapi kan setahun tuh kan rasa kan, sekejap je. Betuuul, rasa kan macam kan baru je kan daftar masuknya kan. K menipu benoo. Hahaha