Friday, March 29, 2013

LastDayAtKSJ

Macam tk kembali dekat KSJ balik je bunyi dia haaa, Hahaha. Maksud dia untuk sem 2 nii laa, sem depan dah muncul dengan sem 3 sebagai tahun 2. Wuuuuuu~ seniorrrr, uuuuu. Blah nak senior senior. Gua benci atau kata lagi sopan kurang berminat dengan panggilan senior junior nii. Panggil je laa tahun satu tahun dua. Macam laa besar sangatt, puihh. Hahaha, ehh jangan laa panas. Ini apa yang saya rasaa, kalau awak rasa berlainan. Itu hak awak, saya kesah nya pun adoiii.

So pagi pagi dah bangun, actually tak nak bangun lagi sebab nak tidur lamaa sikett. Dah lamaa tk tidur lama, cehh kata kata poyo. Hahaha, bangun sebab Syaa datang ketuk bilik nak pulang kan buku. Lepas tuh Sheyshey ajak breakfast dekat KFC. Ini semua sebab Amalinaa ! Tweet nak pancake laa, suka sangat mengidam. Nanti kan mengandung tk tahu macam manaa :p Hihihi, lagi pun aku ada cupon KFC so tk kesah laa. Last day kan, korang kena terharu tau sebab aku bangun demi korang. Hehehehe

Makanyaa, Siti Sheyshey, Wan Amalina, Sharifah Humairah dan Nurul Jaja pun pergi laa breakfast di KFC. Awww, kira last keluar laa cerita diaa. Hehehe, Nik Syaa dan Nur Mady tk joinn, yang Sha sebab nak balik so nak kemas barang, yang Madi sebab dah balik so dah balik. Hahahaha, sila gelak cepat -,- *acu pistol.


Semenjak Siti pakai S3, memang lagi lagii suka laa bergambar. Hahaha, camera depan lawaa pulaa -,- Ouh gambar bawah tuh saja je, letak sebab candid. PASTU LAWA PULA GUAA ! kbye

Hmmm............


Bila pikir sem dua habis, pastu nanti sem tiga mesti tukar bilik. Hmm, tkmau laa tukar bilikk. Bilik sekarang baruuuuu je fullbar dengan WiFi Hotspot. Hmmm, tapi nak taknak. Kena jugak. Hmmmm

Harap laaa Fafa dapat duduk KSJ lagii, nak roomate dengan dia lagiii. Sampaii habus tahun 3 pun nak dengan dia, Nyehnyehh :* Pastu degar cerita toiletmate dah tak boleh pilih.... Hmmm..... Jangan laaaaaaa, gua mana boleh hidup tanpa Sheyshey. Hmmmmmmmm, nak macam sekarang. Hmmmmmmm.... Nanti kalau tk sama toiletmate siapa nak kejut nanti pergi kelas, semua orang takut nak kejut Jaja. Apa tah salah Jaja pun Jaja tak tahuu, Hmmmm :p Hihihihi, okayhh yee sedikit garang pabila dikejut. Tapi, alaa Sheysheyy kuuuuu, engkau laaa ratu hati kuuuuuu, Walauuuuu kau seorang yang gedikk, tapiiii engkau selalu hiburkan kuuu. Akuuuuu perlukan muuu, dalam hari hari kuuuuuuu~ #np SheysheySiGedikTapiGuaSayangWalaupunGedik


Camwhore bersama roomate dan toiletmate. 
Harap sem depan macam ni lagii, Amiin :)

FirstYearIsOVERRR !

Secara amnya, secara generalnyaa, secara umumnyaa, secara teknikalnyaa........

PELAJAR TAHUN SATU DDPQ BERJAYA MENAMATKAN SEM 2 BAGI TAHUN SATU DENGAN JAYANYAA, TAHNIAH DIUCAPKAN.

Penderitaan mereka bermula sejak 18 March dan berakhir pada 28 March. Ehh tapi tuh tak masuk penderitaan dan sengsara study week lagii. Hihihihi, sem ni boleh dikatakan habis awal jugak laa. Kalau dulu, dalam golongan yang habis lambat. Kali ni habis awal, Ukur Tanah jangan jealous tauu, okayh laa boleh jealous. Tapii siket je tauu, banyak banyak kang takut tak tenteram nak jawab final nantii. Nyehnyehnyehhh :p

Sem nii 5 subjek je yang masuk final, 5 je. Alahaii macam amek UPSR je, kahkahkahh. Tapi 5 pun dia punya benda nak baca macam 10. Fuhh, marii dengar ulasan tentang subjek inii. 


