Friday, August 24, 2012

Wanott's


Beraya with them make me feel the whole day so blissful :) me love you :*


 I just miss this lil girl so much, Farawaheeda Azman :)

Tuesday, August 21, 2012

GotKerjaForRayaa !

Raya tak rayaa, kerja still ada. ARGHH !

Tah laa, Isnin nie ade test. Aku apa pown tk baca, just selak selak je. Tuh pown berselikan dengan Twitter, mana nak focus. Bad Twitter, haa salah kan twitter pulak. hikhik

Techno progress file aku tak edit lagi, haihh haihhh. Tak pe tuh kejap je kott, err kott ?

Professional Practice tak cari lagi roles of QS in Post-Con. Tuh kejap jugak kott nak cari. Kott, hikhikk

Yeeee, malam nie atau petang nie gua akan cube selesaikan salah satu dari perkara diatas. Em kalau ade kerajinan laa, huahua Hal ini keranaa, sekarang mood rayaa weyh. Nak buat kerja ? Silap besar laaa, syaiton dah terlepas. So kemalasan bertambah. hikhikk

HappyAidilfitri :)

Salam Aidilfitri to all Muslim :)

Everyone is busy preparing for Hari Raya. Okayh that maybe 1 week ago,harhar Ini adalah kerana sekarang sudah Rayaaa ! --> sgt laa merepek dan tolong abaikan.

Macam tahun lepas, aku balik kampung lepas sembahyang raya. Menurut ayahanda ku, dia sudah menjadi atuk so dia tunggu anak menantu serta cucu balik rumah dulu. Katanyaaa~ ahaha, so nak tak nak ikut sahajaa. Aku dah malas nak bertekak, ahaha :D


 I bet a lot of people will capture the Raya morning memories with their loved one. So do I, heehh aku nak masuk kan gambar family tapi ade problem ape tah -__-"

Sampai sampai, rumah atuk blah mak aku penuh gilaaa. Semua balek, ehh dua family tak balik daripada 11 orang. See, bertapa mampat nya rumah tuhh. So first day tidur dekat rumah blah ayah aku, dekat je. Jalan kaki jea sampai, haa senang bukaaan ? So nak kawen lepas nie cari laa dekat dekat je. Whaha :D

Then esok tuh baru naek kt kampung atas, dan dipendekkan cerita petang tuh pergi air terjun dekat Leta Lembik --> aku tak sure eja dimacam mana. hihi. Dek kerana kepanasan yang melampau tuh laa idea pergi air terjun muncul, tapi aku tak mandi pown. Sebab malas laa, nanti nak tukar baju susah. Lelaki laen laa, mudah je.

Tapi kaaaan, aku belajar something dengan pak cik aku. Haaa ini,





 Cara guna speed shutter bagai tuhh. Aku masuk kelab kott, pasal photography bagai nie. ahaaha


 
Mcm pro gilaas kaaan ? HAHAHAHA -____-"

Dan pabila malam, semua tak tahu nak buat apaa, suddenly Amin came out with this idea. Zap zupp zapp game !


Ouh aku kat belakang sebab dah kalah -__-" Hampir 2 jam jugak maen bende alah nie je, sebab sangat seronok tahu bila ramai ramai. hihi

Okayh aku malas nak type dah.




Gambar bajet cun harus laa ada. Kbye !

Friday, August 17, 2012

HappyEid !

Aku takde mood untuk menaip panjang.

Everytimes my phone receiving a  new message, I was hoping that text comes from you. But . .  haihh nevermind.

Maaaf dari hujung rambut hingga hujung jari.

Aku tak reka lagi ayat nak cakap dengan mama abah nie, isyh malu nyew :3

Thursday, August 16, 2012

AdaMu :)


Don't know why I feel so touched when I heard this song.
Well done Najwa Latif :')

Wednesday, August 15, 2012

Suwiiiittt !

Aku pernah cakap kaaan budak course aku sweet ? Pernah kaan ? Memang course kau sorang jea yg sweet jaa oii. Hihi, Haaaa, hari tuh dorg buat sweet dorg lagii. Si Hafiz nie bnyak nau idea. So dia cakap nak buat kuih raya, alaa guna corn flakes je pun, tapi tetap sweet. First try dia buat dengan Fiqfiq --> nama manjeww. HAHAHA

Haaa, ini bukti nyaa. Tengok lelaki rajin mcm nie, buat kuih raya bagaii. Mohon laa jealous~ then esok pulak tuh, dia ajak lagi buat. aku on sajoo~ yang second nie lagi sedaaap, sebab air tangan aku kaan, ecehh :p

