Saturday, November 17, 2012

RisingOfTheNewSemester

Semester break of semester one has come to the end, the new semester will shall begin.
Trying to be hardworking girl after this, trying not to be so boros, trying to be better.
Widayah, I'm happy for you. Further study at Poli Shah Alam right ? Wahh, dekatt je. Hahaha, samaa laa kitaa mengharap dapat jaoh tgk depan rumah je, hihihi. Belajar elok elok ye ? I know you can do it :*  

Thursday, November 15, 2012

DatingWithHer

Alya Syazwani feat the-camwhore-girl 
me miss chu :*

Wednesday, November 14, 2012

MaalHijrah1434H


Salam Maal Hijrah 1434H :)

Alhamdulilah masih berpeluang untuk hidup sehingga hari nie :')
Hijrah yang aku paham, perpindahan dari sesuatu yang kurang baik ke lebih baik. So sama sama kita menghijrah kan diri daripada selalu lambat kan solat kepada awal kan solat. Eh ? Hihihihi, InsyaAllah :) Semoga tahun baru ini dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, segala ibadah diterima Allah dan mendapat keredaan-Nya :) Harap juga aku dapat kurang kan membuat perkara lagha. eh betul ke ejaan macam nie ? Mungkin betul kott. Hihihi, Dan dapat buat yang terbaik untuk sem seterusnyaa, serta dibersihkan hati dan tk mudah melenting :p
“Tiap-tiap amal harus disertai dengan niat. Balasan bagi setiap amal manusia ialah pahala bagi apa yang diniatkannya. Maka barangsiapa (niat) hijrahnya kerana Allah dan Rasul-Nya, baginya pahala hijrah kerana Allah dan Rasul-Nya.
Dan barangsiapa (niat) hijrahnya kerana dunia yang hendak diperolehnya atau kerana perempuan yang hendak dikahwininya, maka (pahala) hijrahnya sesuai dengan niatnya, untuk apa dia hijrah”.
- Hadis riwayat Umar Al-Khathab r.a

Tuesday, November 13, 2012

ScheduleForSemesterTwo

Omaiigaddd ~

Isnin
- Uishh, like seriously dekat padang ? Serious laa weyhh. Isnin tah laa fomal day, baju kurung kott. Apaaa niee -___- Pukul 4 habis ? Okayh laa tuhh.

Selasa
- Macam lawak je, first kelas dekat MJIIT then turun makmal bahasa then pergi MJIIT balik. Nice -,-

Rabu
- MJIIT lagii ? sem nie baru dapat rasa kelas dekat situ. Masa sem satu pernah sekali je. Yeayy habis awal ! Eh japp, righttt got Ko-Q kena stayy. Lahaiii ~

Khamis
- Yesss, dari pagi sampai petang Measurement. Yess, otak mana tepuu, Yessss bontot mana kebas, Yesss mana bosan, Yesssssssssssssss ! pfft

Jumaat
- Woww, pukul 12 dah boleh balik. Cepat gilaa kelas habis harinie. Woww :O

Konklusinyaa.....

Aku agak tidak boleh terima hari Khamis punyaa jadual. Weyhh mana boleh macam nie, sepanjang hari bnde samaa -__- Harap laa konsentrasi tak hilang dengan cepat, Aminn ~

DrivingAllTheWay

Aku nak batak siket boleh ? Alaaa boleh laa siket je, kejap jea.

Em ? hihihihi, aku drive from Ampang to Pahang. Hihihihi, Manual tauu. Daaaan dengan 2 pasang mata yang tolong perhatikan jalan, Mama ngn Abah of course. Hahaha, Mama takutt er, siap pakai safety belt tuh. Tak payah suruh, selalu liat nak pakai. Hahaha, Abah lek er, katanyaa dia percayaa pilot diaa. Huahaua, Seronokk ^^ sbb first time aku bawak jaoh serta lamaa macam tuh. Hihihi, Paling laju 100, Hahaha. Perlahan kaan ? Tuh abah cakap kalau bawak mcm jaa nie kmfm tk kena saman. Hahaha, kejaaam T.T

Tapii.....kalau nak bawak member, emm err emm aku tak tahu laa. Takut laa anak orang, anak sendiri tkpe. Kalau mati sama sama, Hahhaha.

