Friday, March 30, 2012

BackToBawalBercorak !

aku dah minat dengan tudung bawal bercorak mcm gini ! nie sume sbb meera, die yg minat gile mule mule. bagi aku biase jea. tp time kat indon ari tuh aku ade beli satu. oke now im addicted to this bawal bercorakk. kalo beli online mampuih boleh kering poket, sbb lawaa weyhhh. serious tk tpu. serious mcm na shopping tudung. tp aku kene ade org recommend kan, yang ini lawa. yg itu lawa. sbb aku tak reti nak beli sendiri :p

oh yea, ade sape sape tahu kat mane nak cari tudung mcm gini kat mane ?

Thursday, March 29, 2012

SetiapYangHidupAkanMati


Bismillahhirrahmannirrahim
Maka kamu akan disoal didalam kubur.
Siapakah Tuhan kamu?
Siapakah Nabi kamu?
Apakah agama kamu?
Apakah kiblat kamu?
Siapakah saudara kamu?
Apakah pegangan iktikad kamu?
Dan apakah kalimah yang kamu bawa bersama-sama kamu?



pagi selasa, dapat call daripada maksu yg pak lang aku. abg mama meninggal dunia. ya Allah, aku mcm tak percaye. then bg tahu abg lan, sbb abg lan kat terengganu. yg arwah tuh pown duk terengganu. suh abg lan pergi dulu. pastu bg tahu abah na gerak kul bp. then kakda call ckp lagy 30 minit die balek. die na ikot jugak. so around kul 4 tuh baru gerak terengganu. kul 11 malam baru sampai tuh da bawak abis laju kott, sbb mule mule nak gerak kuala terengganu, tp tk jadi patah balek gerak chiku. dah smpai tuhh, sedang elok jenazah pown baru sampai. sempat laa tegok jenazah buat kali terakhir. sume adek beradek mama ade. 12 orang sume ade. jarang weyh na jumpe sume mcm nie.
yang buat aku teharu, anak arwah pak lang. Adila, sebaya ngn aku. die nmpak tenang jea. time jenazah dkt ruma die still boleh baca Al-quran, merdu jea. takde esakan menanges, tp dah lame tuh baru dgr suare sebak die. die tabah kan hati bace jugk. weyhh aku sebak tgk die :( 
Al-fathihah kepada Hamzah bin Mustaffa, semoga roh nya dicucuri rahmat dan di tempat kan dikalangan orang orang yg beriman.

Sunday, March 25, 2012

FurtherStudy

ramai kat facebook aku tgk tak tahu nak amek ape lepas nie. tak tahu hala tuju, nak belajar ape lepas nie. so here i wanna share what did i appy for me.

1. Asasi Alam Bina
   - oke course Alam Bina nie kire mcm architecture, quantity surveying mcm kaitan ngn awam laa kan. peluang perkejaan mcm yg aku ckp tuh laa. tp asasi nie kan mcm matriks, mcm jea. kire tempoh belaja mcm nak cepat and padat. if im not mistaken laa kan.

2. Asasi Kejuruteraan
  - nie bunyi die mcm umum kan, haaa. abg aku suh apply bende yg umum mcm nie.

3. Diploma Ukur Bahan
  - kalo tak silap name english nie quantity surveying. kakak aku saran kan amek bidang nie.

4. Diploma Kejuruteraan Awam 
  - sbb aku dah amek awam so aku go on jea ngn awam. plus selalu nye awam awam nie bnyak peluang kerja. InsyaAllah :)

5. Diploma Ukur Tanah
  - aku apply jea, aku try. nnt gelap ? duduk bawah matahari ? takot hitam ? takpe, Safi Rania Gold kan ade, jelita tanpa mengira usia. ahaha

6. Diploma Sains Geomatik
  - haa tak silap aku bnde nie more tuh calculation. em aku boleh kott calculation nie. bndak outdoor aktiviti, kire mcm adek beradek kerja kerja awam laa jugakk. plus, mmbe aku recommend bnde nie. die tgh stdy course nie.

7. Asasi Pintar
  - okayyy, yg nie aku tak tahu nak explain mcm mane -___- nape aku amek ? sbb dah takde bnde yg len aku nak da.

