Saturday, May 26, 2012

PersonInspired

i adore someone who can talk English smoothly, frequently.
someone talks about fact, yeah i know that I'm lack of this general knowledge -__-'
someone who know fashion.
someone who always act cool even though he is in situation that he can't handle.
adore means not only just a guy. probably could be a girl :)
this is so eyes catching.

ThisIsLove ♥

Girl: We're best friend,right?

Boy:Yes,of course

Girl: So be honest with me,who do you like?

Boy: No one.I love someone.

Girl: Oh,she must be very lucky

Boy:Definitely.I've loved her,

ever since I met her

Girl:Really?Well,since we're best friends,

I wanna meet her.Go call her.

Boy: Oh okay. & Boy takes out his phone,

dials her number and phones her.

Girl: Wait, hold on I think I'm getting a call

*Answers the phone.

Boy: I love you♥

Thursday, May 24, 2012

SebodohBodohnya

Kepada sesiapa yg suka menoreh tangan sendiri, percaya laa, anda sebodoh bodoh bodoh bodoh bodoh nya manusia. Percaya laa. Mengapa perlu toreh tangan apabila didalam kesulitan ? Apabila dilanda masalah ? Dan paling penting, mengapa perlu toreh tangan ? Aku sungguh tidak mengerti akan perbuatan bodoh sebegini. Kemudian nya, kamu bercerita akan kebodohan kau kepada twitter, mahupun facebook. Kamu seolah olah begitu bangga akan perbuatan seperti itu. Tidak kah kamu berfikir, akan orang ramai akan melebel kan kamu, bodoh nya. Maaf jika aku emo, sesunguh nya aku paling tidak suka akan perbuatan seperti ini. 

aku penat laa ckp skema mcmnie. ahaha, oke ckp mcm biasa, em haa, aku kesian laa kat sape yg buat mcm nie, isyh jgn laa. kau buat sakit kan diri kau jea, kau ikot sgt kata hati tuh kenapa ? otak tkde na pikir ke ? iyee aku pown ikot kata hati jugak, tp aku sempat laa berfikir sejenak. ahaha, ini bajet :p tolong laa, jgn buat  mcm nie, please ? kau pinjam jea badan kau tuh. cukup masa kau kene pulang balek. kalo kau tk tahu mcm mana nak lepas kan kemarahan atau kesedihan atau barangkali kebosanan, eh cop ade org toreh tangan sebab bosan kah ? ahaha, jgn laa terpikir mahu buat sedemikan. cari laa kawan, lepas kan laa perasaan dekat mereke. atau, peluk laa bntal, jerit laa sekuat kuat hati. atau lepas kan dgn tuliskan di kertas dan mengoyak kan nye. tk pown kau lepas kan kat phone, baling kat dinding. ahaha, tapi seelok elok nye menanges laa, mengadu laa kepada Allah :) oke aku cakap jea hebat, buat tk pown. hihihihi

iHopeSheDoesn'tMind

selesai sudah urusan ku pada hari ini, tanggal 25 Mei bersamaan tk tahu berapa hijrah serta masihi. urusan berkaitan borang borang sudah lengkap diisi, oh tdk ada tertinggal lagi satu sahaja borong, tdk mengapa itu hanya mengambil beberapa minit untuk melengkapkan nya.

begitu juga dgn persiapan pakaian, sudah ku kemas kan dengan rapi. cuma perlu tambah serba sedikit shaja lagi. sungguh cepat masa berlalu, hari demi hari ku merasakan yg aku sudah semakin kian membesar, ye aku tahu, lihat sahaja fizikal tubuh ku, seperti ibu mempunyai anak 2. tp tidak mengapa aku redha.

sejak kebelakangan ini, post aku berkaitan dgn persedian untuk aku sambung belajar, tk perlu laa engkau mengata bosan kerna aku tahu sememangnya bosan. aku tiada modal untuk dicerita kan, hari hari ku sama sahaja, dipenuhi dgn aku menjamu selera, kembali tidur, melayari internet. lihat laa, bertapa bosan nya hidup sebegini. pernah terlintas difikiran ku untuk belajar masak bersama ibu tersayang, malang nya ternyata ibuku lebih pantas dari aku. kebiasaan nya apabila aku bngun, masakan untuk tengah hari sudah dihidang. bukan aku yg lewat bngun, ibu yg masak pantas. jadi bukan salah aku, bukan sesama sekali.

