Saturday, April 28, 2012

Bersih3.0

Bersih 3.0

apakah itu ?

org duk cerita pasal Bersih sana sinie, tweet pasal Dataran Merdeka, post pasal bnde alah nie laaa. mcm mcm laa. tp, ape itu ?

oke ape yg aku tahu, ape yg aku paham tentang Bersih nie, rakyat menyuarakan pandangan mereke kaan ? like they fight for their right kaan ? haa tuh jea laa aku paham, ahaha :D apa kaitan dengan politik ? jap japp, aku nak google jap ape sebenarnye yg berlaku.

searching . . . .


oke aku dah paham siket, die nie mcm tuntutan yg gagal dibuat time Bersih 2.0, so dorg nie membangkit kan balek laa, kire mcm nak tegak kan keadilan laa. dari ape yg aku bace, aku paham yg nie jea. ahahahaha :DD sbb pnjg sgt laa -_____- tp ape yg aku tahu, die mcm kempen yg AMAN, namun persoalan nye, adakah dengan terbalikkan kerete polis itu di kire AMAN ? smbur gas pedih mata dipanggil AMAN ? melepas kan tembakan kimia itu AMAN ? nooo, obviously and totally not ! oke aku tak nak ulas pnjg pnjg sbb aku pown bukan tahu sgt. tapi an, ramaii gile kan manusia hari nie O.o sangat sangat weyhh, jalan tk nmpakk. manusia sgt laa ramai, SANGATT !


eh esok Kotor 4.0, nak follow ? pakai baju kelabu plak tauu. hihihihihi

Thursday, April 26, 2012

The Wanted - Chasing The Sun


ahhhhh, Nathan Skyes why you being so cute ? >.<

The Wanted please produce more song like this, i"ll support youu ! love 'yaa xx

Tuesday, April 24, 2012

ItsTime ~

24 April 2012
Selasa
0830 hour

*cek calender*

AKU JPJ TEST LAA WOIIII ! cuak lapan.

bngun pagi, siap siap pergi kat office die. mcm biase janji 830, 9 baru sampai. janji melayuuu ! opps die keling, oke laa janji kelinggg :D then smpai smpai, wa num 19 org da lepas da. sorg lagy Yaya <-- budak kenal kat situ. die num 31. sbb kite org nie lambat sampai, so kene tunggu giliran sume abis baru kite org, chiott -___-" blame the agent ! sape suh lambat, then parking, takot gilee weyhh sbb test kan kalo tak biase jea. kang gagal RM150 melayang, aku tknakk ! -___- ade sorng cina nie, nanges kot depan org jpj tuh, sbb gagal bukit. tuh yg menambah cuak didada nie. perot aku jgn ckp aa, mcm ade anai anai. ahaha :D

dpt kete, aku cek handbreak dulu, sbb bukit an, handbreak penting woo. shit, handbreak aku mcm na kene cmpak laut -___- die tk rase bile tarek, aku da cuak gile, 'tenang jaa kau boleh laa. bnde simple naek bukit jea pown' ayat tenang kan hati. ahaha, then turn aku, aku jalan laa. da smpai atas bukit stop, sume oke da. then aku na jalan turun, aku mcm aik asal mcm tk jalan nie, 'hidupkan engine dulu dik' ahaha, oke mati rupe nye. tapi nasib baek lulus. hoho

then pergi parking, aku masuk parking da cunz da, tiang tkde jatuh terlanggar ? aku tak tahu, tk kott. ahaha, da masuk parking angkat tangan sume. oke na kua, alamkk nak kua na pusing belah mane nie, aku tk ingtt langsung. then aku pusing arah yg salah, kete da gerak siket. pastu rase macam eh nie mcm salah then pusing arah berlawanan, oke baru betul, fuhh legaa laa sekejap. then 3 penjuru, nie paling simple. ahaha, bongkak kaan ? tkde bagi aku simple laa na banding ngn parking bukit td.

