Wednesday, October 24, 2012

Turn18onWednesday

HAPPY BIRTHDAY RAIHAN SULAIMAN :*

Do the best in your PS-ape-nama-matriks-punya-exam tauu ! aku tahu kau boleh, tgk mata laa an. Eh ? Hihihihi :p Hope our friendship long lasting babeh, i miss youu. Take care A'an :*

Tuesday, October 23, 2012

WordlessWednesday #1


First time post bout Wordless Wednesday and this picture really meaningful :)

ForSakeOfMeatballss

Ini mengarut, mana aku dapat perangai macam nie pun aku tak tahuu. Pergi Ikea haaa Ikea yang jaoh dekat sempadan Thailand tuh, amboii menipu benauu. Tapi yang pasti dia jaoh laa dari Bukit Indah semata mata nak makan MEATBALLS. Tapii selalu nyaa kalau budak baya baya aku tweet keww cakap keww sembang keww nak pergi Ikea nie tk laen tak bukan, mesti nak makan meatballs. Nak beli furniture rumah pun tiada yang ada bapak punyaa ~ mohon guna intonasi yang sesuai. Hihihi, tapii serious geram tgk showroom die, rasaa mcm nak nak bilik mcm tuhh, aaa nanti nak dapur macam tuhh. omgg ! bilik baby die, omeyyy nyeee :3 k tuh semua impian, eh cita cita nanty bila dah kayoo~


Since 2007 and still counting :*


The girl in black called Adilalala, she's studying at UIA in English-aku-tak-ingtt-apaa Course. The lady in the middle know as Waniewanottt. Ouhh dia kasihan tercampak dekat UiTM Kuantan in Law-fuyoo-peguam-woo Course :D The gadis-paling-depan-kalau-boleh-nak-masuk-camera iz cho cumelzs nyeww. Huahuahuaa

Ouhh yeahh thanks to Irfan for the ride to Ikea, and Fitri too ! Heyyy Fitri, where's my waffle huh ? Almost 3 years i waited for the waffle you know. Bout the brownies, emmm kire halal laa can ahh ? :D

In the nutshell,

Ehh aweks nie tetibe memalu nak posing. Jappp, Hafiza maluuu ? Hahahahaha dia tahu ke malu tuh ape ? :p




Monday, October 22, 2012

RenunganBersama

Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:
 
Rasulullah saw. bersabda: Hari kiamat semakin mendekat, ilmu akan dicabut, fitnah akan banyak muncul, sifat kikir akan merajalela dan banyak terjadi haraj. Para sahabat bertanya: Apakah haraj itu? Rasulullah saw. menjawab: Yaitu pembunuhan - Hadis dalam kitab Sahih Muslim [Bahasa Arab saja]: 4827

NeverRegratMoveToUTM


Aww, meraka sangat sweet :') serious ridnuu gilaa time mula mula dulu. Time masing masing nak cuba merapat kan diri, masing masing nak kenal. Ahhhhh aku rindu time fest :') Masa tuh aku rasa kitaa unite gilaaa, kalau ada game semua tutrun bagi support. Ingt tak yang time malam pergi support bdk laki maen futsal, support kamii yang perempuan maen netball, support maen volleyball, maen takraw, pes semua laaaa :') serious ouhh aku nak mcm dulu tuh balik.

Sekarang ?

Skrg rapat jugakk, cuma dah renggang siket. Maybe ? Em biasa laa, sbb minngu exam kan, masing masing nak stdy nak buat revision sendiri. Tapi korang, next sem rapat balik yeh ? :) Haaa, nie kalau nak keluar hang out ramai ramai, whatsapps laa tauu. Paham ?

Sunday, October 21, 2012

WantToDoThat, This

Ingat cuti nak kerja.
Ingat cuti nak hang out.
Ingat cuti nak qada' tidur.
Ingat cuti nak belajar masak.
Ingat cuti nak jumpa kawan kawan lama.
Ingat ingat ingatt, em ape lagii ye aku nak ingat ? Huahua

Ehh, cerita Aku Terima Nikahnyaa tk seronok pun~ Biasaa je, tapii yang pelik nyaa. Syafiyah haa yang budak 6 tahun tuhh, tgk menanges sedu sedu weyhh. Serious gua tak tipu, Hahahahahaha, itu sangat kelakar tauu sebenarnyaa. Aku tak sempat nak feeling, dia spoil kan mood sedih aku. Hahahaha k saket perut gelak. Hihihi

KoncoKoncoAku, muahaha

To Terengganu, I gooooo ~

Why secara tetiba huh ? Ohh sebab my brother just received someone new of his family :) Baby gegirl uuu~ so cute like her Achu :p


Sayang sikett Raja Nuriman nie :*


Haii, kami sebayaa cuma Syafiq keluar awal 3 bulan je dari Iman, Habis laa kauorg, nanti mesti fight sbb sebayaa, especially pasal exam besar. Muahaha, tkpe, jgn bimbang Achu boleh tunjuk ajar, tapi kene sayang Achu duluu *tunjuk pipi kanan* nyehnyehhh

Keesokan harinya, 


I told you that I can be a goood mummy, see how cute am I playing sand with them :3 Muahahaha mohon percaya sekejap je, sekejap pun jadi laa please ?