8. Diploma Perhutanan
  - yg ini mcm agak pelik and agak ramai yg tak mintak. so aku amek, kenape ? oke bak kate ayah aku, whatever course you take, try to be the best. bile dah jd yg the best orang akan amek kerja. tak semesti nye aku amek nie aku duk hutan nnty, mybe kerja pasal hutan hutan nie tp kat office, kaaan ?

so conclusion nya nie aku punye pilihan, aku ade jugak laa isi poli pnye. guru aku pown try mintak. tp tak tahu rezeki aku kat mane. InsyaAllah ade rezeki aku kat salah satuh course yg aku mintak.

ehh nahh, http://imascu.upu.mohe.gov.my/  nie web site untuk korang tgk ape yg sesuai dgn korang based on your result. 


scholarship ?
nakk, adee. nahhh http://afterschool.my/scholarship/. nie aku tahu dari ilaa. thnks ! sory aku tak ckp kat kau aku share kat sinie :p

so, whatever course that you take. try to do your best. don't worry, everyone got their own gift and you know what is yours :) ouh yea, share laa kat aku pulakk pape yg menarikk. kayy ? tak salah kan tolong menolong ? :)


 ehh, kalau result mcm aku nak stdy oversea agak agak boleh taakk ? :D

AllergicOfDust !

lately i always keep sneeze, got flu and eye irritation. sampai kan tengah tido boleh terbangun gatal mata punye pasal. bersin ? jangan cakap aa, sehari tak sah kalau tak bersin choo choo, err nie sound effect jeaa. hihihi, one day, i went to clinic to find out my problem. and the doctor said that im allergic to dust. resedung ? haa tuh belum lagy. tp kalo tak cegah dari awal boleh jadi aa. so die ckp i must keep away from carpet, cause carpet trap dust and the dust trap into my nose ! grr, dah macam vacuum da hidung aku nie sedut habuk -___-" teddy bear, also cannot. nicee -_____- aku baru minat teddy bear da kene jaoh kan diri. ahaha :D bilik kene kemas selalu, make sure habuk takde, oke aku lah paling rajin nak kemas bilik -____-"

here i want to share something that i google just now.

Apa itu alahan hidung ?

Alahan maknanya reaksi seseorang kepada sesuatu secara berlebihan. Contohnya, jika seseorang itu alah pada makanan seperti udang dan sebagainya, ia akan mendapat gatal-gatal. Jika mereka alah pada ubat pula, seseorang itu akan mendapat kesan yang teruk seperti sesak nafas. Itulah alahan.
Alahan hidung yang juga boleh dikenali sebagai ‘allergic rhinitis’ bermaksud seseorang itu memberi reaksi pada sesuatu benda secara berlebihan. Contohnya, jika seseorang itu terdedah kepada habuk, habuk di sini bermakna ‘house dust mite’ atau hama yang kita tidak nampak dengan mata kasar. Alahan yang disebabkan oleh hama inilah yang kerap berlaku.
Hama juga memang banyak terdapat dalam karpet, langsir, tilam, cadar dan sarung bantal yang tidak berganti. Hama ini makanannya pula ialah kulit-kulit yang gugur dari badan kita. Contohnya, jika kita baring di atas katil, kulit yang gugur akan menjadi makanannya. Najis hama itu akhirnya bercampur dengan habuk lain dan kemudian ia bertukar menjadi habuk dan habuk itulah yang membuatkan hidung menjadi bersin, gatal, tersumbat dan berair.
Apabila berada di luar rumah pula, debunga terutamanya dari bunga boleh menyebabkan alahan pada hidung kita. Jika pesakit itu alah kepada debunga, hidungnya kan berasa gatal-gatal dan akhirnya ia akan bersin-bersin.
Jika seseorang itu merasakan gatal-gatal di hidung, hidung mereka tersumbat, berair dan selalu bersin, ini bermakna mereka mempunyai ciri-ciri alahan hidung.
Di sini gatal bukan bermakna gatal yang datang dari hidung sahaja. Kalau di peringkat teruk, mata kita boleh gatal. Ini adalah kerana mata dan hidung saling berdekatan. Selain itu muka juga boleh rasa gatal. Sesetangah pesakit pula lelangit mereka pun boleh rasa gatal.

AND YOU KNOW WHAT, RESDUNG MAY BRING TO DEATH ! oke that's scaryyyy -_____-


Here some step to deal with the allergic 

1) Elakkan pencetus alahan yang diketahui. 