da lepas sume nie, na pergi uji jalan raya plak, yaya tk abis abis ckp tkna jpj perempuan sbb salu bagi org fail. aku angguk angguk jea. iyea iyea kan die, kang tk layan mcm jahat sgtt.ahaha, tgk tgk die yg dpt perempuan. ahaha, tkpe die lulus jugakk :) aku ? aku dpt lelaki yg sangat laa strict ! weyhh diam gile, aku tnye die entah entah. nasib baek jawab salam aku bagi, kalo tak aku da hentak da. wa pikir lu org jpj jea.

masuk masuk buat 8 bnde bagai tuhh, then part hazard-light aku tk jumpe, sbb salu bawak kancil test viva, shomarttt ! ahaha, aku tnye aa die mane eh, die sempoii muke garang tktahu.oke foine -__- then na gerak da nie kete, na turun kan handbreak, alamakk asal susa sgt nie, serious susa and aku tk tahu mengapaa. na kate tk mkn, 2 keping roti kire mkn aa tuhh. hihi, lame weyh aku na turun kan handbreak tuh, then aku tnye aa die, asl susa sgt, nie lagy sempoii 'lagy satu mint saya bagi awak jalan' weyhh, siot aa, kau buat aku lagy gabra laa bijakk ! ahaha, then oke boleh pown turun kan. hihi, jln jln time kat bukit, aku betol laaa duk line kiri, then ade org nek basikal, aku jalan jea laa, tp serious dekat gile ngn org basikal tuh. jpj tuh da mara aku da asal tak elak, aku senyum, say sorry jea. ahaha, haa satu part tuh, aku tk tahu mcm mane boleh mati engine, ahaha. tp nasib aa sekali jea. hihi, da abis tuh die suh sign, aku tgk markah aku, 18 ! alhamduliah lulus :)

aku ingt tak da ouh, ahaha, sebab aku bnyak sgt bunyi, ahaha. abah aku kate, nie sbb kau bagi die salam nie. ahaha, boleh pulakk -____- thanks to Miss Citra and Siva yg ajar aku, even kau salu lambat. ahaha, to abah yg selalu ajar kat parking masjid, to sape sape yg wish me luck :) lepas nie jumpe wa di jalaan ! ahaha :D ehh abg nek basikal , sorry kalo na terlanggar kau td. ahaha

moto ? nanti laaa ~

HowToMakeKekBatik

this post i dedicated to KUTU :)

oke hari tuh aku ade bace burung cit cit die ckp na tahu lagu mano mahu buat kek batik. so i'm here to share my ilmu buat kek batik, cehh. ahaha, taksedap ? korg salah buat lettuw, aku buat taksmpai sehari dah abis abang, ayah, anak buah aku makan. mcm bajet tkk ? hihihi, nnty da bace nie try laa buat, then wajib harus mesti bagi aku rase. hoho.

ingredients 


  • 1 or 1/2 cup of susu pekat 
  • 1 cup of milo
  • 1 cup of nestum 
  • 1 pek of biskut tiger marie
  • 1 or 1/2 buttercup

siket jea bahan die. kalo suke manes susu bnyak aa, kalo suke oily buttercup bnyak laa.
so here we go, hihi.

step
  1. amek periuk yg jangan terlalu besa, or terlalu kecik, amek yg just nice jea. letak buttercup then panas kan. jangan kuat sgt api, kang hangit tk sodap. kau kacau kacau laa kasi buttercup tuh caer.
  2. dah complete caer, masuk kan susu pekat pulak. then kau kacau aa smpai sebati, kacau smpai lebam. hoho
  3. da lebam, ahaha kang org betol betol kasi lebam kang, em da sebati kau masuk milo, kalo ade sebuk coco masuk jea sekali, then kacau lagyy kasi larut. nnty rupe die mcm dodol lekit lekit. ahaha
  4. then, masuk kan nestum, then gaul lagy dan lagyy. api slow jea tauu, jgn kuat kang hangus, hangus tkpe lagy terbakar haa tuh parahh :D
  5. selepas itu, kau masuk kan biskut marie, pecah pecah kan. smbil gaul. kau pecah kan ikot suke kau laa bnyak mane. ahaha, bersesuaian dgn milo bagai sume tuh. paham tak ? alaa suke hati laa pecah bnyak mane, kau yg na makan. bukan aku. kerekk, ahahaha
  6. then tutup api, letak dalam bekas, and siap !
simple kan ? tk payah pakai formula pown, na balance kan equation pown takde. ahaha :D then bagi aa sejuk masuk peti ais, than makan laa bersama org yg tersyg. untuk aku, jgn lupe pos. hihihi, thnks to nayli yg bagi aku recipe nie :)

