Monday, December 31, 2012

LastPostIn2012


Thanks to 2012 for being such a real roller coster. I did though all the obstacle in that year. Alhamdulilah :) Tonight, after 12 o'clock, the new year will shall begin. No more '12, its time 2013 to conquer. Ouh yeah, I'll miss you 2012. I'd a lot precious memories, laughter, sadness, happiness you name it. All these memories will kept fresh in my mind :)

Tetibe rasa macam nak re-fresh balik apa yg aku dah buat sepanjang tahun 2012. Hihihi, so mula dengan :-

January
- Dapat lesen L untuk kereta dengan motor. Aku mula start kerja Brands outlet, wuuu~ zaman kayo rayo. Hahaha, kott -,- Time nie aku tk rajin sangat update, sbb benda sama je ulang. K

Febuary
- Haa bulan nie aku pencen kerja. Hahaha, sekejap je kaan ? Iye laa aku nak mintk cuti seminggu sebab bulan 3 nak pergi Indonesia dia tk bagi. Aku pun quit laa, senang cita. Hihih, 2 bulan kerja pun masyuk gua cakap luu~ Aaa, teringat member member BO. Kak Syira, Kak Tania, Kak Rose, Hafiz, Amsyar, Jiji, Wan Bewok. Ehh dorang ape cerita ? Hmmm. haa bulan nie jugak phone T715 aku buat perangaii, nak kena bababb niee...

March
- Mcm aku cakap td, pergi Indonesia. Ehh nie first time aku naek aeroplane, hihi. K tuh je nak cakap. Haaa bulan nie buat reunion dengan gadis gadis gua. Aww i miss those moment :* Keluar pergi tempat A'an dekat Putrajaya tuh haa. Seronok sangatt, amat :) Bila nak jumpa reramai lagii ? :) Oh yeaa, bulan nie result SPM keluar, fuhh. Takut dia rasa mcm tk tahu nak cakap macam mana. Sangat takut nak amek result, dan alhamdulilah dapat apa yang macam aku impikan :) Ehh lupa nak ckp, time nie aku budak budak BlackBeriii. Hahaha :D em, bulan nie juga, abang Mama meninggal :( Al-fatihah

April
- Ingat tk bulan nie yang Tsunami tuh, dekat mana eh ? Ehh just amaran je kott. Entah aku lupaa, ce bukak paper yang lama balik. Hihihi, time nie Mama nak pergi Langkawi, tahap kerisauan aku time tuhh, perhh tk boleh belahh baq ang. Takut laa woiii -,- Haa bulan nie laa gua test JPJ, lepas oiiii ! *jerit satu kampung* Hahaha, daaaaan tengah busy serta kecoh pasal nak further stdy.

May
- Bulan nie Kak Dena kawenn~ Siapa Dena ? Kakak akuu. Hahaha, tkde laa. Alaa pergi google search laa, jenuh laa makcik nak terang. Haa time nie result matriks, upu keluar. Aku dapat matriks Johor dengan UTM. Last last aku pilih UTM. Sebenarnya kann, emm emm kdg kd kan. em emmm ada sedikit rasa menyesal asal tk amik matriks. Hmm, tapi duk pujuk hati mungkin ada hikmah disebaliknya. ye mungkin.

June
- Dah seminngu kot masuk UTM, dah start jadi mahasiswi. Ceyh, Hahaha, tp biasa laa mula mula penuh dengan orintasi jeww. Dah dapat first assignment, cari board construction. Excited tk boleh blah sbb first time an, Huahua. Daaaan, first time keluar pergi wangsawalk dengan membe QS Sheyshey, Syasya Hafiz Fiqfiq daaaan Ayep. Time nie rapat dengan mereka.

July
- Indaksi mcm hareem, Hahaha habis nnty aku kena bash, k kk indaksi mcm halal :p Bila tgk balik gambar, ingat balik. Serious selekeh yang amat. Tapi tkpe, semua tuh pengalaman.com.my Hihihi, Pastu bulannie dah puasa, group aku kena organized kan program buka puasa bersama senior. Dan alhamdulilah berjalan dengan lancar :) Eh ehh, lupaa bulannie jugak ada Fest :D Sangat seronok tauu, ingt lagi pergi support budak laki maen futsal. Bawa banner lagii, Hihihi, rinduuuuu :* Bulannie Muhammad Syafiq Bin Zulkanien baru hidupp :)

August
- I'll never forget this month cause best celebration birthday party ever ! Serious, ini paling best. Pasal teluq, nesface punggah bilik, eh japp punggah musnah bilik tuh aku geram sebenarnya. Tapi aku tkde laa nak marah, niat mereka nak mengihurkan aku. Kalau aku marah nnty semua terasa :) dua kali weyh due kalii :') petang 30 hari bulan tuh pun mereka sambut jugak, aku sayang korang :* Bulan nie kan raya, paling gembira sebab semua ahli keluarga ada. Akak ipar, abang ipar anak buah semuaaa adaa :) Sangat bahagiaa ♥

September
- Tk bnyak cerita tapi ada satu sahaja cerita iaitu, ehh Melayu sangat nie. Hahaha, yang pergi JB sbb selection utntuk sukipt. Ini pun seronokk~