Construction Technology 2 
- Kalau dulu subjek ni last sekali, sem ni first. Em, aku tk ingt laa. Yang aku ingt meja aku 312, kahkahh. Soalan senior senior dulu macam biasa, ada yang masuk. Tapi aku tk ingt dah apa jadi yang aku tahu aku tk keluar awal. Kbye

Construction Material
- Ni subjek baru, so kira kita orang yang first ada subjek nii. Senior duluu tkde sebab material nii dia masuk kan sekali dengan Techno, sampai kamii amek kau keluar subjek baru yang 2 kreditnya. Buku dia sgt laa tk seronok untuk membaca, hal ini kerana ayat didalam buku itu sangat veteran. Hahaha, yang tahu baca logam bagai nak rak, meja kerusi. Tapii keluar ciputt. Dan subjek ni pun aku tk keluar awal. Kbye

English
- Okayh like always, when English paper, don't know what to study. Tapi yang pasti bagi aku laa, ini bagi akuu, yang sem lepaspunya English lagi senang. Kali ni punya, emm payah siket. Bahasa dia mcm tinggi sikett. Sebab kalau senang setengah jam dah siap, ini sejam baru siap. Belum campur yang tinggal belum buat semakan lagii. Hahaha, daaaan tk keluar awal lagi :)

Engineering Survey
- Akibat sudah lama tidak bermain dengan number, maka pabila num 2.325 gua boleh salah tulis jadi 2.235 Careless mcm ini sangat tahii. Ye sangat tahii, sebab kena booking semula, S E M U L A setengah jam sebelum tamat masa baru sedar, ini gila tahu gilaa ? Nak tanak memang kena buat balik sebab salah siket effect semua num. Tahii betul :(( ehh tk keluar awal jugaa.

Building Services
- LAST PAPER TAPI TAHAP NERVOUS, CUAK, TAKUT, GEMENTAR SANGAT TINGGII. SAMPAI SAKIT PERUT MACAM HAPAAA. TAPI INI SERIOUS TALK MEMANG TAKUT, TIDUR PUN TK BOLEH. OH YEAHH TIME NI TIDUR 2 JAM LEBIH JE EH KE SEJAM, YANG PASTI MEMANG TK CUKUP TIDUR, DAN NASIB BAIK SOALAN TK SUSAH SGT LAA. TAPI ADE LAGI HAA SKETCH VALVE, STOP VALVE AKU USHA JUGAK LAA GAMBAR DIA. BALL VALVE, TK PANDANG HOW COME NAK LUKISS ??!! INI TAHII KUASA 8. HAA PAPER NI KELUAR AWAL :P

Persoalannya dekat sinii, berapa tahi ada diatas ? (3 markah) Hahahaha, k kk no tahi tahi dah. Aku dah cuba buat yang terbaik, dah berusaha. Dah buat yang patut aku buat dah. Untuk masa sekarang aku hanya mampu tawakal dan berserah :)


Entah kenapa suka tangkap gambar lepas exam. Hihihi, ehh bukan lepas exam je, tk kira bila dan dimana sebenarnya. Hihihihi :p


Dan inii sebagai tanda kenangan berakhirnya sem dua :)

Saturday, March 23, 2013

IsAllAboutRezeki

Babak satu.

Nur, merupakan seorang budak perempuan tahun satu pelajar di UiTM.

Kisahnya bermula begini, Nur mempunyai kawan lama, Muhd atau mungkin dilabel kekasih lama. Ehh tk tk, kawan lama. Geli pula kekasih lama nii. Hahaha, kawan lama Nur akan menyambungkan pelalajarannya ke Korea pada hari Khamis, 21/3/2013 pada pukul 10 malam.

Sebaik sahaja Nur tahu akan berita ini, Nur terus membeli kan sesuatu untuk Muhd sepasang sarung tangan kot kot laa dekat Korea sejuk lalu disana sudah kehabisan menjual sarung tangan. Hihihi. Nur bergitu semangat untuk memberikan Muhd hadiah yang dia sudah belikan. Nur bungkuskan dalam satu kotak lalu dimasukkan kedalam paper beg. Nur juga telah membuat sesuatu yang memerlukan kehebatan Nur menggunakan benang. Dia juga telah membelikan Muhd cokelat Cadbury. Kalau boleh Nur nak bagi semua benda yang dia rasa nak bagi. Pemurah tau Nur ni.