wahh, aku rase mcm na jadi chef laa, ahaha. eh tak boleh sbb aku kabut siket kat dapor, hihihi mcm mane pown mesti jerit, 'maa sinie laa tolong jaa' hehe, sbnrnye aku saje jea. na manje manje ngn mak kat dapor. ahaha, kayy selamat mencube !

p/s : na cheese cake pnye recipe ? kene bayar aa. nie da bagi percume. ahaha, tkde laa :p

ConfusionOfInformation


pause at 2.01 :D aduh makk *melting*

ahaha, chiyaa laa luu Mat ! :D ade betol jugak die ckp, eh mmg betol pown. macam kes tsunami, aku tgk twitter, aku pown dan dan sume tweet aku na retweet. ahahaha, tepon jabatan kaji cuace ? errr, hihihi kemaen rajin lagoii. ahaha :D tp atleast aku alert kan org ramai even tk tahu bnde tuh betol or salah, just precaution jea. hihi, seriously bro lu terbaekk ! :D salute lapan, ahaha. like the "stupid' word that he pronounced. macam cool yoo. ahaha :D  aku tergelak er tgk video die. ahaha, keep it up Mat ! :)

serious na gile baju die tuhhhh ! nak sgt sgttt, tah aa tengah mencari bajuk lagu tuh. eh tapi da jumpe satu :) tapi die pnye comel, tk kire na jugak na jugak :p

Thursday, April 19, 2012

InLoveWithMaherZain

Maher Zain – Number One For Me

i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

the number one for me
the number one for me
the number one for me
oh, oh, number one for me



kbye :D

Tuesday, April 17, 2012

IfAllahWilling


ini nama dia cuba nasib, ada rezeki ada. tkde na buat mcm mane, terima jea laa. *kecewe siket tuh mungkin. ahaha :D jujur tk ? tp percent nak dapat tuh mcm 10% jea. ahaha :D 

Sunday, April 15, 2012

Exercise

aku rindu nak maen bola tampar
aku rindu nak maen bola jaring
aku nak cakap tuh jea. kbye :D





Saturday, April 14, 2012

FaktorAndaLupa

‎23 Faktor-faktor Yang
Menyebabkan Anda Jadi
Pelupa
1. Melakukan maksiat dan banyak melakukan
dosa
2. Selalu bersedih dan rungsing
3. Makan daun ketumbar
4. Makan buah dan makanan yang masam
5. Melihat kepada yang kena sula @ lambang
salib
6. Membaca tulisan yang terdapat di kepok atau
batu nisan kubur (Kecuali untuk mencari kubur
orang tertentu)
7. Berjalan diantara unta-unta yang dirantai
8. Membuang serangga “Tuma” yang masih hidup
ke tanah
9. Berbekam di lubang tengkok
10. Melihat kemaluan sendiri atau kemaluan
orang lain (tanpa sebab)
11. Makan makanan dari sisa semut dan tikus
12. Makan kepala ikan
13. makan makanan yang sudah basi
14. Onani (Melancap)
15. Makan organ dalaman binatang seperti
hati,limpa,hati,jantung,paru,perut dan sebagainya
16. Membiasakan diri makan berlebihan
17. Meminum air antara suapan makanan
18. Melihat najis ketika membuang air besar
19. Suka memakan makanan ringan
20. menghisap rokok,mengambil dadah dan
meminum arakw
21.
banyak ketawa
22. banyak makan bawang merah
23. Makan makanan yang haram





macam mana aku tak gelak kalau jumpa Wida Eyka Nad Jatul Raihan Nemo Ibu Ama Kutu Mieza  ? ahaha, sumpah pecah perut kalo duk ngn beruk beruk nie. lagy lagy ketua die tuhh, WIDADA. ahahaha :DD ehh, rindu laa, bile gathering lagy ? hihihihi ♥

Friday, April 13, 2012

MamaHoliday, Kami ?