October
- Jamuan Raya yang dibuat lepas Rayaa, Hihihi. Tapi takpe, i enjoyed myself :) Dann ini bulan haa, final meh. Woww, first time exam final dekat U. Time nie laa gua stay up bagai nak rak. Bila pikir balik, tk dapat nak bayangkan O,o Keluar pergi makan meatballs dekat Ikea time cuti sem. Eh ? tuh pun nak habaq kah ? Haaa tambah satu lagii anak buah. Raja Nuriman Bt Raja Mohd Azlan :)

November
- Aku habis kan cuti aku dengan guna masa yang seminggu pergi sukipt. Maksud gua jadi helper sahajo~ ehh dapat duet mehh, berbaloi jugak laa. Duet tuh buat beli seluar, hahaha k -,- nothing much laa bulan nie. Aku kecoh sebab bawak kereta dari KL pergi Pahang jeww. Hahaha

December
- Bermula laa semester baruu. Azam baruu. Daah penat nak type. hahaha

Ehh tahu takk, Teknik Gombak dah tkde dahh :'( Sekarang jadii...

 

I want my old Teknik backkk ! :(

Saturday, December 29, 2012

ProductiveSaturday

Masa balik rumah hari Jumaat tuh Mama ada cakap yang dia ada masuk kan nama aku untuk buat kek bagai nie. I mean cupcakes, Weeyuuuuu~ Entah program masjid untuk budak budak, kan sekarang tengah cuti. So dorg buat laa program.

Tapii cerita dia, semua budak kecil kau tahu tk ? Hahahaha, tkpe aku dah biasaa. Aku rasa mak aku nie pikir aku baru 6 tahun kott. Weyhh paling besar pun 15 tahun. Gua ? 18 ocayyyyy, Hahaha. Terasa malu tp tk heran sangat sbb kira macam aku teman anak buah aku dua ekor tuhh. Hihihi,


See, plenty of kids -,- Kira tadi gua member member dgn budak hingusan. Eh ? Hihihihi, aku rasa ini laa faktor aku tk matang matang lagii kott. Err lupakan kan fizikal, tgk mental. Hahahaha :D tp okayh je, gua lek jeww. Tapi an budak nie banyak bunyi pun susah jugak an ? Merajuk laa, lahaiii~ Sepak baru tahuu. Hahaha :D But, this is really made my day :)


 Ini tiga orang budak haa, suka buat gua tension. Hahaha, sorang pantang nampak phne terus mintak nak maen game, sekarang tk payah risau siapa nak maen kan Pou aku. yang bdk tudung pink tuh rajin nak maen kan. Hihihi, yang kakak tuh tk habis berebut dengan aku nak guna PC. Time aku pegang laa dia nak tgk movie laa, maen game laa. So mengadaa~ yg boyboy tuhh. Aaaaaaaaaaa too cute I could die ^^ Ehh aku baru tahu cute tuh ape, I mean meaning of cute which is ugly but adorable. Whaaaat ? Hahahhaa, untuk baby sesuaii, untuk awek ? Hahaha, kesian si awek, ugly eh ? Hahahaa :D so lepas nie pakai comel tauu, tk pun omeyy aww aww :p 



Rasa gambar nie mcm sweet pulak, ihiks :)

Saturday, December 22, 2012

SembangPetangPetang

assalamualaikum saudara seislam.

ouhhh kejappp, aku update guna phone. daaaaan dia gilaa tk tahu kenapa tk boleh nk besar kan huruf, capslock, nak letak num pun tk bolehh. yang boleh apa yg ada die keypad qwertyuiop ini sahaja. paham ? tolong paham pleasee tk pakai formula pun. hihihihi

so this week im not going back home. why ? ehh c'mon laa gua balik dua minggu sekali je. tk syiok laa balik setiap minggu. tk terasa mcm stdy laa. hihihihi, itu pasal laaa duluu gua rasa aduhh gua nak stdy jaoh jaohh. kenapa dpt utm kl, aduhh aduhh. mcm malam nie roomate gua nak balik, setelah sebulan lebih rasanyaa dia tk balik. haaa nmpak tk dia punyaa excited nak balik rumah tuh macam manaa. heee

tapiii aku duduk ksj nie pun buat apa je. hahaha, bangun dalam sepuluh mcm tuhh, baca buku sikett. ehh jgn salah paham ini buku tkde kaitan dengan pelajaran. hahaha, turun makan, smbung bacaa. boring golek golekk, tp tkna tidur.bukak lappy tgkk movie. ehh pantuuun. hihihi

sekarang assignment banyak yg group punyaa, kena cari site laa. cari kilang laaa. aduhh mengarut mengaruttt. ada tuh subject construction materials, group aku dpt bata bata tanah liat. kira kite org kena cari kilang bata tuhh then buat laa ape dia nakk. cerita sekarang puan ckp rasa nyaa  kilang yg paling dekat, dekat johor. asal tk dekat singapore terus kan syiokk. haihh, tp okayhh jugakk boleh berjalan jalaaaaan. hihihihi

apaa doe skrg cousin gua tk ajak dah nak pergi mana manaa. me iz so sad. saaaaaad i mean terrible saaaaaaaaad. aaaaaa tahu laa korg tengah cuti, boleh je ajak gua yg belum cuti lagii nie. haaaa utm, kenapa cuti lambat. daaan uitm kenapa kau cuti awal sangat haaaaa ? mcm mana nak jumpaa membe membe aku, bilaa dorg cuti aku tk cuti lagii. bilaa aku dah cutii, dorg dah masuk stdy balikk. nie yg rasa mahu bikin cuti sendiriiii. muahahaha

ehh, panjang pulaa post yg pada mula nyaaa cadang mahu update sedikitt. hihihihi, ghairah sangat menaip. hahahah k jaa ayatt terukk. k maaf k maaaf. 

xoxo,
jaja

publishhh. ada gaya mcm lisa dalam istanbul i come tk ? hahahahahaha

Friday, December 14, 2012

ItsAGM !

Annual Grand Meeting. Ehh, bukan Grand, General. Rasanyaa nya kalau tak silapp.

Program apa nie ? Macam mengarut je bunyi dia an ? Hahahaha, tkde laa, dia mcm nak pilih MT baru dalam persatuan. Kalau dulu an undi pakai angkat tangan, sorang boleh angkat 2 kali je. Pastu ada org laen tolong kira. Sekarang haa gua habaq sama lu, mcm nak pilih menteri. Hahaha, duduk dalam dewan yg mcm parlimen bersidang, pastu calon calon kena bermanifesto. Ishh, ini sangat formal tahu tk ? Jadi kekok pulaa sayaa. Eh aku nak kekok buat apaa -___-" Hahaha

Soo, the result for the new MT are.....

Presiden - Ahmad Afif
Naib Presiden - Hariqz Haziq
Setiausaha - Ann Jillian Pohan
Bendahari - Nur Anisa
Exco  :-
  • Muhamad Fadzil 
  • Abdullah Azam
  • Muhamad Rafiq
  • Madiha Fatin
  • Nur Sulaiha
  • Raja Nurhafiza
 Congrats to y'all :) I know we can make this club become more productive and active. Eeee ape aku cakap nie -,- Ehh wait, is that my name ? Nyehnyehnyehhh.. Exco tkde kerja sangat kaan ? Hihihi, sbb aku kurang bertanggungjawab tauu. Hahaha :D So all the best guys, congrats lagii sekalii :)

 Mcm pengawas pula ber-blezer blezer nie. Hahaha

Ohh yes, wanna show you my mates :* Annoying plus gedik plus gelenyar mate. Hahahaha

Even though we always fight, or I might called like 'perang mulut manja manja' K sometimes seems like waaaaay too serious. Hahaha, But these girls really really made up my day :* Laugh out loud, were our compulsory thing to do everyday. Ilove youu gurlpwennn :*

Best-mate-ever-no-best-sister-ever :')


Saturday, December 1, 2012

ShineBrightLikeADiamond

Find out a beautiful sea,
I choose to be happy~

Ohman, don't know why past few days I like to sing. Err right... before this I always sing, but this time feel like wanna go for karaoke. Hihihi, anyone ? Let's ! How bad your voice doesn't matter. Cause I do sound like a frog calling for the rain down too. Heeee

*switch Bahasa Melayu mood*

All rightt, ehh silapp. Semua kanan #OhMyEnglish, huahua. last week gua join event UTM, malakoff. Dia macam merentas desa laa mcm tuh, terbuka. So nak masuk kena bayar, sebagai warga UTM sendiri, gua percuma sahajo~ Berapa km kau lari ? Haaa,a ini yang nak cita nie, 15km beb gua larii. Iyeee, 15km, tkpernah pernah lari sejaoh tuhh. Dulu time kat sekolah pun berapa km je. Ini tah laa jaoh, berbukit bukauu, ada satu check point tuh tk boleh belah gilaaa ! Daki tinggi tinggi pastu turun balik. Bila ingt kan balik, mcm woww pun adaa. Sebab aku berjaya habis kan larian tuh. Ehh tkna panggil larian laa, sbb aku jalan je bnyak. Hahaha, dapat medal :)

Before the RUUUN !
 
2 jam setengah kott nak habis kan jalan kaki nie, mmg time tuh matahari pun dah keluar laa kan. So pabila matahari sudah memancar keluar, maka cahayanyaa membakar bakar kulit gebu putih ku ini. Aduhh, perit nyaa rasaa. Hahaha, pastu esok tuh ada kelas mengukur. Berjemur lagiiii -____-" Gua tah laa cepat burn, mmg senang sangat laa berbelang nie. Tangan tk payah ckp laa, muka lagiii. Haihh haihh, lepas nie serious nak pakai sun block, serious. Before nie tk pakai sbb mcm alaa malas laa. Kalau malas mmg smpai habis sem laa gua hitam, aaaaaaaa dowan :'( ----------> Why berbaju kurung, sbb Isnin formal day tapii sbb dah ade kerja ukur nie, ada kelonggaran pakai seluar. Yipppie !
I say QS, you say CECOMELZ. 
QSS ! CECOMELZ ! 


