Tuesday, March 12, 2013

RumahBatiAl-Kausar

Fuhhh *tiup sawang*

Lama beno rasanya tk update blog guna lappy. Latest punya post tuh pun guna phone yang internetnya gua beli RM2 seharii. Mahal tahu kalau dah hari hari belii, tapi nak buat mcm manaa. Dahh bosan sangatt :< Kalau topup RM10 boleh beli 3 kali internet. K kredit gua habis duk beli internet joo -,-

Nak cerita apa ye ? Hmm.. sbb banyak benda dah tertangguh, lalu aku pun lupaa. Hahha,yang pasti di twitter sentiasa update aktiviti seharian gua. Haa ada bau ayat artis tk ? Ada bau bajet tk ? Hahaha :D

So, last Saturday. QSBina buat program pergi rumah anak yatim. Dulu time form 5 pun ada pergi rumah anak yatim macam nii. Ihiks ghinduu :* K back to the main point. Tahun satu je yg involve, kira kita orang je. Tahun 2 3 tk join. Kenapaa ? Sebab emm semak je ramai ramaii. Hahaha :p tkde laa, sbb masa free tk sama. Itu laa sebab dia :) Tak silap aku Rumah Bakti Al-Kausar dekat Bangi. Tahu ? Boleh tahan famous jugak laa tempat nii. Info lebih lanjut tanya Sheyshey. Dia legend Bangii, hohoho


Mula mula sampaii, konon nak gerak dari ksj pukul 645, tp gua bangun pun pukul 630. Hahaha, itu pun sbb Eyhaa kejut kan :p


Time ni dah bahagi kan kumpulan, ouh ye before tuhh duk kenal kan diri masing masing. Time ni tk nmpak lagii true color mereka. Semua masih malu malu, tp sorg dua tuh dah boleh detect budak yang nakal. Hahhaa, first  aktiviti color color, alahaii apa ada hal, group gua si Durah tuh master bab color ni. Hihihi, ehh lupa nak kenal kan siapa dalam group aku. Haa nmpak tk gambar atas yang ikut ketinggian tuh, Apip bersama adik Afiq, Jaja bersama Baby-yang-kecoh-suka-kacau-orang, Maira dengan adik Durah :) Malas nak cakap yang kumpulan kita orang mostly semua game menang. K malas nak cakap. K tapi aku dah cakap. Kahkah :p



Too much activity, too much pictures, too much memories that happen on that day :) Ouh see the big circle up there ? We are playing the 'Buaya biawak' thingyy. Hahaha, that time got the masa lapang time, then suddenly my mind pop up with this game. Actually I want to play the 'Pasa bele belee' Hahah alaa yg tepuk tepuk peha kawan tuhh. I used to played this game at my previous school, Teknik Gombak :) Ohh maiiii, seriously miss that moment we all gather together after breakfast and played that game ♥


Haaa, aktiviti akhir nii baling best. Lepas dah bawak bola ping pong dalam sudu, isi air dalam baldi, cari gula dalam tepung. PERANG TIME ! Hahahha, sangatt seronok tauu baling baling tepung dengan air nii. Berlari haa dekat padang tuhh, tp aku tkna kena tepung, sbb kalau masuk mata perhh tah pakai lens hari tuhh. Nanti menderita wa ckp luu. So bila orang nak attack gua alasan guaa, eh jangan aku pegang camera. Hihihih, Jaja is soo goood (Y)


The time has come, we need to get bac to our college. Ahh, I hate 'goodbye'. I hate meeting new people that ended up with goodbye. Hmm, so take care adik adik Al-Kausar. Till we meet again, and please take care of each other :) We love you, never forget these memories that we have been through one whole day together. Just remember, every one has their own story. Each of the story has its own  unique :) Hope we can meet again, In shaa Allah :)

1 comment: