Sunday, March 25, 2012

FurtherStudy

ramai kat facebook aku tgk tak tahu nak amek ape lepas nie. tak tahu hala tuju, nak belajar ape lepas nie. so here i wanna share what did i appy for me.

1. Asasi Alam Bina
   - oke course Alam Bina nie kire mcm architecture, quantity surveying mcm kaitan ngn awam laa kan. peluang perkejaan mcm yg aku ckp tuh laa. tp asasi nie kan mcm matriks, mcm jea. kire tempoh belaja mcm nak cepat and padat. if im not mistaken laa kan.

2. Asasi Kejuruteraan
  - nie bunyi die mcm umum kan, haaa. abg aku suh apply bende yg umum mcm nie.

3. Diploma Ukur Bahan
  - kalo tak silap name english nie quantity surveying. kakak aku saran kan amek bidang nie.

4. Diploma Kejuruteraan Awam 
  - sbb aku dah amek awam so aku go on jea ngn awam. plus selalu nye awam awam nie bnyak peluang kerja. InsyaAllah :)

5. Diploma Ukur Tanah
  - aku apply jea, aku try. nnt gelap ? duduk bawah matahari ? takot hitam ? takpe, Safi Rania Gold kan ade, jelita tanpa mengira usia. ahaha

6. Diploma Sains Geomatik
  - haa tak silap aku bnde nie more tuh calculation. em aku boleh kott calculation nie. bndak outdoor aktiviti, kire mcm adek beradek kerja kerja awam laa jugakk. plus, mmbe aku recommend bnde nie. die tgh stdy course nie.

7. Asasi Pintar
  - okayyy, yg nie aku tak tahu nak explain mcm mane -___- nape aku amek ? sbb dah takde bnde yg len aku nak da.

8. Diploma Perhutanan
  - yg ini mcm agak pelik and agak ramai yg tak mintak. so aku amek, kenape ? oke bak kate ayah aku, whatever course you take, try to be the best. bile dah jd yg the best orang akan amek kerja. tak semesti nye aku amek nie aku duk hutan nnty, mybe kerja pasal hutan hutan nie tp kat office, kaaan ?

so conclusion nya nie aku punye pilihan, aku ade jugak laa isi poli pnye. guru aku pown try mintak. tp tak tahu rezeki aku kat mane. InsyaAllah ade rezeki aku kat salah satuh course yg aku mintak.

ehh nahh, http://imascu.upu.mohe.gov.my/  nie web site untuk korang tgk ape yg sesuai dgn korang based on your result. 


scholarship ?
nakk, adee. nahhh http://afterschool.my/scholarship/. nie aku tahu dari ilaa. thnks ! sory aku tak ckp kat kau aku share kat sinie :p

so, whatever course that you take. try to do your best. don't worry, everyone got their own gift and you know what is yours :) ouh yea, share laa kat aku pulakk pape yg menarikk. kayy ? tak salah kan tolong menolong ? :)


 ehh, kalau result mcm aku nak stdy oversea agak agak boleh taakk ? :D

No comments:

Post a Comment