Sehari sebelum Muhd berlepas. Nur memberi pesanan ringkas kepada Muhd.

'Keluar nk ?'
'Sorry, tk boleh. Nanti ada orang kecil hati'
'Oh, okayh sorry'
'Jaga diri tau'
'Muhd pun sama'

'Kalau sekejap je, jgn risau Nur bawak kawan'
'Tk boleh juga'

Nur sebak, sebak sangat. Lalu Nur tak dapat menahan kesebakannya. Lalu jatuh laa buti butir kaca dari mata turun ke pipi. Seharian Nur berkurung diri dalam bilik melayan novel novel sedih, sesungguhnya Nur sangat laa tiada mood untuk gelak ketawa bergurau senda. Nur mahu berjumpa dengan Muhd, Nur nak sangat. 

Tiba laa hari Muhd hendak bertolak ke Korea, Nur membuat keputusan mahu berjumpa Muhd di LCCT, kononnya Nur nak buat surprise. Hahaha, lalu Nur meminta tolong rakannya Nada untuk menemankannya. Secara kebetulan, kawan Nur, Fara juga mempunyai rakan yang akan melanjutkan pelajarannya disana juga. Maka, Fara, Nada dan Nur pun pergi ke LCCT.

Tiba disana, Nur dan bantuan Fara dan Nada mencari Muhd. Melilau lilau mata untuk mencari Muhd. Bayangkan bertapa luasnya LCCT tambahan pula dengan jumlah manusia yang ramai, dan mereka hendak mencari seorang manusia sahaja tanpa bantuan GPS mahupun polis. 

Dalam masa itu juga, Fara telah berjumpa dengan rakannya yang hendak ke Korea itu. Dalam masa itu juga, Nur mendapat tahu yang masa perenebangan Muhd telah dicepatkan. Pantas Nur menukar ke plan B iaitu meminta bantuan Nada dan Fara menelepon Muhd berada dimana.

'Muhd dekat mana ni ?'
'Dekat gate, nak masuk dah ni'

Bergegas Nur, Nada dan Fara berlari menuju gate.

'Mat dekat gate mana, tkde pun'
'Ehh ni siapa'
'Ni Fara, Muhd dekat mana'
'Fara mana'
'Tkpe tkpe, nanti kita jumpa, sekarang dekat mana'
'Dah naik kapal terbang'

Hampaa, Nur sangat hampa. Muhd tetiba menanyakan siapa ini selepas Nada menggunakan panggilan yang hanya Nur dan keluarga Muhd sahaja menggunakannya. Hahaha, terkantoii disitu. 

Jadi, Nur tidak sempat memberikan hadiah yang hendak dia berikan, Nur tidak sempat berjumpa dengan Muhd mungkin untuk 4 tahun akan datang. Hadiah untuk Muhd, Nur berikan kepada kawan kepada Fara untuk sampaikan kepada Muhd.

'Fara, macam mana kalau kawan Fara tertinggal hadiah tuh ?'
'Hmm, kira Muhd tkde rezeki laa tuh Nur'

Balik daripada itu, Nur menelefon emaknyaa.

'Ibu, Nur tk sempat pun jumpa Muhd'
'Tkpe laa, tkde rezeki'
'Nur sedih laa bu, kalau Nur tk dengan dia, Ibu tolong carikan suami untuk Nur laa'
'Nanti ibu cari kawan ibu yang anak ada janggut janggut siket, biar nanti Nur pakai baju kurung je. Hahaha'
'Ibu niii, hahahaha'
'Kalau ada jodoh ada laa tu Nur'

Nur hanya tersenyum, air matanya mengalir dipipi.

