Sunday, September 16, 2012

MessageFromRalph

“Finish each day and be done with it. You have done what you could. Some blunders and absurdities no doubt crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day. You shall begin it serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.” ― Ralph Waldo Emerson

theCeritaDia

Cerita dia sekarang minggu depan study week.
Cerita dia sekarang next two week final exam.
Cerita dia sekarang aku belagak mcm tkde pape.
Cerita dia sekarang aku tak tahu bila aku nak sedar.
Cerita dia sekarang aku ade niat nak 4 rata.
Cerita dia sekarang bilaa aku nak sedar.

Kesimpulan cerita diatas, aku dah mengantuk. Assalamualaikum :)

ForeverVolleyball :)


Kerna kau, aku tak balek rumah.
Kerna kau, aku tk manfaat kan cuti aku.

Tapi tkpe, cinta ku padamu tinggi bak KLCC aku tak kesah.

Huahuahuaaa, pergi Johor mehh. Seronok gua cakap luu :) Even tak terpilih pown tk kesah, sbb dapat merasa pengalaman. hik hikk, kenapa aku tak terpilih ? Haaa, player yg dah ade hebatt gilaa, ade tuh pemain Malaysia pulak. Memang tak laa kan, ahaha. Gua maen maen ayam je. Memang salah laa kan, hihihi.

Mula mula tk nak pergi ouh, tp lepas dah pergi aku tak menyesal. Heeee~ mengadaaa nyeww. Hal ini kerana, dapat jumpa bro cina yang comeeel :3 ahaha, Baru sedar Chinese nie comeel kaaan ? ade sorang tuh dari UTM JB comel gilaa, die ckp nak jadi cikgu sukaaan. Ehh nanti kalau you jadi cikgu bagi tahu laa sama sayaa, mahu hantar anak saya sekolah you :D Cassie pown boleh tahaan, muka manes. Ajak gambar maluu, gelenyar sungguh. HAHA


Emm, nak cari laki Chinese laa, boleeeh tk mama ? :p

BestBirthdayEver !

Hari apa eh ? Haaa, hari Selasa, 28 hari bulan. Ada apa eh ? Hihihihi maluu laa nak cakap. Huahua, okay cerita balik, Malam Isnin tuh aku turun kafe, buat kerja PP kott, haa PP rasanya. Pastu, dalam pukul 12 kott, haa tetibe Sheyshey ajak teman dia pergi beli topup kat mesin, haaa ini pelik, dia mana pernah ajak aku pergi mana mana. Okayh aku tipuu, whaha. bukan tk pernah ajak, tapi selalu nya dia akan pergi snediri. Bagus anak sulung nie, berdikari atas kaki sendiri makan ibu jari kaki. Okay mengarutt -___-" Ehh japp, before tuh Syasya datang kat Sheyshey dia ajak pergi minimart. Padahal dia boleh je pergi dulu, tp kenapa dia ajak Sheyshey ye, hm disitu ade kemusyhkilan. *garu kepala sbb kutu bnyak* Ehh smbung cerita tadi, lepas Sheyshey ajak pergi beli topup, aku pown oke aku ikot kan sahajaa. huhua,

Lepas pergi beli topupp . . . . .


Si Sheyhshey lalu jalan gelap, Lorong Haji Taib barangkali. ahaha, haaa okayh lepas tuhh haaa . . . .

amek kaawww,


tepung teloq serta nescafe mencurah membasahi seluruh tubuh ku. Bau ku pada waktu itu, wahhh harum bak kasturi kembang di malam hari. Time kena baling baling tuhh, aku pikir satu je. Handphone aku Handphone akuu ! ahaha, aku sayang handphone dari sweater eh tapi sayang lagi seluar jeans dari sweater. Nasib baek tk pakai sweater baruuu, Sheyshey ckp jgn pakai dulu laa, pakai esk pergi kelas laa, nasib alasan dia boleh diterima. Hihihi, dah kene kene tuh nyanyi birthday song. Wahh, dorg sangat sweet, korg tahu tk kawan kawan nie first time aku celebrate birthday macam nie, serious. Aku terharuuu laaa kawankawan *lap air mata* tapi lepas tuh aku pergi kafe dgn keadaan sebegitu untuk kemas barang dan naek atas.

Pabila di atas, di bilik akuu . . . . .

haa gmbar boleh usha Instagram :) RajaNrhfza


Teruk bukaaaan ? Haaa, itu pown aku dah kemas kan siket. Kalau tak lagi teruk, sbb benda yang memalukaaaan -_______-" Dan dorang biarkan akuu sorng sorang bersih kaaan, sedih betullll T.T


30 August 2012

Petang hari tuh, Maira datang bilik ajak maen bola jaring. Selalu nya petang petang aku buat hobi laen, bina lemak. whaha, then die ajak men bola jaring cakap Hafiz ada maen sekali. Aku pown, okayh laa jum laa maen. tkde buat pape kaan. Aku pown semangat laa nak turun, siap tnye Sheyshey lagi kalo nak pakai lens maen bola boleh tak, ahaha. Haaa, semangat kaaan ? Ehh japp, apa kaitan ? Alaa iye laa, kalo nak maen bola kan salu aku tak pakai spek so rasa mcm nak pakai lens. Haaa, tolong laa paham apa yang aku cuba sampai kaaan. hohoho.



Then bila turun bawahh . . . . . . . .


 Ehh, surprise die belum lagi, ahaha. Aku ngn Atik selamber maen badminton duluu. Tapi time tuh aku dah nmpak dah Hafiz, Maira Mek Madi tngh duduk, Dorg ckp tengah tnggu sapa tah amek bola. Lepas tuh Maira panggil aku suruh amek kan bola, katanya tinggi. Katanyaaa~ aku pown oke laaa, time tuh aku tak syak pape langsung. Serious.

Lepas tuh . . . . . . .



Haaa, nmpak kaan mcm manaa. Masa aku pergi tuh aku nmpak kotak kek, then dorg nyayi birthday song then yg si Maira terus baling tepung tepat kena muka aku -___-" nasib laa gua pakai spek. kalau tak, mmg masuk mata laa an cerita diaa. ahaha



Aku nak cerita lagi pun dah tk syok sgtt dah. sbb ini cerita 2 minggu lepas. ahaha, Feel nak cerita tuh dah semakin pudar. hihi, pape pown thanks sgtt korang :') dua kali haa birthday aku dorg celebrate. wahh wahh sangat bahagia rasaaanyaa, huahua. Iloveyouuu guysss <3>