dengan itu aku tidak tahu mengapa aku sedang gila akan lagu Sean Paul - She Doesn't Mind. mungkin lirik kata dia tidak elok, aku tidak mengambil kesah kerana aku hanya seronok rentak serta lenggokan suara beliau. bahagian korus harap maklum.

daaan, aku tidak tahu mengapa aku berbicara seperti ini.

Saturday, May 19, 2012

FriendshipNeverEnds


i made this video for you guys. mcm mana Qamarul boleh ada ? haa, sbb die first bg respond pasal video aku. and die suh  aku letak gmba die -___- ahaha actually nie second video aku buat. cause the first one, stuck in the middle -_____-"

so, hm haihh

aku tak tahu laa nak cakap apa. hm, yg aku tahu aku rindu akan

GEMILANG SEVEN
CIVIL 3
GEMILANG TIGA
GEMILANG EMPAT
WARGA SEMTEG

♥ 


and the last part, just pretend that it doesn't exist will 'ya ? aku merepek jgn dgr.





Friday, May 18, 2012

LongTimeNoSee

Assalamualaikum !

fuihh, lama nye tk update. tgk spider pown dah bertelur. eh ? ahaha. busy laa, im sorry laa. get my myself busy preparing for the college's life. big tough task. fuihh *lap peluh* aku masuk mana ? aku dah decide, dah pikir, dah semua laa, so aku masuk UTM. oh yeayy !

so 27 Mei nie dah lapor diri, but i didn't pack my things yet. i'm cool man ! relex, dah lagy 3 hari baru laa gabra. ahaha :D just settle kan borang borang jea. ehh semalam aku buat medical check up. ahaha, menakutkn nyaa menakutkan nyaa ~ *gaya Matlufti* hihihihi. lepas buat Xray, serious pening gile kepala gua, berapa bnyak cell tah die bunuh. kecian cell aku, tsk tsk :( xray kejaaam ! aku nak tuntut bela ! ceh tetibe, lek suda. ahaha :D then part urine test, bapokk aa. maaluuu gile nak kencing dalam bekas kecik tuh. sumpah maluu >.<  aaaaa, aku tk na cite pasal nie dah. *malu*

so tadi aku baru beli stationary, file, test pad semua mcm tuhh. and you know what, i spend almost RM100 bought this thing ! oh man, what-a-waste. ahh, tk kesah yg penting aku puas beli alat alat bnde bnde yg coomell ^^ nie aku gune duet sendiri aa, sbb kalo gune my parents money t k leh na beli mcm mcm. hihi, nnty aku kena marah beli bukan bukan. hihi

eh aku nak buat something before masuk U untuk korang, tnggu eh ? ^^

Monday, May 7, 2012

WhereShouldIContinueMyStudy

again, laman sesawang penuh dgn budak tahun 94. almaklum laa UPU keluar kan hari nie. ingt pukul 12 malam tadi boleh cek, punya laa gua tunggu dgn penuh kesabaran, rupa rupa nya kul 12 tengah hari tadi baru boleh cek. aku tgk bbm pnye status, Koko dah update die dpat mana, aku mcm eh dah boleh cek ka. time tuh aku baru na JPJ test ngn bapak aku, ahaha. ingt lepas JPJ test ngn org tuh lepas boleh suke suke hati bawak kete, lupaa ade JPJ test lagi kat rumah. pstuh dah abis jalan jalan, balek terus cek, and this is what i got :)