Photoshot class, and the ladies were asked to sit. Usually got the class teacher in the middle of the front, but time has change. No teacher, no lecture. Just us. Gua ditengah tah laa besaq sekalii dah macam pengganti cikgu pun ado, Hahaha.

 





Saturday, November 17, 2012

RisingOfTheNewSemester

Semester break of semester one has come to the end, the new semester will shall begin.
Trying to be hardworking girl after this, trying not to be so boros, trying to be better.
Widayah, I'm happy for you. Further study at Poli Shah Alam right ? Wahh, dekatt je. Hahaha, samaa laa kitaa mengharap dapat jaoh tgk depan rumah je, hihihi. Belajar elok elok ye ? I know you can do it :*  

Thursday, November 15, 2012

DatingWithHer

Alya Syazwani feat the-camwhore-girl 
me miss chu :*

Wednesday, November 14, 2012

MaalHijrah1434H


Salam Maal Hijrah 1434H :)

Alhamdulilah masih berpeluang untuk hidup sehingga hari nie :')
Hijrah yang aku paham, perpindahan dari sesuatu yang kurang baik ke lebih baik. So sama sama kita menghijrah kan diri daripada selalu lambat kan solat kepada awal kan solat. Eh ? Hihihihi, InsyaAllah :) Semoga tahun baru ini dikurniakan rezeki yang melimpah ruah, segala ibadah diterima Allah dan mendapat keredaan-Nya :) Harap juga aku dapat kurang kan membuat perkara lagha. eh betul ke ejaan macam nie ? Mungkin betul kott. Hihihi, Dan dapat buat yang terbaik untuk sem seterusnyaa, serta dibersihkan hati dan tk mudah melenting :p
“Tiap-tiap amal harus disertai dengan niat. Balasan bagi setiap amal manusia ialah pahala bagi apa yang diniatkannya. Maka barangsiapa (niat) hijrahnya kerana Allah dan Rasul-Nya, baginya pahala hijrah kerana Allah dan Rasul-Nya.
Dan barangsiapa (niat) hijrahnya kerana dunia yang hendak diperolehnya atau kerana perempuan yang hendak dikahwininya, maka (pahala) hijrahnya sesuai dengan niatnya, untuk apa dia hijrah”.
- Hadis riwayat Umar Al-Khathab r.a

Tuesday, November 13, 2012

ScheduleForSemesterTwo

Omaiigaddd ~

Isnin
- Uishh, like seriously dekat padang ? Serious laa weyhh. Isnin tah laa fomal day, baju kurung kott. Apaaa niee -___- Pukul 4 habis ? Okayh laa tuhh.

Selasa
- Macam lawak je, first kelas dekat MJIIT then turun makmal bahasa then pergi MJIIT balik. Nice -,-

Rabu
- MJIIT lagii ? sem nie baru dapat rasa kelas dekat situ. Masa sem satu pernah sekali je. Yeayy habis awal ! Eh japp, righttt got Ko-Q kena stayy. Lahaiii ~

Khamis
- Yesss, dari pagi sampai petang Measurement. Yess, otak mana tepuu, Yessss bontot mana kebas, Yesss mana bosan, Yesssssssssssssss ! pfft

Jumaat
- Woww, pukul 12 dah boleh balik. Cepat gilaa kelas habis harinie. Woww :O

Konklusinyaa.....

Aku agak tidak boleh terima hari Khamis punyaa jadual. Weyhh mana boleh macam nie, sepanjang hari bnde samaa -__- Harap laa konsentrasi tak hilang dengan cepat, Aminn ~

DrivingAllTheWay

Aku nak batak siket boleh ? Alaaa boleh laa siket je, kejap jea.

Em ? hihihihi, aku drive from Ampang to Pahang. Hihihihi, Manual tauu. Daaaan dengan 2 pasang mata yang tolong perhatikan jalan, Mama ngn Abah of course. Hahaha, Mama takutt er, siap pakai safety belt tuh. Tak payah suruh, selalu liat nak pakai. Hahaha, Abah lek er, katanyaa dia percayaa pilot diaa. Huahaua, Seronokk ^^ sbb first time aku bawak jaoh serta lamaa macam tuh. Hihihi, Paling laju 100, Hahaha. Perlahan kaan ? Tuh abah cakap kalau bawak mcm jaa nie kmfm tk kena saman. Hahaha, kejaaam T.T

Tapii.....kalau nak bawak member, emm err emm aku tak tahu laa. Takut laa anak orang, anak sendiri tkpe. Kalau mati sama sama, Hahhaha.