Jika anda sering alah selepas makan makanan laut, atau mengalami hidung berair atau mata berair apabila bermain dengan kucing, cuba jauhkan diri dariada punca-punca alahan tersebut.

2) Bersihkan habuk di rumah, di dalam kereta dan di pejabat. 

Cuci, vakum atau tukar cadar, alas sofa, kain hamparan dan mainan lembut sekerap mungkin.

3) Tingkatkan kualiti udara persekitaran dengan membersihkan penapis udara dalam sistem penyaman udara secara kerap. 

Kalau boleh, galakkan pengudaraan dengan membuka tingkap kereta, rumah dan pejabat.

4) Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai banyak pengawet dan pewarna.

5) Tingkatkan pengambilan buah-buahan segar, sayur-sayuran dan air.

6) Kunjungi doktor atau pakar alahan untuk mendapatkan ubat bagi melegakan gejala. 

Saturday, March 24, 2012

QuotesAboutLife

“You only live once, but if you do it right, once is enough.” 
― Mae West

Friday, March 23, 2012

SNSDLiveInMalaysiaYaww !



for the first time i went to a concert. ahaha, seriously. enna aa ajak die ckp snsd dtg malaysia untuk F1 pnye ape tahh. i dont know a thing, i just follow her. tp snsd nie aku tahu aa sape, minat tuhh not really. so kite org yg takde ticket nie biase laa, kene laa berhimpit mcm sardin marina. bnde tuhh enna ckp start pukul 630 kite org dtg kul 5 tuh pown da bapak ramai gile da manusia. the road that suppose for vehicle use is full of human. tunggu kemaen lama, da bersesak sesak da. tgkk bnde tuh start kul 9. ingt na kua esok pagi jea. ahaha. perhh, mmg mandi peluh aku kat situ, balek ruma sabun jea, mandi da. ahaha :D ade abg tuh na bg ticket free, aku da pegang da. pastu biase aa bnde free mesti org berebut an. rase rugi tuhh ade laa siket, ehh tak banyaakkkk -__- penat tangan aku nak record dorang nye show. time tuh laa aku bersyukur aku tinggi. ahaha, jengket siket da nmpakk. hihihihi, GG nnt dtg bg tahu lagy yea, tp korang jgn aa lambat sgtt kua. kite tak suke laa kene tnggu korang lama smpai tisu kite da boleh perah buat jus. euw, ahaha





muke penat tuh yg pelik, hihihi.tkpe, pelik tuh yg unikk :D

Wednesday, March 21, 2012

QuoteOfSuccess

"I failed too many subjects in exam, while my friend passed all. But now he work with Microsoft while I'm the owner of Microsoft" - Bill gates 

Alhamdulilah :)

ALHAMDULILAH YA ALLAH :)
AKU SANGAT BERSYUKUR DENGAN KEPUTUSAN AKU.
TERIMA KASIH YA ALLAH :')

this is just beginning, long way journey that i've to go on. to face real world. i must study hard to achieved better result after this. i just wanna make my parents proud of me, that's all. and yes, today i make them proud. terima kasih ya Allah. eventhough i didn't manage to get straight A's but still i do thankful :)

maa abah, cikgu cikguu, kawan kawan, terima kasih :')

nak cerita siket boleh detik detik amek result, hee boleh laa boleh laa :D

time aku smpai, nad da tnggu. mmg aku suh die tnggu sbb aku nervous aa na gerak sorang. hee, smpai dewan result belum kua lagy. tp time tuh da kul 11 da padahal. so peluk cium jumpa kawan sume pastu cikgu umum an sape yg terbaek ikut aliran masing masing. sekolah aku sorang jea dapat straight A's. budak awam 2 :) pastu cikgu ckp yg dapat 6A keatas tahun nie ramai. aku time tuh hanya mampu berdiam diri jea. tak berani na ckp ape ape. pastu pelajar da boleh amek result masing masing ikut kelas masing masing.

time tuhh, aku cuak gile. mmg jatung hati tak tenang da, serious. da smpai turn aku, cikgu bg. serious ckgu bg mcm tuhh jea. tak ckp ape ape. aku mcm teruk er aku dpt, then slip tuh aku terbalek kan, aku tak tegokk agyy. air mate da mengalir da time tuhh, takot sgtt. the kua dewan, agak lame jgk masa aku na tgk slip tuhh. aku takot aku tak dapat ape yg aku nak, tp aku nak sgtt ape yg aku nak.

then na call mama, tp tak dapat sbb mama cabut wayar telepon sbb aku suh. ahaha, ingt na bukak sekali ngn die, pastu aku try kuat kan semangat kuat kan hati tgk result aku.


