Monday, December 31, 2012

LastPostIn2012


Thanks to 2012 for being such a real roller coster. I did though all the obstacle in that year. Alhamdulilah :) Tonight, after 12 o'clock, the new year will shall begin. No more '12, its time 2013 to conquer. Ouh yeah, I'll miss you 2012. I'd a lot precious memories, laughter, sadness, happiness you name it. All these memories will kept fresh in my mind :)

Tetibe rasa macam nak re-fresh balik apa yg aku dah buat sepanjang tahun 2012. Hihihi, so mula dengan :-

January
- Dapat lesen L untuk kereta dengan motor. Aku mula start kerja Brands outlet, wuuu~ zaman kayo rayo. Hahaha, kott -,- Time nie aku tk rajin sangat update, sbb benda sama je ulang. K

Febuary
- Haa bulan nie aku pencen kerja. Hahaha, sekejap je kaan ? Iye laa aku nak mintk cuti seminggu sebab bulan 3 nak pergi Indonesia dia tk bagi. Aku pun quit laa, senang cita. Hihih, 2 bulan kerja pun masyuk gua cakap luu~ Aaa, teringat member member BO. Kak Syira, Kak Tania, Kak Rose, Hafiz, Amsyar, Jiji, Wan Bewok. Ehh dorang ape cerita ? Hmmm. haa bulan nie jugak phone T715 aku buat perangaii, nak kena bababb niee...

March
- Mcm aku cakap td, pergi Indonesia. Ehh nie first time aku naek aeroplane, hihi. K tuh je nak cakap. Haaa bulan nie buat reunion dengan gadis gadis gua. Aww i miss those moment :* Keluar pergi tempat A'an dekat Putrajaya tuh haa. Seronok sangatt, amat :) Bila nak jumpa reramai lagii ? :) Oh yeaa, bulan nie result SPM keluar, fuhh. Takut dia rasa mcm tk tahu nak cakap macam mana. Sangat takut nak amek result, dan alhamdulilah dapat apa yang macam aku impikan :) Ehh lupa nak ckp, time nie aku budak budak BlackBeriii. Hahaha :D em, bulan nie juga, abang Mama meninggal :( Al-fatihah

April
- Ingat tk bulan nie yang Tsunami tuh, dekat mana eh ? Ehh just amaran je kott. Entah aku lupaa, ce bukak paper yang lama balik. Hihihi, time nie Mama nak pergi Langkawi, tahap kerisauan aku time tuhh, perhh tk boleh belahh baq ang. Takut laa woiii -,- Haa bulan nie laa gua test JPJ, lepas oiiii ! *jerit satu kampung* Hahaha, daaaaan tengah busy serta kecoh pasal nak further stdy.

May
- Bulan nie Kak Dena kawenn~ Siapa Dena ? Kakak akuu. Hahaha, tkde laa. Alaa pergi google search laa, jenuh laa makcik nak terang. Haa time nie result matriks, upu keluar. Aku dapat matriks Johor dengan UTM. Last last aku pilih UTM. Sebenarnya kann, emm emm kdg kd kan. em emmm ada sedikit rasa menyesal asal tk amik matriks. Hmm, tapi duk pujuk hati mungkin ada hikmah disebaliknya. ye mungkin.

June
- Dah seminngu kot masuk UTM, dah start jadi mahasiswi. Ceyh, Hahaha, tp biasa laa mula mula penuh dengan orintasi jeww. Dah dapat first assignment, cari board construction. Excited tk boleh blah sbb first time an, Huahua. Daaaan, first time keluar pergi wangsawalk dengan membe QS Sheyshey, Syasya Hafiz Fiqfiq daaaan Ayep. Time nie rapat dengan mereka.