Kalau ada yang nak race, seru gua. Whahahaha


Monday, November 12, 2012

SemSatuu

Semalam, ehh harinie. Ehh tak dia ckp 13 hari bulan pukul 11 result keluar tapi malam td before pukul 12 result dah keluar. Sheyshey laa text cakap result dah keluar, aku internet tkde gara gara petir. Merana tahu hidup tanpa internet ? Hahaha, tkde laa, just buntu tk tahu nak buat ape. Pagi ptg siang malam duk melayan Running Man je. Muka pun dah macam Song Ji Hyo nie. Eh ? Hihihihi, boleh Monday Couple ngn Gary Oppaa ~ Hihihihi, Dia hensem an ? Ehh takk dia tk hensem die mcm cool je, dia punya spontan pun best. Hihihi, daaan mcm mana boleh tercakap pasal hal ini ? Hahaha

Haaa, kalau mcm masa sekolah dulu every exam test aku bagi tahu result kaan. So ini zaman U pulakk....

*bagi mengelakkan berlakunya ke-riakkan muncul dihati, maka saya delete :)*

Maju kaan, tgk result dalam internet je. Hahaha Tk nampak ? Tk payah tgkk laa, Hahaha. Alhamdulilah :) ini baru permulaan Hafiza, ada lagi 5 sem nak kene tempuh. Orang selalu cakap sem pertama nie senang, kalau nak score awal awal nie laa. So thats why aku try cube buat yang terbaek, dan Alhamdulilah :) As expected, Titas aku tk boleh nak buat. Hahaha, bukan tk boleh buat cuma nak ke A tuh agak rumit siket. Tkpe, sem depan tkde Titas dahh. Tapiiii.... sem 3 ada subject yang berkaitan mcm Titas, Etchics laa Islamic apaa tah aku tak ingt nama penuh diaa. Ya Allah takutt nyee sayaa =/ Tk pe, Hafiza bolehh. Selagi nama Hafiza dia boleh buat, eceyhh. Geli aku bagi semangat kt diri sendiri. Hahaha :D

Ehh Nadhirah Hamid...

Aku nak post harituh, tp internet tkde kan. Hahaha, tp aku dah wish via text via Instagram kaaan kaaan ? Hihihi. So goodluck yeahh PSPM yang lagi satuu, ada duda kaan ? Aku tahu kau boleh buat, tgk mata laa dah tahu. Eh ? Aku pula ahli nujum. Hahaha, Take care yeh ?  Imissyouu :*

Tuesday, November 6, 2012

SayangByShae

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu


Lagu ini sangat comel :3

Monday, November 5, 2012

IDontCalledItAsSombong

Aku ada satu penyakit.
Penyakit aku tk sangat kritikal.
Iaitu aku agak kurang kerajinan untuk membalas comment atau mention orang.
Maksud aku, kadang kadang aku hanya membaca sahaja.
Perasaan ingin me-reply itu tiada.
Teruk rasanyaa, tapi nak buat bagaimanaa.
Kerajinan itu datang sekali sekala sahajaa.
Daaaan, paling penting ini bukan sombong,
Bukan sama sekali.

PelatMacamLisaSughihani

"Nama saya Ghaja Nughafiza Binti Ghaja Aziz"

I always sound like that when introducing myself to others. ALWAYS !

Ye, pergi laa mana mana. Campak laa aku mana mana. Orang akang perasan R aku bunyi laen macam. Siap adaa yang volunteer nak jadi cikgu sebutan R haa. Hahaha, dari SEMINDA, pergi SEMTEG pergi UTM haa time kerja lagii. Semua nak bahan R aku.

How do i react ?

Akibat dah selalu jadi bahan untuk dibahan dan sekarang aku amik kos ukur bahan. Ehh jap ini macam tkde kaitan k -___-" back to the point, haa kan selalu kene perli R aku. Bila aku cakap tanpa sedar serta laju atupun excited aku terlupa nak cover R lalu Si Polan Si Pilan nie pun akan menanyakan balik apaa yg aku cakap td. Kerana aku ada sedikit penyakit lurus bendul, aku pun ulang laa semula ayat aku. Tanpa sedari yang mereka sahaja je nak dengar kecomelan R aku lagii. Teruk betull T.T

Aku tk kesah pun orang nak bahan, bagi aku itu unik. Ye benda yang unik itu menarik :) Tapi tgk jugak laa cara membahan dia macam mana. Ada yang okayh, yg aku boleh terima tk saket kan hati aku aku tk kesah pun. Tapi ada jugak cara dorang perli perhh boleh bwak gadoh woo. Pikir nak tarik je lidah dia tuhh, isyh -__-"

Tk nak betul kan ke ?