Secondly, this one 

Bilaa masa kau buat nie wahai Apip ? Tah laa kau amek gambar aku yang serupa seperti makcik T.T Gambar aku yang comel banyak kaaan ? Kenapa amek gambar yang ini ? HAHA :D Aku rase nak buat jugak laa, tp tgk laa tahap kerajinan aku bagaimana nanti :)

Alahaii anak Shawal nie ♥


Maaf laaa, Jaja copy ini dari blog Sheysheyy. Hihihi, tak terasa kitaa comel ke Sheyshey ? HAHA :D Even dia gedik, eh tidak mengada ngada tapi saya sayang diaaa ♥ hikkhikk. Lucky me to know you friend, best friend :)

SamaSamaKita :)

DOA MALAM LAILATUL QADAR

Diriwayatkan daripada Aisyah r.a katanya: Aku bertanya: Wahai Rasulullah! Apa pendapat kamu sekiranya aku mengetahui (mendapati) malam lailatulqadar, apakah yang harus aku baca pada malam tersebut? Baginda s.a.w. bersabda:

"Bacalah doa: Yang bermaksud: Ya Allah! Sesungguhnya Engkau adalah Zat Yang Maha Pengampun dan suka memberi pengampunan, oleh yang demikian ampunilah diriku)." 
(Hadis riwayat Imam Tirmizi). 


Pengajaran Yang Boleh Diambil Dari Hadis: 

1- Permintaan yang paling penting bagi orang Islam ialah kesuciannya dari segala dosa dan penebusan diri dari perbuatan maksiat. 

2- Galakkan supaya memohon keampunan daripada Allah s.w.t dan sentiasa memohon keampunan tersebut lebih-lebih lagi pada masa yang dimakbulkan segala doa terutamanya pada malam lailatulqadar. 

3- Di antara tanda-tanda malam lailatulqadar ialah terasa lapang dada, orang Islam terasa tenang jiwa bersama Allah s.w.t, cuaca dan suasana malam dalam keadaan sederhana serta matahari terbit pada waktu pagi dengan cuaca yang putih tanpa memancarkan sinaran.

SayaRinduDia

Maaf laa Widayah, aku curi lagu blog kau. hik hikk



DeepInMyHeart


Once in a while someone comes along,
someone who just naturally makes everyone
feel a little happier, a little more alive to life.
You've been that someone to me.
You've given me a new perspective on
a lot of things - including myself.
There are things you've said to me I'll
always remember and ways you've helped
me I'll never forget. The times we spend
together are always good times that leave me
looking forward to the next time.
So thanks for being the wonderful person you are.
You're an inspiration to me and I'm very glad
and grateful to know you.
thanks


Dan sebenarnya ku mengharapkan disebalik ke-busy-an mu itu, kau jugaaaaa . . . . .  merindui aku :(


There's only got two possibility 
  • Busy with your studies, doing your revision due to the examination
  • Or........You're in love with someone else. Sign

Purdah


Tenang bukan melihat wanita berpurdah ? :')

Friday, August 10, 2012

JalanTAR

Hari Khamis, tetibe terdengar Illy ngn Amni cakap nak pergi Jalan TAR. Ehh japp, aku still confuse Masjid Jamek ke Masjid India yang tempat shopping tuhh -____-" tapi yg aku cuba sampai kan nie Masjid yang tempat shopping tuh laa. hihihi. So aku pown ehh nak ikott, sbb aku nak shopping baju kurung jugakk. Ingt kan nak shoppingn ngn Sheyshey hari sabtu nie, tapi tk jadi sbb mula mula tk na balek sbb nak shopping laa, then kene balek jugak sbb nak urus kan yang schoolar JPA. Haaaa, korang dah isi ? Isi cepaatt, patut nye smpai semalam je. pastu tk silap aku die extend kan tarikh tutup smpai 16. Perhh dugaan nak isi tuh perhh perhh perhh, susah kemaen serta menguji kesabaran. Nak bukak website tuh, asek error jea. Ramai sgt bukak so die busy, k lari tajuk -___-"

So kelas habis awal hari tuh, kite org gerak kul 4, smpai sana jalan jalan nak cari baju yang berkenan sonangzz nyeww. Dah jumpe satu baju nie, lawaa nyee. Oke cancel mahal -___-" pastu jumpe yang itu, wahhh lawaa harga boleh laa. K tkde size -_____-" Agak lama jugak nak cari baju aku ngn Si Illy. Sheyshey ckp tkmau beli, sampai sampai die dulu beli riben Scha Alyahya, katanyaa~ ahaha :D

Then dah lepas cari baju, kene cari tudung pulak. hihi, haaa nak cari tudung pown payah sbb nak kene matching kan ngn baju pulak. Ehh aku dah tk minat dah tudung yg mcm kain langsir tuh. Yang ade renda renda kat tepi tuh. Kaen die tk seronok, plus disenang tercarik -___-" so sekarang aku prefer tudung yang plain sahajaa :)