Fuyooo, Abah pakai mcm tuh rupa mcm org 20-an laaa. Hihihihi, Mama awat mataa tk nmpak, panas keww ? Hihihihi

Last but not least,

 Gambar gelenyar harus laa ado, Sekian :)

CeritaSemSatuSudahTamaaat !

Dengan ini secara rasmi nyaa saya, Raja Nurhafiza Bt Raja Aziz telah menamatkan Sem 1 bagi Tahun 1 *baling topi graduation* 

Okayh baru habis Sem satu cite lebat mcm dah habis diploma an an ? Hahaha. Tak ini just menunjukkan bahawa gumbira nyaa perasaan ku ini. Hihihi, Juuum aku nak cerita dari awal aku amek paper. Kau nak dengar ke, tk nak ke. Aku tak kiraa, aku nak cite jugak dan jugakk ! *hentak laptop*

English
- first paper uuuuu~ rasa mcm older post pernah cite, tp nak ckp nie je, aku duduk meja 111 hihihi

ICT
- meja ICT aku duduk 69 kott, ehh ke aku tipu. Hahaha, bukan tipu laa tapi tak ingtt :p yg aku tahu ICT aku ade tinggal soalan, why ? dah aku tak tahuu aku malas nak pikir dah pastu aku keluar laa awal. Cemerlang bukaaan ? :D

TITAS
- the only paper that held at PSZ, the rest of paper at Dewan Besar. Weyhhh, meja dia rapat rapat pulakkk, setakat nak tgk org sebelah boleh sgtt. Aku tgk jugakk sebelah, tp tak tiruu, aku lihat sahajaa. So itu bagi aku bukan meniru, niat tkde, Hahahaha :D

Measurement
- ehh aku dah lupaa mana duluu, eh tk kesah laa. hihihi, tapi yg aku ingtt aku ingat aku dah boleh watlek dah keluar dewan, kira mcm aku boleh gak aa jawab. Then tgh makan kat cafe, Si Abe dtg mencarut carut dia ckp dia salah buat, aku pun mcm ohh shit aku silap jgkk ! Akibat susah menerima kenyataan, lalu pergi mini mart beli Caburyyg besar punyaa makan tk ingat dunia lalu tertidur.

Professional Practice
- perasaan yang agak gembira apabila pada malam sebelum exam, bertungkus lumus dengan Sheyshey mentelaah PP lalu keluar apaa yang kami berbincang bersamaa. Heeee~ result belakang cerita, yang pentng boleh buat ke tak.

Mathematics
- sebijik keluar yang test punyaaa ! Mcm senior ada ckp, kalau Cik Karimah  nie selalu dia amek yang test je. Sekali memang test punyaa laa adoiterbernyepun. Hahaha

Construction Technology
- last paypeerrr, last payypeer. Hihihi, nasib pagi cepat siket lepas kan beban tuh. Huahua, Daaaan sekali lagi alhamdulilah paper yang aku dengan Sheyshey menelaah pagi pagi tuh mmg sebijik dua bijik tiga bijik keluar. Serupaaaaa sangattt ! Actually aku dah terlupa dah nak buat, sbb die laptop then pergi kacau Amalina, tgk die tgh buat tuh yang aku teringtt nak buat. Lesson learn from this story - Pergi laa kacau orang :)

Ehh ada lagi satu subjek, Drawing. Tapi yg ini tkde final, just marks time buat project, buat tutorial je laaa. So cerita dia sem nie aku amek 8 subject. Haaa, dah macam PMR kaan ? Nie kira PMR Version 2.1 huahauahau.