Alhamdulilah, rezeki aku kat sinie. but actually i was hopping that i get Asasi at UM, tp tkpe laa. rezeki bukan kat situ. ini pown oke :) tk silap nie pilihan aku yg ketiga rasa nye. still dalam permintaan aku laa cite die. ahaha :D ouh lupe, akak ngn abang aku dulu pown masuk situ, rightt. mewarisi takhta turun temurun. hihi

matriks ?
dpat di Johor, and ramai budak sekolah aku dapat sana, berkampung baru laa kat sana cite die. ahaha :D

right ingat tak aku pernah apply program belajar kat Jepun bagai tuh, haa so this is the result


asal die caps lock TIDAK BERJAYA, mcm happy er aku tak dapat. ahaha, but actually i was expected before applying this form. mmg tak aa an, budak straight A berderett. ahaha

ouh yea, aku apply jugak nak jadi guru, ceh. ahaha 


and the result tak berjaya jugak, alahaii. kenapa muka aku tk de nmpak mcm muke pendidik kea ? ahahaha, oke aku garang kott, kang abis anak org aku belasah. ahaha :D

so,
i only got two choice, weather UTM or MATRIKS.

hati mahu ke UTM tp otak mahu MATRIKS, mengapa ?

sebab aku tak nak area KUALA LUMPUR ! 

oke tuh jea sebab utama mengapa aku tak tahu nak pilih mana. hihi, kenapa aku tak na KL ? sbb tolong laa, aku dah 18 tahun duk KL, aku nak something yg baru, aku nak rse tempat baru, aku nak pengalaman yg baru. and aku nak tahu sgt ape yg payah nye duk jaoh nie. iye laa org asek ckp, susa payah duk jaoh nie, so bia aku rasa, bia aku nilai. tp, mak aku ckp, amek laa UTM, sbb die risau dgr mcm mcm pasal matriks nie. haihh, ayah aku ? still with his word, ' whatever course, whatever place you study, do the best, try to be the best ' em haihh, susa nye nak buat keputusan nie. 


kawan kawan yg laen, congrats ! yg takde rezeki, jgn give up, jgn putus asa, rezeki korg kat tempat laen, trust me, Allah had planed the best path for you since you in your mom's tummy. taau ? always think positive :)


tapi, mungkin aku masuk UTM kot *sign

Friday, May 4, 2012

ImmaNinja


i was trying so hard to act cute, ayu and cun HAHAHAHA >.<

when you get boring, doing nothin' suddendly your mind pops out to photo-shot, yeayyy girls always like that. err maybe just me. hihihihi


one of my bebigels, the rest when we will meet again huh ? i miss uolls :(

Newly-wed Of DenaBahrin



In The name of Allah,The Most Merciful,The Most gracious

"A man marries a woman for four reasons: for her property, for her rank, for her beauty, and for her religion (and character). So marry the one who is best in the religion and character and prosper".

aww, dah kawen dah akak Dena :) if you follow my blog, i had posted about the arrangement engagement of this sweet lady, on 28 April, this beautiful lady officially be someone's wife. Alhamdulilah. weyhhh umur die baru 20 weyhh, muda kan dah kawen :) mcm yg telah diberi tahu, dorg kawen atas pilihan keluarga. kasih syang manja manja gelak ketawa tk timbul pown tetibe kawen. cite die kawen sebelum bercinta, sweet gile. you the choosen one kak Dena, Allah choose you to have the love story like this :)




 gambar nie paling sweeeeeet ♥

sudahh, semua kat twitter pakat nak kawen muda jugakk. sume dah tak tahan da, alamakk statement aku. ahaha :D kawen muda ? oke memang laa sume bnde dah halal, dah green light. tapi kalo pasangan kite tk de income yg tetap lagi, nak kasi makan ape ? cotton candy ? tak kencing manes laa pulak kan hari hari mkan bende alah tuh. ahaha, mcm kes kak Dena nie, husband die dah ade income yg tetap, dah stable dah. dah keje dah pown, yg si isteri tngh belajar. oke laa tuh, parents dorng dah restu :)

"Today, I would say, I believe in Love after marriage.  I know, not everyone can get it. But you know, if you love someone, protect the 'love' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walking around and be happy. " - Dena Bahrin


insyaAllah aku tak kan update pape, anything about my love, my boyfriend, or what ever bout guys that i got feeling towards him till i get married :) biar aku simpan sendiri. kalo cite kat kawan tuh biase laa wanita. ahaha :D

kalau dulu dulu time tak matang ade laa jugak update -__-"