Tuesday, February 12, 2013

SalamPerkenalanKepadaYangBaru :)

Back to 2009
How i wish to have my own guitar......

Kalau tengok post aku yg dulu, memang aku pernah minat gitar. Sampai janji bagai dengan Abah kalau 8A nak guitar laa, Hahaha. Tapii tk dapat -,- sad jaja is sad ! Siap ada video aku main lagu Happy Birthday. Elehh happy birthday je pun, Hahaha :p Sbb actually nak........ Ahh kisah lamaa, persetankan. So bila aku cakap aku suka, aku memang suka.

Pada pagi Selasa yang indah bersamaan 12 Febuari, aku telah menghabis kan duet sebanyak RM 337 untuk merealisasi kan impian yang dah lamaaaaa terkubur :)

Kenapa harinie tetiba mcm beriya nak beli ?
Ini semua salah Amin ! Hahaha, cousin aku. Dia datang semalam bawak guitar, dia bajet bajet dgn aku belajar sendiri laa. Now dia dah beli guitar dia satu. Ehh dia tk bajet pun, aku saja tambah cerita. Hehehe :p Pastu aku pun mcm kau beli dekat mana, Mid ? Juum teman aku pergi esok. Makaa, perjanjian telah pun dibuat.

Esok tuh mama suruh bawak Piya, katanya takut kalau aku gerak sorang. Si Amin rumah dia dekat Semenyih. Kira jumpa dekat KL Sentral. Aku paksa dia jemput aku dekat situuu. Hihihi :p Bawak Syafiyah merupakan satu tanggungjawab yang besar serta menjatuh kan air muka aku sebagai anak dara. Orang pikir anak aku woiiiii ! Hahaha :D Aku anak tekak ada laa, ini anak buah. Hahaha, tp tkpe. Boleh laa buat sembang. Dia pun dah besar tk pakai pampers, kalau pakaiii MasyaAllah, budak nie tah laa dekat semua tempat pergi kalau boleh nak buang air besar. Hahaha :D Daaan kenapa boleh cerita pasal ini ?

Then ingat nak beli Yamaha, pergi usha kedai Yamaha. Akustik gitar RM420, okayhh. Dia cakap ada kedai lagi satuu. Aku pun okayh, dia lagi tahu. Aku tahu ape je, strumming. Perhh nmpak tk ayat baru disituu. Hahaha :D Pergi kedai lagi satu tuh, tgk guitar jenis macam dia Frederick Marinez. Aku tk tahu nie cap aku, salah satu jenis mcm kapok mungkin. Hahaha, semua semua sekali beg org tuh bagi harga yang telah dimensi diatas tadi.

Laluu secara tiba tibaaa.....


Kenal kan baby baru sayaa, Mr. Swag. Hahaha nama tibe tibe bagi hari ini.Aku nak warna biruuuu :( tapi tkdee, Warna Biegh pun bolehh, ehh betul tk spelling nie ? Ahhh biarkaaan :p Satu lagi warna macam orang tua, tkmau laa sayaa. Si Amin punya warna hitam. Acah-cah stylo laa eh ? Hihihi :p

Balik tuh tah laa naek KTM, LRT. Fuhhh macam musik jalanan yang power. Padahal aku tk tahu menda, Hahaha :p Sampai LRT Ampang, call akak suruh amek. Tak laran eden nak tunggu bas bawak Swag nie. Eh jap, Swag nie makna dia baik ke tk ? Kalau tk nak tukar. Hihihi

Kesimpulannyaa,



Bawak budak kecik best juga, tklaa sunyi sangatt :)
ouhh dia memang suka buat mukaa -,-

Sunday, February 10, 2013

IWantHolidayToo

Abahh, cepat laa balikk :( Sekarang tgh cutii raya cina, semua orang keluar pergi jalan jalan, pergi holiday. Kalau abah ada boleh laa ajakk pergi jalan jalan jugaa, okayh walaupun abah tk suka jalan juga sebenarnya. Tk kira nak paksa jugaa, hihihi. Mama mana reti bawa kete, mama bukan jenis pergi shopping. Tadi pergi Ampang Point pun, dah ajak balik cepat cepat :( Mama mana percaya jaa bawak kereta. Kalau dekat dekat sini pun dia dah cuak, apatah lagi kalau jalan jauh sikett. Jaa yang jadi takut nak bawak maa. Hahaha :p Abahh balik laa cepaattt :(

