Monday, January 30, 2012

ReBlog

aku TERjumpa bende ni mase merayap hehe :p

A: Awak, boleh jadi awek saya ? Saya berkenan sgt lah kat awak. Bagi saya, awak perfect !

B: Ok, boleh je tade masalah. Couple ke ?

A: Err...kalo dah mintak jadi awek, maknanya couple la tu kan ?

B: Ok. Bila nak kahwin ?

A: Err..boleh tak tunggu saya habis belajar dulu tahun depan, pastu tunggu saya dapat keje stabil dulu. Dalam 3 tahun, insyaAllah.

B: Ok, kita putus sekarang gak.

A: Eh, kenapa ?????

B: Tiga sebab ;

Satu, awak ajak saya bergelumang dalam dosa utk 3 tahun tanpa akad yang sah. Tiada jaminan awak takkan jumpa saya, sentuh saya dan hal2 berkaitan. Dalam 3 tahun tu kita akan bercakap hal sia-sia tentang soal hati yang tiada berkesudahan. Nanti ada yang terluka. Saya taknak hati saya terluka. Saya pun taknak hati awak terluka.

Dua, kalau tak bersedia nak kahwin kenapa terburu-buru nak jalin hubungan ? Sedangkan kahwin ni spesifiknya adalah utk mereka yg betul2 bersedia zahir batin, agamanya, ekonominya wlpn tak kaya, dan dari banyak sudut. Restu ibu bapa juga perlu difikirkan sama.

Tiga, lelaki yang beragama tahu bahawasanya ini bukan caranya. Sabar. Tahajjud byk2. Istikharah rajin2. Taubat selalu2. Muhasabah sentiasa2. Ubah slow2. Lelaki beragama takkan beri harapan palsu dengan bermain dengan perasaan, masa dan waktu. Jangan letak harapan seandainya hati tak yakin. Jgn beri harapan pada yang mudah menyerap harapan. Hati wanita ni macam gelas kaca, mudah pecah. Bila dah terluka, susah nak rawat balik. Jangan ada niat nak kahwin je, tapi tindakan ke arah itu tidak ada. Boring. Cari calon ni bukan nak cuba-cuba macam cuba pakaian. "Tak sesuai yang ni, amik yg lain lah." No.

A: Em..tp sy tetap nak awak. Dh bertahun2 tunggu awk.

B: "Mohon padaNya andai hatiku yang kau pohon." Bila dah bersedia, cuba cari saya balik. Tapi ni bukan janji atau beri harapan. Jika sy masih blm berpunya, datang mintak dengan ayah mak terus. Bincang dengan dorang. Ok, saya letak tepon dulu. Salam.

A: Wslm.

(tut tut...) 

thnks to ILAA :)

YesterdayIsHistory



tibe tibe aku rase mcm nak post time last day kat sekolah, which means the last paper for SPM. lepas abis tuhh, nad nak tngkap gamba mcm 'bibik' die baling kertas exam sume. ahaha, aku pown layan jeww. ehh, kau ape cite skrg ? braces wane ape pulak skrg ? hihihihi. duet kau kat aku ade, selamat lagy. nnt senang kite jumpa kita bagi yeww. siti aku kat ruma sihat. makin membesar die. ahaha :D kau tak rindu aku er ? mane nak rinduu, da bahagia an. hikk hiukk


lepas tuh guard suh balek, die takot kite org bakar dewan tuh kot. lekk aa pakcik, baling kertas jea pown. ahaha :D

sweet tak aku tetibe rindu kauu. ahaha

Thursday, January 26, 2012

Lightning.

hello earthling !

its kinda long time i didn't post anything on my blog, i mean 'ze looong post one. cause i don't have time, like seriously. i didn't sign in my facebook as well, okay thats a lie. hihi, ouh yess, i do really miss my semteg's friends. dont you ever feel that wanna hang out together guys ? arranged the time and im surely join that reuion baby. 