July
- Indaksi mcm hareem, Hahaha habis nnty aku kena bash, k kk indaksi mcm halal :p Bila tgk balik gambar, ingat balik. Serious selekeh yang amat. Tapi tkpe, semua tuh pengalaman.com.my Hihihi, Pastu bulannie dah puasa, group aku kena organized kan program buka puasa bersama senior. Dan alhamdulilah berjalan dengan lancar :) Eh ehh, lupaa bulannie jugak ada Fest :D Sangat seronok tauu, ingt lagi pergi support budak laki maen futsal. Bawa banner lagii, Hihihi, rinduuuuu :* Bulannie Muhammad Syafiq Bin Zulkanien baru hidupp :)

August
- I'll never forget this month cause best celebration birthday party ever ! Serious, ini paling best. Pasal teluq, nesface punggah bilik, eh japp punggah musnah bilik tuh aku geram sebenarnya. Tapi aku tkde laa nak marah, niat mereka nak mengihurkan aku. Kalau aku marah nnty semua terasa :) dua kali weyh due kalii :') petang 30 hari bulan tuh pun mereka sambut jugak, aku sayang korang :* Bulan nie kan raya, paling gembira sebab semua ahli keluarga ada. Akak ipar, abang ipar anak buah semuaaa adaa :) Sangat bahagiaa ♥

September
- Tk bnyak cerita tapi ada satu sahaja cerita iaitu, ehh Melayu sangat nie. Hahaha, yang pergi JB sbb selection utntuk sukipt. Ini pun seronokk~

October
- Jamuan Raya yang dibuat lepas Rayaa, Hihihi. Tapi takpe, i enjoyed myself :) Dann ini bulan haa, final meh. Woww, first time exam final dekat U. Time nie laa gua stay up bagai nak rak. Bila pikir balik, tk dapat nak bayangkan O,o Keluar pergi makan meatballs dekat Ikea time cuti sem. Eh ? tuh pun nak habaq kah ? Haaa tambah satu lagii anak buah. Raja Nuriman Bt Raja Mohd Azlan :)

November
- Aku habis kan cuti aku dengan guna masa yang seminggu pergi sukipt. Maksud gua jadi helper sahajo~ ehh dapat duet mehh, berbaloi jugak laa. Duet tuh buat beli seluar, hahaha k -,- nothing much laa bulan nie. Aku kecoh sebab bawak kereta dari KL pergi Pahang jeww. Hahaha

December
- Bermula laa semester baruu. Azam baruu. Daah penat nak type. hahaha

Ehh tahu takk, Teknik Gombak dah tkde dahh :'( Sekarang jadii...

 

I want my old Teknik backkk ! :(

Saturday, December 29, 2012

ProductiveSaturday

Masa balik rumah hari Jumaat tuh Mama ada cakap yang dia ada masuk kan nama aku untuk buat kek bagai nie. I mean cupcakes, Weeyuuuuu~ Entah program masjid untuk budak budak, kan sekarang tengah cuti. So dorg buat laa program.

Tapii cerita dia, semua budak kecil kau tahu tk ? Hahahaha, tkpe aku dah biasaa. Aku rasa mak aku nie pikir aku baru 6 tahun kott. Weyhh paling besar pun 15 tahun. Gua ? 18 ocayyyyy, Hahaha. Terasa malu tp tk heran sangat sbb kira macam aku teman anak buah aku dua ekor tuhh. Hihihi,


See, plenty of kids -,- Kira tadi gua member member dgn budak hingusan. Eh ? Hihihihi, aku rasa ini laa faktor aku tk matang matang lagii kott. Err lupakan kan fizikal, tgk mental. Hahahaha :D tp okayh je, gua lek jeww. Tapi an budak nie banyak bunyi pun susah jugak an ? Merajuk laa, lahaiii~ Sepak baru tahuu. Hahaha :D But, this is really made my day :)