Assalamualaikum and Good Evening awesome !

since mama away to Langkawi for 3 days, me as the new housewife will do all the chores expect cooking. hihihi, yee aku tak reti masak. alamk pengakuan berani mati nie. ahaha :DD alaa goreng nugget, hotdog, burger. buat telor dadar reti laa. ehh kire reti laa tuh. hihihi :p nnty laa gua belajar, lek luu. belum kawin lagy. amboii, ahaha :D maa, take care aw kat sane. handphone pegang sentiase, and jgn send msg kat org 'nothing to display' ahahaha :D nak daim tauuuuuuuuu ! :)

so tadi keluar ngn abah kakda and her annoying daughters, kakak and adek. yg suke cari pasal ngn achu die. aku geram betul, lagy lagi ngn kakak.ade jea buat aku panas, aku pulak umur baru 7 tahun, same tak matang. ahaha :D tp mara mara pown time nak susu, mintak achu jugakk. nasib baek achu nie baek. hihihi, pergi Ikea nak makan meatball, kasi wanie jealous. muahaha, oke tuh tujuan kedua. tujuan pertama dorg na cari rak ape tah, aku ikot keja due ekor budak kecik nie -__-" tp tk beli pown, tk berkenan.

wa panas betol laa ngn minah sorg nie, lu ape hal na post ckp mcm tuh. lu tahu tak lu ckp tk pakai otak ? hoii, kau nak ckp mcm tuh ape hal ? iman kau kuat sgt da aa ? kau pikir agama kau A da cukup bagus aa ? eeeeee, aku menyampah doe. geram tahu tak geraam ? pastu, org cube betul kan balek kau, sbb kau nie kire mcm dah tersesat jaoh gak aa. kau ckp die ceramah, uishh lu tak belajar sivik kaa ? reti na ckp sopan sikit ? panas nie panas.

dahh, jaa tenang tenang. kau mara panas geram er, bukan ade effect pown kat die. ahaha, tenang tenang, tarek nafas, lepas oke lepas esok. hihihi, em laa adious amigos !

Thursday, April 12, 2012

LookingForThis


I'm looking for this two thangggg.


lawa an, mcm kaen koperat. ahaha, eh jgn pandang rendah aw, pakai this kaen and kemeje then masuk kan kat dlm plus shawl, perhh feminim gile, lawaa. try laa, aku dah tgk bnyak gadis gadis pakai, tgk sweeet jea. so kau nak sweet mcm uh aa jaa ? hihihihi, cek maluu laa cengini ='DD



and this one, aku tak tahu laa nie kire sweater or varsity. ehh tp varsity tuh mcm sweater basketball an ? haa, tuh pown semaaat ! tp nie lagy comel laa, pakai besar, tangan paras paras atas jari. kawaiii ~~ nak warna cokelat, or biru caer. serious lawaa. kang beli purple, nad jealous. opps, ahahaha :DD

Ingatlah

Amaran tsunami telah ditarik balik... Tetapi, amaran kiamat 

akan tetap berterusan


SelectionOfInterview

ingat kan bila dah habis sekolah senang laa hidup, rupanya makin payah *sigh

you know why ?
kalau dulu habis form 1 nek form 2 then proceed with the level till form 5. tapi sikalang haa, wa kene cari Uni <-- short form of university. haa, wa kene cari Uni sendili, dah takde dah orang na suap kan lagy.

today's talk, about interview from UiTM. me sign in facebook like usual laa kan then nampak post manusia manusia yg dapat interview.