Rasanya cuti seminggu nie, aku habiskan masa dekat rumah je laa. Aku nak pergi holiday juga, nakk sebenarnyaa, tapi dah aku tkde dgr apaapa plan pun kata nak keluar minggu nie. Hmm, balik kampung ? Anak kakak tk sihat, demam. Nanti meragam, kampung skrg ramai org. Pakcik Makcik semua balik. Mama pun macam 50 50 je nak balik, Abah tkde kan. Haihhh :(

#ThrowBackAtTasikDayangBuntingLangkawai
Time nie cuti bersama cousin cousin yg lain, rasa nya tahun 1994. Ehh tuh tahun lahir, ahaha. 2009. Lepas PMR. Lepas tuh ade cuti tempat lain jugaa, tp tetibe trjumpa gambar nie. Tuh gelenyar upload :p

----------------------------

Trying not to active on twitter, for no reason. Hahaha -,-
I just want to speak through this blog.
This will make me more relieve.
Thats why link of this blog, expressyourfeeling. Hahaha boo -,-

Haaa, eh nie cerita lain. Takde kaitan dengan atas. Aku sekarang dah tk reti nak snap gambar sensorang :( Lagi lagi guna phone, kalau guna DSLR boleh gagah lagiii. Kalau guna phone, gua hancussss. Dulu punya laa legend snap gambar sendiri pakai phone. Kalau memory card 4G, 2 tuh untuk gambar sorang je. Hahaha, sekarang ? tidak lagii. Gambar semua mesti ada teman.Kalau sorang rasa sangatttt pelik. Hahaha gila rasanyaa -,-

Friday, February 8, 2013

MoneyCantBuyHappiness

K nk bagi tahu awal awal, ini cerita lama. Ulang sekali lagi, cerita lamaa.

Ehh, tapi aku kesah apaa. Cerita lama ke baru ke, memories tuh penting. Awww, Jaja being so cuwitttt :* So hari Selasa rasanyaa, haa before tuh ini sangatt last minute punya plan. S A N G A T ! Lepas kelas Techno tuh, aku, Sheyshey, Fiqfiq dgn Hafiz mcm decide nak buat bilaa gathering nie, esk ke bila ke, pastu tah macam mana plan nak buat hari ni tau. Then kami pun gerak Wangsawalk nak tgk tempat mana nak makan, bowling full tak. Cehh kira survey dulu laaa. Pikir nak redah je datang petang petang tuh, tp sbb nak buat program nie, amboii program. Hahaha, haa program nie melibat kan satu kelas. So mcm takut tk smooth. Nanti tk syiok laa an.

Pukul 530 kita org suruh gerak. Sebab bowling nak maen pukul 6, org tuh ckp kalau lambat dia nak jual lane. Tengok kemaen jahat ugut. Hihihi, kawankwan QS nie bagus, semua bagi kerjasamaa. Datang pada masa yang ditetapkan. Thumbs up ! (Y) Saufee yang jarang jarang dengan kami pun datang memeriahkan lagi program nie. Hahaha :p 
.....................isyhh, aku tk tahu kenapa malas nak type -,- 
K kk, aku cuba untuk merajinkan diri menaip. Fuhh fuhh, haa yg gambar tengah tuh yg aku duk kira selipa org tuh actually tgh nak bahagi kan kumpulan. Meriah gila kott time tuh. Macam budak kecil nak pun ada rasanyaa. Hahaha, Comel pun adaa jugaa, kehkehh ^^

So, the group had been distributed !


Dinner time ! :) 



 And not forgetting to celebrate who born on January month. All A's, Amalina Ann Aniq and Adam :)

 So, these are 'tulang belakang' of this program. Syabas ! Program kitaa berjayaa, nanti kita bekerjasama untuk mengadakan program yang lain pula ye. Hihiihi


Haaa, begitu laa sediket sebanyak cerita yang nak ceritaa. Walaupun kurang explaination disini, tapi dalam kepala otak banyak tauu benda nak cakap. Tapi entah tk boleh nak type, tgk gambar pun boleh rasakan keseronokan tuh macam mana. Heeeeee :)

 True happiness comes from the joy of deeds well done, the zest of creating things new.


1DDPQ CECOMELZZ !