ALHAMDULILAH YA ALLAH terus air mate kelua mcm air terjun, terima kasih ya Allah kerana mendengar doa aku :) abg lan org first call, then kak da. aku try call mama tp tak dpt sbb wayar cabut kan. ahaha, then nak dekat balek tuhh mama call. die da risau sbb cousin aku sume da ckp result dorang, jiran lagy. aku ckp laa aku dpt sekian sekian then mama menanges :') menanges kegembiraan, die bersyukur sgtt, die tahu aku boleh tp die just takott.

kepada sesiapa yg kecewe ngn result, ingt this is not the end of your life. you must not give up, rezeki ade kat mane mane. and i just cannot too happy of my result, because the new game begins :)

Tuesday, March 20, 2012

TawakalIsTheBestWay

Assalamualaikum,

Maa, Abah esok 21 March, hari rabuu. tahu kan hari ape ? tiket wyg murah. hihihihi, ehh serious. em esok result SPM jaa keluar. jaa da cube yg terbaek da maa abah. jaa da berusaha yg terbaek, jaa cube nak buat mama abah bngge ngn jaa. na da cube yg termampu :( jaa harap result jaa dapat bangge kan mama ngn abah. maa abah, jaa mintak maaf kalo jaa tak dapat mcm mane yg mama abah nak. hm, mama abah doa kan jaa boleh ? hm

Ya Allah, aku dah berusaha selama ini, sepanjang 2 tahun aku berade di Teknik Gombak. aku cube capai yg terbaek. aku cube buat yang terbaek, aku cube jadi anak yag baek. untuk bngge kn ibu bapa ku Ya Allah. Ya Allah, aku harap segala urusan aku esok hari berjalan dgn lancar, segala penat lelah aku dapat buah kan hasil. aku hanya ingin mengembirakan hati ibu bapa aku Ya Allah. Amin Ya Rabba A'lamin


Thank you for being the best parents
a daughter could ever wish for
I love you with all my heart
today and forever more



Friday, March 16, 2012

PelapisYuna

amboii, lepas najwa bnyak naa org na jd gadis Youtube plakk. aku pown nak nyanyi jgkk laa. ahaha, ouh lupe. kalo aku nyayi sume jgn kua ruma. kmfm lepas tuh ribut petir hujam taufan melande. ahaha, tkpee, hujan kan rahmat :DD aku tak tahu laa dorg sume nie na nyanyi jd famous ka just boring boring ka na mencapap kaa. tuhh aku tak tahu. lantak hang laa kan. aku just tgk, dengar and nilai. amboii aku pulaa juri mentor.ahaha

so this Tasha Manshahar, ehh awak org ape nie. kemaen belit lagi kite nak sebut name awak. hihi, tp suare awak nice laa. mcm merdu merdu laa jgkk. hehe, tp serious tgk sekali muke awk mcm kakak kite. tp pe jgn risau kakak kite suare die mcm katak. ahaha, kak da. org sayang kauu :p


ouh and this one, Ainan Tasneem. suare die bagi aku biase jea. cume die ade muke. tp kalo na bnding ngn kite awk kalah laa. whaha, tkde laa. kite maen maen jea. jgn maraa nnt gitar hilang haa. err ape kene mengene -___-" hihi


Najwa Latiff yaww, lembut jea awak nie. tgk pown tahuu. muke awk mcm budak kelas kite laa nampe die Mimie Latiff. ahaha, takde laa, mimie jea. latiff tuh penyedap rase. hihi, ehh awkk kite suke laa lagu nie. serious tak tpuu :)



 sume nyayi pakai gitar, aku na nyayi pakai trompet laa. ahaha, unikk siket, please ? hihi. pape pown all the best laa kawan :)