Kalau ada yang nak race, seru gua. Whahahaha


Monday, November 12, 2012

SemSatuu

Semalam, ehh harinie. Ehh tak dia ckp 13 hari bulan pukul 11 result keluar tapi malam td before pukul 12 result dah keluar. Sheyshey laa text cakap result dah keluar, aku internet tkde gara gara petir. Merana tahu hidup tanpa internet ? Hahaha, tkde laa, just buntu tk tahu nak buat ape. Pagi ptg siang malam duk melayan Running Man je. Muka pun dah macam Song Ji Hyo nie. Eh ? Hihihihi, boleh Monday Couple ngn Gary Oppaa ~ Hihihihi, Dia hensem an ? Ehh takk dia tk hensem die mcm cool je, dia punya spontan pun best. Hihihi, daaan mcm mana boleh tercakap pasal hal ini ? Hahaha

Haaa, kalau mcm masa sekolah dulu every exam test aku bagi tahu result kaan. So ini zaman U pulakk....

*bagi mengelakkan berlakunya ke-riakkan muncul dihati, maka saya delete :)*

Maju kaan, tgk result dalam internet je. Hahaha Tk nampak ? Tk payah tgkk laa, Hahaha. Alhamdulilah :) ini baru permulaan Hafiza, ada lagi 5 sem nak kene tempuh. Orang selalu cakap sem pertama nie senang, kalau nak score awal awal nie laa. So thats why aku try cube buat yang terbaek, dan Alhamdulilah :) As expected, Titas aku tk boleh nak buat. Hahaha, bukan tk boleh buat cuma nak ke A tuh agak rumit siket. Tkpe, sem depan tkde Titas dahh. Tapiiii.... sem 3 ada subject yang berkaitan mcm Titas, Etchics laa Islamic apaa tah aku tak ingt nama penuh diaa. Ya Allah takutt nyee sayaa =/ Tk pe, Hafiza bolehh. Selagi nama Hafiza dia boleh buat, eceyhh. Geli aku bagi semangat kt diri sendiri. Hahaha :D

Ehh Nadhirah Hamid...

Aku nak post harituh, tp internet tkde kan. Hahaha, tp aku dah wish via text via Instagram kaaan kaaan ? Hihihi. So goodluck yeahh PSPM yang lagi satuu, ada duda kaan ? Aku tahu kau boleh buat, tgk mata laa dah tahu. Eh ? Aku pula ahli nujum. Hahaha, Take care yeh ?  Imissyouu :*

Tuesday, November 6, 2012

SayangByShae

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu
Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telepon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku
Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu
Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu


Lagu ini sangat comel :3

Monday, November 5, 2012

IDontCalledItAsSombong

Aku ada satu penyakit.
Penyakit aku tk sangat kritikal.
Iaitu aku agak kurang kerajinan untuk membalas comment atau mention orang.
Maksud aku, kadang kadang aku hanya membaca sahaja.
Perasaan ingin me-reply itu tiada.
Teruk rasanyaa, tapi nak buat bagaimanaa.
Kerajinan itu datang sekali sekala sahajaa.
Daaaan, paling penting ini bukan sombong,
Bukan sama sekali.

PelatMacamLisaSughihani

"Nama saya Ghaja Nughafiza Binti Ghaja Aziz"

I always sound like that when introducing myself to others. ALWAYS !

Ye, pergi laa mana mana. Campak laa aku mana mana. Orang akang perasan R aku bunyi laen macam. Siap adaa yang volunteer nak jadi cikgu sebutan R haa. Hahaha, dari SEMINDA, pergi SEMTEG pergi UTM haa time kerja lagii. Semua nak bahan R aku.

How do i react ?

Akibat dah selalu jadi bahan untuk dibahan dan sekarang aku amik kos ukur bahan. Ehh jap ini macam tkde kaitan k -___-" back to the point, haa kan selalu kene perli R aku. Bila aku cakap tanpa sedar serta laju atupun excited aku terlupa nak cover R lalu Si Polan Si Pilan nie pun akan menanyakan balik apaa yg aku cakap td. Kerana aku ada sedikit penyakit lurus bendul, aku pun ulang laa semula ayat aku. Tanpa sedari yang mereka sahaja je nak dengar kecomelan R aku lagii. Teruk betull T.T

Aku tk kesah pun orang nak bahan, bagi aku itu unik. Ye benda yang unik itu menarik :) Tapi tgk jugak laa cara membahan dia macam mana. Ada yang okayh, yg aku boleh terima tk saket kan hati aku aku tk kesah pun. Tapi ada jugak cara dorang perli perhh boleh bwak gadoh woo. Pikir nak tarik je lidah dia tuhh, isyh -__-"

Tk nak betul kan ke ?

Kalau aku ingt nak betul kan, aku betul kan laa. Kadang kadang terlupaa. Hihihi, Ehh biar jea laa, comel whatt :3 Hahaha

Kepada mereka mereka yang mengejek manusia yang pelat nie, mereka jealous sebenarnya. Hal ini kerana kami comel-nyeww-lahaii  hihihi, Bukaan, nanti kamu kamu akan dapat pasangan yang pelat atau pun anak yang pelat, beware :)

Sukipt 2012

Cerita bermula pabila cuti sem satu mula, sudah cukup selesa dirumah tapi hanya sementara. Kerna sudah melibatkan diri untuk menyertai pasukan volunteer bola tampar. Seminggu ye seminggu pergi menunaikan tanggungjawab menjadi orang penting dalam mengendalikan sukan itu.


Enough ayat novel jaa. enough....