 Ini tiga orang budak haa, suka buat gua tension. Hahaha, sorang pantang nampak phne terus mintak nak maen game, sekarang tk payah risau siapa nak maen kan Pou aku. yang bdk tudung pink tuh rajin nak maen kan. Hihihi, yang kakak tuh tk habis berebut dengan aku nak guna PC. Time aku pegang laa dia nak tgk movie laa, maen game laa. So mengadaa~ yg boyboy tuhh. Aaaaaaaaaaa too cute I could die ^^ Ehh aku baru tahu cute tuh ape, I mean meaning of cute which is ugly but adorable. Whaaaat ? Hahahhaa, untuk baby sesuaii, untuk awek ? Hahaha, kesian si awek, ugly eh ? Hahahaa :D so lepas nie pakai comel tauu, tk pun omeyy aww aww :p 



Rasa gambar nie mcm sweet pulak, ihiks :)

Saturday, December 22, 2012

SembangPetangPetang

assalamualaikum saudara seislam.

ouhhh kejappp, aku update guna phone. daaaaan dia gilaa tk tahu kenapa tk boleh nk besar kan huruf, capslock, nak letak num pun tk bolehh. yang boleh apa yg ada die keypad qwertyuiop ini sahaja. paham ? tolong paham pleasee tk pakai formula pun. hihihihi

so this week im not going back home. why ? ehh c'mon laa gua balik dua minggu sekali je. tk syiok laa balik setiap minggu. tk terasa mcm stdy laa. hihihihi, itu pasal laaa duluu gua rasa aduhh gua nak stdy jaoh jaohh. kenapa dpt utm kl, aduhh aduhh. mcm malam nie roomate gua nak balik, setelah sebulan lebih rasanyaa dia tk balik. haaa nmpak tk dia punyaa excited nak balik rumah tuh macam manaa. heee

tapiii aku duduk ksj nie pun buat apa je. hahaha, bangun dalam sepuluh mcm tuhh, baca buku sikett. ehh jgn salah paham ini buku tkde kaitan dengan pelajaran. hahaha, turun makan, smbung bacaa. boring golek golekk, tp tkna tidur.bukak lappy tgkk movie. ehh pantuuun. hihihi

sekarang assignment banyak yg group punyaa, kena cari site laa. cari kilang laaa. aduhh mengarut mengaruttt. ada tuh subject construction materials, group aku dpt bata bata tanah liat. kira kite org kena cari kilang bata tuhh then buat laa ape dia nakk. cerita sekarang puan ckp rasa nyaa  kilang yg paling dekat, dekat johor. asal tk dekat singapore terus kan syiokk. haihh, tp okayhh jugakk boleh berjalan jalaaaaan. hihihihi

apaa doe skrg cousin gua tk ajak dah nak pergi mana manaa. me iz so sad. saaaaaad i mean terrible saaaaaaaaad. aaaaaa tahu laa korg tengah cuti, boleh je ajak gua yg belum cuti lagii nie. haaaa utm, kenapa cuti lambat. daaan uitm kenapa kau cuti awal sangat haaaaa ? mcm mana nak jumpaa membe membe aku, bilaa dorg cuti aku tk cuti lagii. bilaa aku dah cutii, dorg dah masuk stdy balikk. nie yg rasa mahu bikin cuti sendiriiii. muahahaha

ehh, panjang pulaa post yg pada mula nyaaa cadang mahu update sedikitt. hihihihi, ghairah sangat menaip. hahahah k jaa ayatt terukk. k maaf k maaaf. 

xoxo,
jaja

publishhh. ada gaya mcm lisa dalam istanbul i come tk ? hahahahahaha

Friday, December 14, 2012

ItsAGM !

Annual Grand Meeting. Ehh, bukan Grand, General. Rasanyaa nya kalau tak silapp.

Program apa nie ? Macam mengarut je bunyi dia an ? Hahahaha, tkde laa, dia mcm nak pilih MT baru dalam persatuan. Kalau dulu an undi pakai angkat tangan, sorang boleh angkat 2 kali je. Pastu ada org laen tolong kira. Sekarang haa gua habaq sama lu, mcm nak pilih menteri. Hahaha, duduk dalam dewan yg mcm parlimen bersidang, pastu calon calon kena bermanifesto. Ishh, ini sangat formal tahu tk ? Jadi kekok pulaa sayaa. Eh aku nak kekok buat apaa -___-" Hahaha

Soo, the result for the new MT are.....