Tuesday, March 13, 2012

JourneyToAlamandaa

 jyeahhh ! finally jd jugakk jumpe awek awek nie. ahaha, time awal awl dulu sume bz, janji serupaa keling.dgn kerjaa nyaa lagyy. pastu wida suh aku pilih tarikh, set date nak dating. aku pown sebut laa 12, sbb aku suke num tuhh. hihi, kenape aku pilih ? sbb paling comell. ahaha, *dushh

passport to Alamanda :D

suppose aku gerak ngn ibu ngn nad. tp tetibe ibu tak jd, ummi die tak bg. so aku gerak ngn nad jeaa. yg eila intan temah kama, boleh rujuk blog Wida mengapaa dorang tak ikott. semua persoalan akan terjawab. amboii, ahaha. yg si nad boleh pulak die sesat nk cari LRT ampang. aku pulakk, retizs na bg direction. ahaha, yg si jatul, nemoo da tunggu kat LRT Bandar Tasik Selatan. eykaa bidon ckp da smpaii, bnde die still dlm KTM ngn wida, booo. ahaha. then aku nad jatul nemo pown tunggu laa dgn penuh setia serta sabar. tah laa sesat na cari ERL ulang alik jalan kat situ dekat 5 kali gak aa. manaa panas time tuhh, ketiak aku tak menanges pownn. make up aku maanaa caer. ahahahaha nak tnggu si eyka ngn wida nie, kata nya lmbat KTM tertibe stopp, reverse belakang. ahaha

then da cium peluk sume sume, gerak nek ERL same same jmpe a'an kat sane. smpai sampai, a'an bg aku surprise. ahaha, peluk die pastu jarum peniti kat tudung die tercarik kat tudung akuu. sweeeeeet ! ahaha, abis musnah tudung akuu. tak pasal pasal tukar fesyen. thanks nemo ouh and nad :) yg laen pakai menggunakan kesempatan amik gmbaa. ahaha, tkpe tkpee :DD tp masalah nye, aku tak selese pkai mcm tuhh. ahaha -___-" rase pelik, so smpai alamanda tukar balekk, pakai mcm biase.


ehh, Raihann, terime kasih belanje makan MANHATTAN *bace version melayuu. hihihihihi, sedap gile weyhh, sumpah sedapp. bnde free jaa, mane tak sedapp. hihihihihi, pape pown a'an, thnks taww :) muahh :* perut da kenyang men boling laa syiokkkkk ! wakil Bukit Indah num 2 weyhhh ! org Putrajaya dapat first sbb salu berlatihh, hihihi, tp pape pown budak Soeharto num last. ahahahaha :D


da puas bowling, karook pulakk. menyumbang kan suare yang sumbang. hihi, yg si nemo nie tak abis abis na men token yg nari nari tuhh, aku pown oke jumm. aku pown na tryy. aku maen jea. reti tak pownn. ahaha :DD ehhh, abg yg tunjuk kan bilik kat tempat karook tuhh hensem. winkkwinkkk, ahaha :DD eykaa suke aa tempat tempat jerit sesuke hati nie, kataa nye lepas kan tension. ahaha, akak Nando's da die skrgg. welcome welcome, boiyaa boiiyaaa. ehh ape kaa ?  haa, yeboo yeboo. ahaha :DD


on the way balek, wiwi belanje Secret Recipe, yuummmyy ! wiwi sweet laaa, hihihi, nnt mummy na lagyyy ehh ? ahaha, ehh, aku teringt time makan kek tuhh mase nak tunggu bas. ade akak Nando's tuh buat lawakk petangg. ahahahaha, yg a'an mintak tlg die amek kan gmba kite org kire mcm last bergambaa aa before balekk. at first, die buat takk tahuu jea. pastu a'an suro agyy mybe die tak dengar kot. pastuh, ahaha. yg lawak nye. die tak tahu tekan mane die pakai men nak tekan jea tepi camera. ahahahha, yg eyka ngn jatul nmpak tahan gelakk duluu. pastu mybe akak tuhh nak cover line tnye bas ape yg lalu tadi. ahaha, ehh akak. sooryy, akak buat kiteorg saket perott gelakk. ahaha :D eykaa, tak yah keje Nando's aa. ahahaha :D

pape pown, gathering nie sumpaa terbaekkk ! aku tak pernah gelak besar till jumpe korang. hihihihi, you guys really light up my dayy :) i love youu, each of youu. nnt kua same same lagyy yehhh ? kalo boleh nak sume ade. nnt jumpe lagy, InsyaAllah :)