27 Oktober till 5 November. Mak aii.. lama jugaa rasa nyaa.
Mula mula dah macam malas gila dah kot nak pergi, tapi memenag tak laa kan kalau nak tarik diri. Kasihan dekat orang, nak penting kan diri sendiri pun tk boleh kan ? Jaja iz good ^^ So dari UTM KL around 10 orang je, the rest volenteer from UTM JB. UTM volunteer untuk bola tampar je. Aku frust sbb tk dapat so jadi volunteer pun tk pe laa. Serious doe gua cakap lu, masa hari tuh mmg tkde rasa pape pun. I was like okayh tk dpt tkpe, tk kesah sbb mereka memang power. Bila tgk org maen kaki nie rasa mcm nak gerak masuk court je, perasaan ingin menyambut first ball menbuak buak. 3 hari jealous aku tk hilang dkt mereka, Si Player. Hahaha, tkpe next two years gua masuk weyh ! Kene practice from now nie, bagi sama hebat mcm player UTM laen. Hihihi

Dipendekkan cerita,
Chemistry between ladies - Taking picture together using fake camera. Giving applause to Camera 360 :D

Sebab game nie universal, so terbahagi dua laa. Team jaga perempuan satu team jaga laki. Aku team jaga perempuan *kecewa* Hahaha, tp tempat perempuan sejukk, luas. So baru bersyukur. Hihihi, Tapiii.......

 

Mereka sangatt sporting, sangat awesome. Semua muka tk malu kaki karok dalam bas. Suara tk payah cakap laa. Cedapp nyeww aww aww, Hahaha :D  lucky me to know them :)

Paling penting...


UTM perempuan mahupun lelaki, dua dua dapat pergi final. Perh perh laa kaan ? Perempuan punya game final, biasa jea. Sampai lelaki, physco tk boleh belahh, lagi lagi lawan ngn UiTM mmg gilaa ramai laa orang sokong UiTM. Sokong tk pe, tapi kalau dah sampai player UTM nak serve mereka physco jugak tk leh buat ape laa. Tapi tkpe, dua dua menang emas ^^ proud to be UTM-ians :)

Daaaaaan, harus laa adaa gambar gelenyar.....


Cassie lincaii aaa~ Hihihi, Cassie hebat laa youu, time you maen I dari belakang sokong tahu tk ? tuh yang you powerr tuh, kalau I tk sokong mesti tk hebat kaan ? Hihihi.Ehh, Ameer aa~ Budak JB maa. Kalau Running Man ada Monday Couple. Jaja ada Week Couple. Dengan Ameer laa, hikhok. Hahaha :D Maaf ye Ameer seminggu aku kacau kau, sape suruh jambu sgtt. Hahaha, mesti kau rasa bersyukur sbb dah tk jumpa aku dah kaan ? Ehh jangan rindu aku tauu. Kang habis bulu mata aku gugur satu persatuu :p

Kesimpulannyaa.....

Enjoy working with you guys, hope we will meet again. InsyaAllah, take care :)

Sunday, November 4, 2012

ViaAnroid

penat laa sayaa, seminggu jadi volenteer rasa dah macam player dahh. fuhh fuhh u.u nnti balik rumah laa update betul betul, now cube try test je update dekat phne, kot kot ade mcm twitter ke, via anroid. huahua, kbye aku mengantuk. krohh krohh

Wednesday, October 24, 2012

Turn18onWednesday

HAPPY BIRTHDAY RAIHAN SULAIMAN :*

Do the best in your PS-ape-nama-matriks-punya-exam tauu ! aku tahu kau boleh, tgk mata laa an. Eh ? Hihihihi :p Hope our friendship long lasting babeh, i miss youu. Take care A'an :*

Tuesday, October 23, 2012

WordlessWednesday #1


First time post bout Wordless Wednesday and this picture really meaningful :)

ForSakeOfMeatballss

Ini mengarut, mana aku dapat perangai macam nie pun aku tak tahuu. Pergi Ikea haaa Ikea yang jaoh dekat sempadan Thailand tuh, amboii menipu benauu. Tapi yang pasti dia jaoh laa dari Bukit Indah semata mata nak makan MEATBALLS. Tapii selalu nyaa kalau budak baya baya aku tweet keww cakap keww sembang keww nak pergi Ikea nie tk laen tak bukan, mesti nak makan meatballs. Nak beli furniture rumah pun tiada yang ada bapak punyaa ~ mohon guna intonasi yang sesuai. Hihihi, tapii serious geram tgk showroom die, rasaa mcm nak nak bilik mcm tuhh, aaa nanti nak dapur macam tuhh. omgg ! bilik baby die, omeyyy nyeee :3 k tuh semua impian, eh cita cita nanty bila dah kayoo~


Since 2007 and still counting :*


The girl in black called Adilalala, she's studying at UIA in English-aku-tak-ingtt-apaa Course. The lady in the middle know as Waniewanottt. Ouhh dia kasihan tercampak dekat UiTM Kuantan in Law-fuyoo-peguam-woo Course :D The gadis-paling-depan-kalau-boleh-nak-masuk-camera iz cho cumelzs nyeww. Huahuahuaa