Dalam train Amni maen jahatt, dia tkna angkat tangan tinggi tinggi nak pegang. So die amek jalan mudah bergayut kat tangan aku. ciss -__-" ahahahaha, tapi kelakar comel pown ade. Comel macam monyett :p

Kawan kawann~ nanti keluar lagi yehh ? :) tapi kene tunggu tahun depan punya raya plak. hihi

Saturday, August 4, 2012

ItuDuluu

Mengapaa gua asyik update pasal cecomelzz je ? siket siket cecomelzz. Hmm, mengapa ye ? Haaa, sebab aku nama je duduk U, tp aku rasa mcm duduk kat hostel sekolah lagii. ahaha :D aku update blog nie pown bile balek jea, see mcm dekat hostel semteg bukaaan ? So cerita cerita nak tulis mcm apa yg berlaku dlm masa yang terdekat serta yg ingtt disamping masa yang tk mencukupi. ceyhh, apahal ayat bajett sgtt nie Nurhafiza ? ahaha :D WiFi kat sana memang laa bnyakk, tp kat bilik aku tk strong. Tuh malas nak online tuhh, on pown kat studio jea. Tuh pown pakai phone, jadi ituh laa sebab gua dah jarang on.

Ehh, aku tertibe teringtt pasal solat terawih. Dulu dulu masa kecik kecik, aku solat 4 jea, yg selebih nya aku guna kan masa tuh maen batu seremban. Sipa ganti pakai tudung uuuuuuu~ ahaha, sangat laa kelakar, then bile balek maen bunga apii. Err actually more to maen bakar bakar daun. Sampai sanggup petang tuhh kutip daun daun kering sbb nak bakar untuk malam. Awww, rinduu nyee nak buat seperti itu lagiii. Dengan Enna ngn Filaa <-- jiran gua yang Awesome !

Tapi sekarang gua dah insaf, gua da tk buat dah solat 4 rakaat jea. Dah tak maen dah batu seremban, dah besar kaaan. tunggu wittir lagi uuuuu~ ahaha, tp tp, dah jarang dah solat terawih. Teruk betul -_____-" tapi tk pe, akan ku cube merajin kan diri ku untuk pergi ke surau menunaikan solat terawih juga. Yeee, akan ku cubaa. Tapi tapii kalau ngntok sgtt tk boleh, hihihi. Macam semalam kaaan, solat Isya' je dah mcm apaa, tersengguk sengguk tahap yang kritikal weyhh. Ini serious kritikal betol, tk maen maen punyaa. ahaha, so aku nek atas terus tidoo. heeeee

Sedar tk yang kita dah puasa setengah bulan dah ? Sedar tkk ? Haaaa ? Cepaaaat bukaaaaan ? Rasa mcm semalam baru start puasa, errr ahahaha :D Tapi aku dah tak rase sgtt dah kemeriahan Raya mcm time mudamuda duluu. Mungkin gua dah matang, hm yee mungkin. hihihi

One question, 18 tahun still can get duet raya ah ? Can ahh ? :)

NicePlace, WangsaWalk



IFTAR WITH COURSEMATE :)
Last Wednesday, they had planned to break fasting together. Tapi masalahnya, dorg dorg nie tk tahu nak makan kat mana, plan je lebih. ahaha, So aku Sheyshey ngn Hafiz pergi survey tempat and terus book. Actually Hafiz nak cari kedai computer sbb nak settle kan pasal printer die. Die beli printer tuh RM100 jea kottt, murah bukan ? die beli kat mudah dot com. Okayh lari tajuk -__-" ehh japp, Aniq pown follow, sibuk err, ahahaha :D 

Then pilih tempat makan yang Hafiz ngn Maira pernah berbuka harituh, nmpak mcm sedaaapp jea. hihi, dekat WangsaWalk, Nice Place Cafe. So kami pown try laa nak berbuka disitu. Book untuk 20 org mula mulaa, ingt ramai tk nak pergi, tgk tgk haa amek kauu. Hampir semua nak join, tak sangke *lap air mata* 3 org jea tk join this is so happening ! Even hari tuh mcm semua org stress dgn problem masing masing, well atleast semua hadir kan diri. Thanks guyss :)


my toilet-mate Sheysheyy Si Cantikk :) *tangan dibahu mata ke atas* HAHAHA

Jangan tertutup sangat ye minda tuh, gamba berdua tk brmakna ada apa apa, sekadar kawan biasa sahajaa. Ini Abe Kelatee in the houze yoo ! :D