Presiden - Ahmad Afif
Naib Presiden - Hariqz Haziq
Setiausaha - Ann Jillian Pohan
Bendahari - Nur Anisa
Exco  :-
  • Muhamad Fadzil 
  • Abdullah Azam
  • Muhamad Rafiq
  • Madiha Fatin
  • Nur Sulaiha
  • Raja Nurhafiza
 Congrats to y'all :) I know we can make this club become more productive and active. Eeee ape aku cakap nie -,- Ehh wait, is that my name ? Nyehnyehnyehhh.. Exco tkde kerja sangat kaan ? Hihihi, sbb aku kurang bertanggungjawab tauu. Hahaha :D So all the best guys, congrats lagii sekalii :)

 Mcm pengawas pula ber-blezer blezer nie. Hahaha

Ohh yes, wanna show you my mates :* Annoying plus gedik plus gelenyar mate. Hahahaha

Even though we always fight, or I might called like 'perang mulut manja manja' K sometimes seems like waaaaay too serious. Hahaha, But these girls really really made up my day :* Laugh out loud, were our compulsory thing to do everyday. Ilove youu gurlpwennn :*

Best-mate-ever-no-best-sister-ever :')


Saturday, December 1, 2012

ShineBrightLikeADiamond

Find out a beautiful sea,
I choose to be happy~

Ohman, don't know why past few days I like to sing. Err right... before this I always sing, but this time feel like wanna go for karaoke. Hihihi, anyone ? Let's ! How bad your voice doesn't matter. Cause I do sound like a frog calling for the rain down too. Heeee

*switch Bahasa Melayu mood*

All rightt, ehh silapp. Semua kanan #OhMyEnglish, huahua. last week gua join event UTM, malakoff. Dia macam merentas desa laa mcm tuh, terbuka. So nak masuk kena bayar, sebagai warga UTM sendiri, gua percuma sahajo~ Berapa km kau lari ? Haaa,a ini yang nak cita nie, 15km beb gua larii. Iyeee, 15km, tkpernah pernah lari sejaoh tuhh. Dulu time kat sekolah pun berapa km je. Ini tah laa jaoh, berbukit bukauu, ada satu check point tuh tk boleh belah gilaaa ! Daki tinggi tinggi pastu turun balik. Bila ingt kan balik, mcm woww pun adaa. Sebab aku berjaya habis kan larian tuh. Ehh tkna panggil larian laa, sbb aku jalan je bnyak. Hahaha, dapat medal :)

Before the RUUUN !
 
2 jam setengah kott nak habis kan jalan kaki nie, mmg time tuh matahari pun dah keluar laa kan. So pabila matahari sudah memancar keluar, maka cahayanyaa membakar bakar kulit gebu putih ku ini. Aduhh, perit nyaa rasaa. Hahaha, pastu esok tuh ada kelas mengukur. Berjemur lagiiii -____-" Gua tah laa cepat burn, mmg senang sangat laa berbelang nie. Tangan tk payah ckp laa, muka lagiii. Haihh haihh, lepas nie serious nak pakai sun block, serious. Before nie tk pakai sbb mcm alaa malas laa. Kalau malas mmg smpai habis sem laa gua hitam, aaaaaaaa dowan :'( ----------> Why berbaju kurung, sbb Isnin formal day tapii sbb dah ade kerja ukur nie, ada kelonggaran pakai seluar. Yipppie !
I say QS, you say CECOMELZ. 
QSS ! CECOMELZ ! 


Photoshot class, and the ladies were asked to sit. Usually got the class teacher in the middle of the front, but time has change. No teacher, no lecture. Just us. Gua ditengah tah laa besaq sekalii dah macam pengganti cikgu pun ado, Hahaha.