Ouhh yeahh thanks to Irfan for the ride to Ikea, and Fitri too ! Heyyy Fitri, where's my waffle huh ? Almost 3 years i waited for the waffle you know. Bout the brownies, emmm kire halal laa can ahh ? :D

In the nutshell,

Ehh aweks nie tetibe memalu nak posing. Jappp, Hafiza maluuu ? Hahahahaha dia tahu ke malu tuh ape ? :p




Monday, October 22, 2012

RenunganBersama

Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:
 
Rasulullah saw. bersabda: Hari kiamat semakin mendekat, ilmu akan dicabut, fitnah akan banyak muncul, sifat kikir akan merajalela dan banyak terjadi haraj. Para sahabat bertanya: Apakah haraj itu? Rasulullah saw. menjawab: Yaitu pembunuhan - Hadis dalam kitab Sahih Muslim [Bahasa Arab saja]: 4827

NeverRegratMoveToUTM


Aww, meraka sangat sweet :') serious ridnuu gilaa time mula mula dulu. Time masing masing nak cuba merapat kan diri, masing masing nak kenal. Ahhhhh aku rindu time fest :') Masa tuh aku rasa kitaa unite gilaaa, kalau ada game semua tutrun bagi support. Ingt tak yang time malam pergi support bdk laki maen futsal, support kamii yang perempuan maen netball, support maen volleyball, maen takraw, pes semua laaaa :') serious ouhh aku nak mcm dulu tuh balik.

Sekarang ?

Skrg rapat jugakk, cuma dah renggang siket. Maybe ? Em biasa laa, sbb minngu exam kan, masing masing nak stdy nak buat revision sendiri. Tapi korang, next sem rapat balik yeh ? :) Haaa, nie kalau nak keluar hang out ramai ramai, whatsapps laa tauu. Paham ?

Sunday, October 21, 2012

WantToDoThat, This

Ingat cuti nak kerja.
Ingat cuti nak hang out.
Ingat cuti nak qada' tidur.
Ingat cuti nak belajar masak.
Ingat cuti nak jumpa kawan kawan lama.
Ingat ingat ingatt, em ape lagii ye aku nak ingat ? Huahua

Ehh, cerita Aku Terima Nikahnyaa tk seronok pun~ Biasaa je, tapii yang pelik nyaa. Syafiyah haa yang budak 6 tahun tuhh, tgk menanges sedu sedu weyhh. Serious gua tak tipu, Hahahahahaha, itu sangat kelakar tauu sebenarnyaa. Aku tak sempat nak feeling, dia spoil kan mood sedih aku. Hahahaha k saket perut gelak. Hihihi

KoncoKoncoAku, muahaha

To Terengganu, I gooooo ~

Why secara tetiba huh ? Ohh sebab my brother just received someone new of his family :) Baby gegirl uuu~ so cute like her Achu :p


Sayang sikett Raja Nuriman nie :*


Haii, kami sebayaa cuma Syafiq keluar awal 3 bulan je dari Iman, Habis laa kauorg, nanti mesti fight sbb sebayaa, especially pasal exam besar. Muahaha, tkpe, jgn bimbang Achu boleh tunjuk ajar, tapi kene sayang Achu duluu *tunjuk pipi kanan* nyehnyehhh

Keesokan harinya, 


I told you that I can be a goood mummy, see how cute am I playing sand with them :3 Muahahaha mohon percaya sekejap je, sekejap pun jadi laa please ?


Fuyooo, Abah pakai mcm tuh rupa mcm org 20-an laaa. Hihihihi, Mama awat mataa tk nmpak, panas keww ? Hihihihi

Last but not least,

 Gambar gelenyar harus laa ado, Sekian :)

CeritaSemSatuSudahTamaaat !

Dengan ini secara rasmi nyaa saya, Raja Nurhafiza Bt Raja Aziz telah menamatkan Sem 1 bagi Tahun 1 *baling topi graduation* 

Okayh baru habis Sem satu cite lebat mcm dah habis diploma an an ? Hahaha. Tak ini just menunjukkan bahawa gumbira nyaa perasaan ku ini. Hihihi, Juuum aku nak cerita dari awal aku amek paper. Kau nak dengar ke, tk nak ke. Aku tak kiraa, aku nak cite jugak dan jugakk ! *hentak laptop*

English
- first paper uuuuu~ rasa mcm older post pernah cite, tp nak ckp nie je, aku duduk meja 111 hihihi

ICT
- meja ICT aku duduk 69 kott, ehh ke aku tipu. Hahaha, bukan tipu laa tapi tak ingtt :p yg aku tahu ICT aku ade tinggal soalan, why ? dah aku tak tahuu aku malas nak pikir dah pastu aku keluar laa awal. Cemerlang bukaaan ? :D

TITAS
- the only paper that held at PSZ, the rest of paper at Dewan Besar. Weyhhh, meja dia rapat rapat pulakkk, setakat nak tgk org sebelah boleh sgtt. Aku tgk jugakk sebelah, tp tak tiruu, aku lihat sahajaa. So itu bagi aku bukan meniru, niat tkde, Hahahaha :D

Measurement
- ehh aku dah lupaa mana duluu, eh tk kesah laa. hihihi, tapi yg aku ingtt aku ingat aku dah boleh watlek dah keluar dewan, kira mcm aku boleh gak aa jawab. Then tgh makan kat cafe, Si Abe dtg mencarut carut dia ckp dia salah buat, aku pun mcm ohh shit aku silap jgkk ! Akibat susah menerima kenyataan, lalu pergi mini mart beli Caburyyg besar punyaa makan tk ingat dunia lalu tertidur.