weyhhh, serious gua ckp gua tak senang duduk laa siot -______-' apa pasal orang laen dah kene panggil interview gua habuk pown tkde ? then abang wan ckp bukan sume course kene interview, then die cakap yang pilihan aku takde interview. i hope so laa, then tgk twitter, aprilchoco-ape-tah = ilaa gigi besi ckp, yg interview mostly yg pilih seni bina or lebih sinonim dgn architecture. kalau engineer takperlu interview. oke aku tetibe blank tk tahu ape itu engineer ape itu architecture -_____-" 

mungkin rezeki ku di tempat laen

Ya Allah, engkau yang tahu ape yang terbaik untuk ku

*jaa awak tenang jeaa kay, i'm trying =/

Thursday, April 5, 2012

CleverBot

 aku blogwalking, jalan jalan terjah blog orang. sbb aku boringg ! pastu aku  pergi blog Fatin Liyana alah bakal adek ipar Maria Elena tuhh. yg lawa tuhh, yg mcm aku tuhh. err ahaha. then aku bace satu post nie, pasal this website Cleverbot. die mcm kite type jea ape ape, in Malay can, English also can. nnty die reply. yg reply tuh bukan org, mcm dah program kan kot aku rase. sumpah menyampah ckp ngn robot tuhh. ahaha, nie first time aku try, mcm bonggok laa siot -_____-"

first conversation.


aku dah mule menyampah cakap ngn robot nie -___-


robot paham bahasaa (Y)


haa, yg nie kurang ajarr, aku malas nak jadi bodoh lawan ngn robot yg bodoh. so aku blaa.

so conclusion ye, kalo stress or tengah bengang or ape ape laa mood yg yg tgh celaru. listen to me, DON'T YOU EVER TALK TO THIS ROBOT. die buat kau lagy parahh jea. baek ckp ngn mmbe, lepas kat twitter kea. ahaha

Wednesday, April 4, 2012

MirrorMirror

 

my kembar wootwoot ^^ semalam adila msg nak ajak kua. tp bile aku kat bawah, mmg phne kat atas tak akan dilayan. so die call rumah, wahh. smpai mcm tuh. ahaha, dia ajak tgk Mirror Mirror, aku pown mcm em oke laa. tp aku nak tgk Hunger Games ! T.T weyhh sedih gile tk dpt lagy tgkk cite tuhh. seriousss ! dia dtg rumah aku kul 12 then gerak nek bas same same. gentle er pakcik bas tuh, ehh kembar eh ? ahaha, alaa nmpk kite org same sebab ketinggian plus berkaca mata. hihi, sayang rindu sama ini budak. sekolah sebelah sebelah, tp jumpe jarang. hihihi, ehh aku jumpe aqil classmate akuu ! oke tetibee, ahaha


jaja gelenyar begini laa rupoo nyoo.


okayh, die nie perot mcm gajah. dah abis mkn burger still cilok makanan org. manaa gemukk kauu jaa -______-


bila kawan lelaki ajak aku keluar aku akan pertimbang kn sampai sepuluh kali, kecuali kalau keluar ramai ramai.
bila boyfriend aku ajak aku keluar aku agak susah nak sudi, sebab aku tak boleh keluar berdue, tp aku nak keluar berdue. so baek aku tak payah keluar. bawak kawan ? kmfm boyfriend aku tak terlayan, sbb aku lebih jage hati kawan. maaf, itu aku.

Monday, April 2, 2012

iWanna

i wanna watch HUNGER GAMES so baaaaaaaaaaaaaad !

i wanna be someone who has positive thinking, always !

i wanna be successful women one day !

i must not be jealous with others !

i wanna wanna wanna touch youu, you wanna touch me too ~ *ape ini -______-"

TwinsBaby ^^




kawaaii~

comell gile baby kembar, seriouslyy comell gile. susa nak jage ? ape jea bnde senang ce cite. hihi, nak gile baby kemba. err ahahahaha :D senang sekali kua due org, ahaha. weyhh geram gile ngn baby kembar. hihi, tp org ckp kembar nie mcm genetik an ? kalo ade ahli keluarga yg kemba baru boleh dpt kemba ? alaaaaaaa, tp aku nak gile kembar. ahaks ! jaa gelenyarr -_____-"


baju same, muke same, rambut same, sume same laaaa. comell jea tgkk, tp an kalo kemba laki perempuan ketinggian dorg tak same ouh, oke maybe bukan sume tp mmbe aku dorang kemba yg laki tinggi kemaen perempuan kecik comel jea. 

nak baby kembar bolehh ? tenttt, ahahahha :D