Lepas je habis paper, terus gerak TS dengan Sheyshey. Mereka yang laen mahu pulang KSJ duluu, kami nak gerak awal nak balik awal. That why laa :p Maen bowling lepas kan stress, amboii stress. Hahaha, aku tk gemar sgtt mengklasifikasi kan aku nie tgh stress ke tk. Huahua, yang penting haritu aku sgtt laa teruk .___. how com i can kalah dgn bdk kecil ? Ohh myy this is so unbelievable. Hahaha, takk, aku sajaa je bagi die menang kang nanges terpekik terlolong, aku jugakk maluu :p

Can you see that we're too happy cause final is over ? Can ahh ? Hihihi :p

Like we always did, always pop-up with tetibe-idea-jum-beli-jam-sama. Hahaha

Met them for awhile, ohh i just love you guys, sayang pipi kanan siket :* opps kena tunduk pulak :p

Saturday, October 6, 2012

IDoHaveTalentBeAModel, muahaha


Everyone was trying so hard to be candid, so do i :3 Did the picture success  ?

EveryLivingThingsWontStayAliveForever


 
Salam takziah kepada Keluarga Amni atas pemergian bapa tercinta pada hari Isnin, tarikh saya tak pasti bila tapi baru lagi pada pukul 230 pagi. Semoga roh arwah ditempat kan di kalangan orang orang yang beriman, Al-Fatihah

Amni, aku tahu kau seorang gadis yang kuat. Kau ceria orang nyaa, kau selalu buat kami ketawa. Aku tahu susah nya nak terima berita sebegini, lagi lagi time tengah final. Kau kena ingt Amni ini ujian Allah, Allah menguji hambanya yang kuat. Kau kuat Amni, aku tahu tuh ! Amni jangan risau, kamii sentiasa ada untuk Amni :')

Kau sangat kuat, aku tk tahu kalau aku kat tempat kauu :'(

Crush ?

Boleh tak aku nak menyuarakan pendapat aku ?

Macam aku cakap tadi, PENDAPAT AKU, jadi tk setuju gerak laa apa lagii. Haaa gangster kaaan ? :D


"Hey, I just saw my crush just know"
"Crush, i love youu"
"OMG, my crush just smiled at me"

Apa itu crush ?

Okayh bagi aku crush nie mcm kita suka someone dalam diam. Saya ulang, dalaam diaam. Jadi dia tak tahu kita suka dia and tkde sapa tahu yg kita suka diaa. But then, why on earth still have this kind of people who like to mention her/his crush everywhere ? Sampai orang tahu crush dia sapaa. Mengarut laa kau tahuu ? Dan maaf laa aku kurang gemar penggunaan bahasa crush nie, aku lebih prefer SUKA dia. Hahaha, k aku peliks -___-"

HowsYourFinal ?

Just wanna let you all know that my final is already started. English paper was the first paper, not all of them take the exam. Those who get As while in SPM for English subject was examted from this paper. Lucky huh ? Its okay, I dont get jealous at all, cause English class was so awesome. Plus the question didn't ask me to do kind of essay or making-story-must-more-than-300words. Actually the question is only just asked you to understand the sentence. Quite easy, but I don't know how my result are going to be. Hahaha :D

Next paper was ICT, ohh man. ICT is so paham-nyeww-die-habaq-apeww. Dia cerita benda yang kau tak boleh nak bayang, or kau boleh bayang tapi kau tak paham. Haaa, begitu laaa. Ehh tapi aku buat nota cantik tauu, hikhik. Boleh usha di Instagram :) Nmpak tk Hafiza macam riak sedikit ? Huahuahuaa, so ICT paper boleh laa. Tapii aku ada tinggal jugak, ahaha. Bilaa aku dah malas nak pikir, aku kan biar je. Pemalas kaaan ? haihh *tutup muka*

So, next paper is......... TITAS ! sort of Sejarah. Kbye

JamuanRayaQS

Jamuan Rayaa yang diadakan pada hari terakhir rayaa, ulang suara HARI TERAKHIR RAYAAA. opps tercaps lock, maaaaf :p

  
Spot me if you smart. Can't find ? hell yeahh, cause I'm the photographer -____-" The moment when you the one hold the camera when 'sesi bergambar' and the others pretend like okay must line up first, must getting ready for the picture. So I'm the 'mangsa jurugambar'


Half from my gegirls.

Must-doing-thing a picture, or maybe i might called picture(s) with Si Kecil Sheysheyy. Doing the duckface, pretend got sore-eyes, pretend got 5 days MC. hahaha :D

NeverGettingOld

Before tuh aku nak post pasal nie boleh tak ?

 

Yeee, aku tahu dah mcm lapuk kaan. Bukan aku sengajaa, aku dah jarang online dekat laptop. Salu pakai phone je online. So how I'm gonna update my blog using the-small-gadget like this. haihh Its oke, for me, the post never be old :') japp apa aku cuba sampai kan nie, ahaha :D ohh yeahh, FYI i miss both of youu :*