Tuesday, March 12, 2013

RumahBatiAl-Kausar

Fuhhh *tiup sawang*

Lama beno rasanya tk update blog guna lappy. Latest punya post tuh pun guna phone yang internetnya gua beli RM2 seharii. Mahal tahu kalau dah hari hari belii, tapi nak buat mcm manaa. Dahh bosan sangatt :< Kalau topup RM10 boleh beli 3 kali internet. K kredit gua habis duk beli internet joo -,-

Nak cerita apa ye ? Hmm.. sbb banyak benda dah tertangguh, lalu aku pun lupaa. Hahha,yang pasti di twitter sentiasa update aktiviti seharian gua. Haa ada bau ayat artis tk ? Ada bau bajet tk ? Hahaha :D

So, last Saturday. QSBina buat program pergi rumah anak yatim. Dulu time form 5 pun ada pergi rumah anak yatim macam nii. Ihiks ghinduu :* K back to the main point. Tahun satu je yg involve, kira kita orang je. Tahun 2 3 tk join. Kenapaa ? Sebab emm semak je ramai ramaii. Hahaha :p tkde laa, sbb masa free tk sama. Itu laa sebab dia :) Tak silap aku Rumah Bakti Al-Kausar dekat Bangi. Tahu ? Boleh tahan famous jugak laa tempat nii. Info lebih lanjut tanya Sheyshey. Dia legend Bangii, hohoho


Mula mula sampaii, konon nak gerak dari ksj pukul 645, tp gua bangun pun pukul 630. Hahaha, itu pun sbb Eyhaa kejut kan :p


Time ni dah bahagi kan kumpulan, ouh ye before tuhh duk kenal kan diri masing masing. Time ni tk nmpak lagii true color mereka. Semua masih malu malu, tp sorg dua tuh dah boleh detect budak yang nakal. Hahhaa, first  aktiviti color color, alahaii apa ada hal, group gua si Durah tuh master bab color ni. Hihihi, ehh lupa nak kenal kan siapa dalam group aku. Haa nmpak tk gambar atas yang ikut ketinggian tuh, Apip bersama adik Afiq, Jaja bersama Baby-yang-kecoh-suka-kacau-orang, Maira dengan adik Durah :) Malas nak cakap yang kumpulan kita orang mostly semua game menang. K malas nak cakap. K tapi aku dah cakap. Kahkah :p



Too much activity, too much pictures, too much memories that happen on that day :) Ouh see the big circle up there ? We are playing the 'Buaya biawak' thingyy. Hahaha, that time got the masa lapang time, then suddenly my mind pop up with this game. Actually I want to play the 'Pasa bele belee' Hahah alaa yg tepuk tepuk peha kawan tuhh. I used to played this game at my previous school, Teknik Gombak :) Ohh maiiii, seriously miss that moment we all gather together after breakfast and played that game ♥


Haaa, aktiviti akhir nii baling best. Lepas dah bawak bola ping pong dalam sudu, isi air dalam baldi, cari gula dalam tepung. PERANG TIME ! Hahahha, sangatt seronok tauu baling baling tepung dengan air nii. Berlari haa dekat padang tuhh, tp aku tkna kena tepung, sbb kalau masuk mata perhh tah pakai lens hari tuhh. Nanti menderita wa ckp luu. So bila orang nak attack gua alasan guaa, eh jangan aku pegang camera. Hihihih, Jaja is soo goood (Y)


The time has come, we need to get bac to our college. Ahh, I hate 'goodbye'. I hate meeting new people that ended up with goodbye. Hmm, so take care adik adik Al-Kausar. Till we meet again, and please take care of each other :) We love you, never forget these memories that we have been through one whole day together. Just remember, every one has their own story. Each of the story has its own  unique :) Hope we can meet again, In shaa Allah :)

Sunday, March 3, 2013

Sleep

aku bukan laa baran sangat.
aku bukan laa jenis suka marah orang tk tentu pasal.
aku bukan laa menyumpah tk tentu pasal.

cumaa..

kalau orang kacau aku, mula laa terbaran siket.
termarah sikett. ter semuaa laaaa.

semua orang ade rancangan, or plan nk buat ape lepas nii
begitu juga akuu. ye, aku mungkin tidur awal.
tapiii...aku dah rancang apaa aku nk buat.
tk usah laa ganggu aku.

kalau nk kejut kan aku sekalii pun, jangan laa jerit jerit.
mood org baru bangun tidur memang kena jaga, kalau tk sepanjang hari lepas tuh komfem wa cakap lu mood die akan spoil.

emmm, entah laa. aku tk rasa ini salah aku. hahaha, ego kemain. em bukan ego tapii, cuba kalau kau kejut dengan cara yg betul, in syaa allah aku tk macam orang gilaa marah marah.

aku tk salah kan kau, dan aku tk rasa ini salah aku jugaa. mungkin minggu nii semua tk balik, mood swing, masing masing tension. ye aku paham tuhh.