Unexpected

weyhh, aku pakai bb doe skrg.ahaha :D Xperia mini pro ? takjadi. cm nie cite die. once upon a time somebody ran, somebody ran away saying fast as i can. amboii nyanyii, ahaha. time tuhh aku kat luaa, tetibe ayah aku call. die ckp abg aku nak jual phne bb die. rm250, i was like, naaaaaaaaaak ! murahh. tak payah aku beli baru abis kan duet 600+ kann. hihi, aku pown oke laa. mintak kurang 200 die tak bg laa, ape laa kata adek beradekk, hihii, so skrg pakai bnde alah nie aa. sekadar pakai jeaa, internet access, takde. sekadar gadget jea. ahaha. ehh, camera bb mmg tak selawa sony ehh ? sayang gilee ouhh. btw, sony ericson T715, aku rinduu laa kat kauu. asal kau rosak ? kau merajukk eh ngn akuu ? aku cakap nak beli phne kau pown rosakk. saje jea an kauu, buat aku mcm nie. aku still tak puas agy gune kauu :(

Sunday, March 11, 2012

GadisMatangSerentak


HAPPY BIRTDAY Zulaikha Zulkifli

 HAPPY BIRTHDAY Nurul Adila Rahized

i just want you to know that i love you both. enough said. i hope you guys achieve your dream, get excellent result on this 22 March, happy with your life with the loved one. see you soon, InsyaAllah. take care :*

Saturday, March 10, 2012

IzzatiIshak


awww, jatul so sweeeeeet. hihihi, die tak saba nak jumpe Isnin nie. yeahhh ! our Gemilang Seven's reunion partyhh ! kat Alamanda, oke gak tuhh. asek turun KL jea. tmpat len tak nak jejak. hee, patut nye aku gerak ngn ibu ngn nad. tp ibu umi die tak kasi :( em tak pe laa buu, nnt kalo ade rezeki kite kua same same. oke nad kite berdue jeaa. kau jgn tak jd plakk aw, aku simbah air kang. err takmau laa kang die kejar cari aku nak balas balek. ahaha :DD

NORWIDAYAH
SITI NADHIRAH
NUR IZZATI
SITI ZULAIKHA
RAIHAN
AMALINA
SHARIFAH NAIMMAH

cant wait to meet you guys :) nnt jumpe nak peluk cium sume laa, amboii. ahaha :D to ibuu eila temah intan kama kalau korang ade mesti lagy bestt nnt :)

Friday, March 9, 2012

OneWeekAtIndonesia

budak ini suke cari pasal ngn maksu die. sbb maksu die suke buat die menyampah :D


first day. oke excited nek burung besar terbang. ahaha :D ciss, seat aku bukan sebelah tingkap. hampaa laa cenggini -___-"

i just love to wear sweater. 

 



 

 

aku nek kete ats bot, kau ade ? ahaha, nak kua mak tak bg. mane tak nye. seriously mcm nak tengelam jea bot tuhh. safety jacket adoo. duk dlm kete lagy bahaya rasenye, hihi 

 


amboiiii, mak aku boleh tahan gak depan cameraa. ahaha

 can anyone please take the camera away from me ? cause i can't stop capturing myself. hihi

  
 yeayyyy, dapat duk sebelah tingkap.


kalau nak cerite day by day mmg putus aa jari aku duk nak menaip. ahaha, ehh aku bukan nye pergi melancong mcm g jakarta bali sume tuhh, aku pergi samarinda balikpapan. kire kalo dalam malaysia mcm kuala keree kelantan kot. ahaha, nek kete mcm naek kude, weyhh. aku nek angkut. alah bnde mcm van yg bawak penumpang bnyak tuhh. dalam cerite indon selalu ade. haa, kau ade ? ade mcm nak kene tampa tak. ahaha, pape pown this trip really made my day. one week, with full of adventure trip. black-out at hotel while heavy raining. the experience that cannot purchase at everywhere. daddy, nnt pergi japan plak eh ? kalo indon jaa tak nak ikot da. ahaha :D  mcm duet berjutaa er kau jaa.

JustLanded

Hello Malaysia !
I'm backkkkk :)
Miss me ?
Awwwwwwww, don't be