okayy, da 26 hari aku bekerjaa. hihi, ouh yea ramai jugak laa budak budak bukit indah kerja situ. i mean dalam Ampang Point. Atifah kerja Anakku, Adilah kerja Moooi, Ameera kerja Golden Oven. Triple A, ahaha. haa, yg Ameera nie aku da 5 tahun tak jumpee, alih alih jumpa dkt snaa. ahaha, i used to be her bestfriend in primary school. tuh laa bile jumpe, mcm ehhh engkauu. ahaha, plus die kawan Mimie budak kelas aku kat Teknik Gombak. do you get the picture what im trying to tell 'ya ? hee, maintain jea badan die. aku jea haa yg meninggi, bukan membesar k. ahaha, bagus gak die kerja Golden Oven, dapat aku makan pizza roti free. ahaha, thanks weyhh. nnt aku blnje kau sundae cone lagyy :D sejak tak bersekolah nie, hari hari bg aku saamee jea. cume khamis jea berbeze. aku mcm happy siket. sbb aku off day ! jyeahhh , ahaha :D

lesen ? aku tengah tunggu L kua laa nie, lambat nyeww, sbb die tutup kedai seminggu semperna cinaa rayaa. ahaha :D sekarng nie aku just berlatih ngn ayah aku jea. aku lemah nak tekan minyak ngn clsh bagai tuhh. tp skrg da oke :) well, like people always said, practice makes prefect.

mamaaaa ! ♥

HAZNAH MUSTAFFA,


happy belated birthdayy yg kea 52. muda lagyy takpe, mama jgn risauu :) actually birthday mama 22 hari bulan kan, oke jaa tahuu da 4 hari lepas tp tk salah kan jaa post hari nie. even mama tak bace nie, jaa nak mama tahu jaa sayang mama sangat sangat. mama bnyak sabaa ngn jaa, jaa tahu jaa senang melenting tak tentu pasal. mama, terima kasih jadi mama jaa. jaa nak mama sihat selaluu setiap masa setiap saat. sbb jaa tak nak mama saket. mama jage kesihatan yea ? jaa saluu doa kan mama. mama, jaa da buat yang terbaek dalam SPM, jaa nak mama bangga ngn jaa. tp maa kalau jaa tak dapat mcm ape yg mama harap kan, jaa mintak maaf. sgtt sgtt, mama doa kan jaa ehh ? mama, jaa sayanngggggg sangattt, sangaaat. happy birthday maa. nnt hadiah jaa bg bile da dpt gaji. maa ckp jea na ayam berapa ekor, hihi. skrng nie takde duet. jaa bg ciuman jea laa, muahhhh tak nak lepas :*

Wednesday, January 4, 2012

WithoutSchoolYear

mcm da lame jea aku tak update kau kan blog. ahaha, padahal baru brp hari jea :D ehh, td aku pergi computer test for lesen, and guess what. I'M PASS, alhmdulilah. bersyukur gile. dpt markah ngam ngam jea. 42 over 50. ahaha, wa tak kesah laa ngam ngam kea, A plus kea. as long as wa lulus. ahaha, makan duet woo kalau fail. membazir. nie pown aku da abis tawakal da. ahaha, na ckp bace buku sgtt takde laa, just aku buat soalan soalan die jea. hee, so lepas nie na kene proceed amali teori 6 jam, say whaaaaaat -.- 6 JAM for me like 6 YEAR. amboii jaa, mcm bidon sgtt er, ahaha :D

oren oren oren, tak de wane laen kahh ?
so, my work life. ahaha, betul kea ? ahh, tak kesah :D da 4 hari da wa keje kat situ. first day serious mcm pffft -____-" alaaa, normal laa an budak baru. tp actually tak de laa pffft sgtt, aku sjea bgi gimik lebih sikett.ahaha :D org kat situ yg laki, sume masuk air. cm senang laa bawak bergaul. yg permpuan ade certain jea yg oke. ade yg cm errrr sombong. em maybe aku tak kenal sgt lagy kott. ahh, peduli ape. wa keje bukan lame pown. agak agak 3 6 bulan berhenti. ahaha :D ade kea sedap sedap name aku JAJA dorg na panggil TIMAH. ahaha, takde lagy glamor kea na bg, FASHA SANDA kea. tak pe laa jugakk. ahaha :D tp tak pe, as long as happy working together, i dont mind :)