Kalau aku ingt nak betul kan, aku betul kan laa. Kadang kadang terlupaa. Hihihi, Ehh biar jea laa, comel whatt :3 Hahaha

Kepada mereka mereka yang mengejek manusia yang pelat nie, mereka jealous sebenarnya. Hal ini kerana kami comel-nyeww-lahaii  hihihi, Bukaan, nanti kamu kamu akan dapat pasangan yang pelat atau pun anak yang pelat, beware :)

Sukipt 2012

Cerita bermula pabila cuti sem satu mula, sudah cukup selesa dirumah tapi hanya sementara. Kerna sudah melibatkan diri untuk menyertai pasukan volunteer bola tampar. Seminggu ye seminggu pergi menunaikan tanggungjawab menjadi orang penting dalam mengendalikan sukan itu.


Enough ayat novel jaa. enough....

27 Oktober till 5 November. Mak aii.. lama jugaa rasa nyaa.
Mula mula dah macam malas gila dah kot nak pergi, tapi memenag tak laa kan kalau nak tarik diri. Kasihan dekat orang, nak penting kan diri sendiri pun tk boleh kan ? Jaja iz good ^^ So dari UTM KL around 10 orang je, the rest volenteer from UTM JB. UTM volunteer untuk bola tampar je. Aku frust sbb tk dapat so jadi volunteer pun tk pe laa. Serious doe gua cakap lu, masa hari tuh mmg tkde rasa pape pun. I was like okayh tk dpt tkpe, tk kesah sbb mereka memang power. Bila tgk org maen kaki nie rasa mcm nak gerak masuk court je, perasaan ingin menyambut first ball menbuak buak. 3 hari jealous aku tk hilang dkt mereka, Si Player. Hahaha, tkpe next two years gua masuk weyh ! Kene practice from now nie, bagi sama hebat mcm player UTM laen. Hihihi

Dipendekkan cerita,
Chemistry between ladies - Taking picture together using fake camera. Giving applause to Camera 360 :D

Sebab game nie universal, so terbahagi dua laa. Team jaga perempuan satu team jaga laki. Aku team jaga perempuan *kecewa* Hahaha, tp tempat perempuan sejukk, luas. So baru bersyukur. Hihihi, Tapiii.......

 

Mereka sangatt sporting, sangat awesome. Semua muka tk malu kaki karok dalam bas. Suara tk payah cakap laa. Cedapp nyeww aww aww, Hahaha :D  lucky me to know them :)

Paling penting...


UTM perempuan mahupun lelaki, dua dua dapat pergi final. Perh perh laa kaan ? Perempuan punya game final, biasa jea. Sampai lelaki, physco tk boleh belahh, lagi lagi lawan ngn UiTM mmg gilaa ramai laa orang sokong UiTM. Sokong tk pe, tapi kalau dah sampai player UTM nak serve mereka physco jugak tk leh buat ape laa. Tapi tkpe, dua dua menang emas ^^ proud to be UTM-ians :)

Daaaaaan, harus laa adaa gambar gelenyar.....


Cassie lincaii aaa~ Hihihi, Cassie hebat laa youu, time you maen I dari belakang sokong tahu tk ? tuh yang you powerr tuh, kalau I tk sokong mesti tk hebat kaan ? Hihihi.Ehh, Ameer aa~ Budak JB maa. Kalau Running Man ada Monday Couple. Jaja ada Week Couple. Dengan Ameer laa, hikhok. Hahaha :D Maaf ye Ameer seminggu aku kacau kau, sape suruh jambu sgtt. Hahaha, mesti kau rasa bersyukur sbb dah tk jumpa aku dah kaan ? Ehh jangan rindu aku tauu. Kang habis bulu mata aku gugur satu persatuu :p

Kesimpulannyaa.....

Enjoy working with you guys, hope we will meet again. InsyaAllah, take care :)

Sunday, November 4, 2012

ViaAnroid

penat laa sayaa, seminggu jadi volenteer rasa dah macam player dahh. fuhh fuhh u.u nnti balik rumah laa update betul betul, now cube try test je update dekat phne, kot kot ade mcm twitter ke, via anroid. huahua, kbye aku mengantuk. krohh krohh