Professional Practice
- perasaan yang agak gembira apabila pada malam sebelum exam, bertungkus lumus dengan Sheyshey mentelaah PP lalu keluar apaa yang kami berbincang bersamaa. Heeee~ result belakang cerita, yang pentng boleh buat ke tak.

Mathematics
- sebijik keluar yang test punyaaa ! Mcm senior ada ckp, kalau Cik Karimah  nie selalu dia amek yang test je. Sekali memang test punyaa laa adoiterbernyepun. Hahaha

Construction Technology
- last paypeerrr, last payypeer. Hihihi, nasib pagi cepat siket lepas kan beban tuh. Huahua, Daaaan sekali lagi alhamdulilah paper yang aku dengan Sheyshey menelaah pagi pagi tuh mmg sebijik dua bijik tiga bijik keluar. Serupaaaaa sangattt ! Actually aku dah terlupa dah nak buat, sbb die laptop then pergi kacau Amalina, tgk die tgh buat tuh yang aku teringtt nak buat. Lesson learn from this story - Pergi laa kacau orang :)

Ehh ada lagi satu subjek, Drawing. Tapi yg ini tkde final, just marks time buat project, buat tutorial je laaa. So cerita dia sem nie aku amek 8 subject. Haaa, dah macam PMR kaan ? Nie kira PMR Version 2.1 huahauahau.

Lepas je habis paper, terus gerak TS dengan Sheyshey. Mereka yang laen mahu pulang KSJ duluu, kami nak gerak awal nak balik awal. That why laa :p Maen bowling lepas kan stress, amboii stress. Hahaha, aku tk gemar sgtt mengklasifikasi kan aku nie tgh stress ke tk. Huahua, yang penting haritu aku sgtt laa teruk .___. how com i can kalah dgn bdk kecil ? Ohh myy this is so unbelievable. Hahaha, takk, aku sajaa je bagi die menang kang nanges terpekik terlolong, aku jugakk maluu :p

Can you see that we're too happy cause final is over ? Can ahh ? Hihihi :p

Like we always did, always pop-up with tetibe-idea-jum-beli-jam-sama. Hahaha

Met them for awhile, ohh i just love you guys, sayang pipi kanan siket :* opps kena tunduk pulak :p

Saturday, October 6, 2012

IDoHaveTalentBeAModel, muahaha


Everyone was trying so hard to be candid, so do i :3 Did the picture success  ?

EveryLivingThingsWontStayAliveForever


 
Salam takziah kepada Keluarga Amni atas pemergian bapa tercinta pada hari Isnin, tarikh saya tak pasti bila tapi baru lagi pada pukul 230 pagi. Semoga roh arwah ditempat kan di kalangan orang orang yang beriman, Al-Fatihah

Amni, aku tahu kau seorang gadis yang kuat. Kau ceria orang nyaa, kau selalu buat kami ketawa. Aku tahu susah nya nak terima berita sebegini, lagi lagi time tengah final. Kau kena ingt Amni ini ujian Allah, Allah menguji hambanya yang kuat. Kau kuat Amni, aku tahu tuh ! Amni jangan risau, kamii sentiasa ada untuk Amni :')

Kau sangat kuat, aku tk tahu kalau aku kat tempat kauu :'(

Crush ?

Boleh tak aku nak menyuarakan pendapat aku ?

Macam aku cakap tadi, PENDAPAT AKU, jadi tk setuju gerak laa apa lagii. Haaa gangster kaaan ? :D


"Hey, I just saw my crush just know"
"Crush, i love youu"
"OMG, my crush just smiled at me"

Apa itu crush ?

Okayh bagi aku crush nie mcm kita suka someone dalam diam. Saya ulang, dalaam diaam. Jadi dia tak tahu kita suka dia and tkde sapa tahu yg kita suka diaa. But then, why on earth still have this kind of people who like to mention her/his crush everywhere ? Sampai orang tahu crush dia sapaa. Mengarut laa kau tahuu ? Dan maaf laa aku kurang gemar penggunaan bahasa crush nie, aku lebih prefer SUKA dia. Hahaha, k aku peliks -___-"

HowsYourFinal ?

Just wanna let you all know that my final is already started. English paper was the first paper, not all of them take the exam. Those who get As while in SPM for English subject was examted from this paper. Lucky huh ? Its okay, I dont get jealous at all, cause English class was so awesome. Plus the question didn't ask me to do kind of essay or making-story-must-more-than-300words. Actually the question is only just asked you to understand the sentence. Quite easy, but I don't know how my result are going to be. Hahaha :D

Next paper was ICT, ohh man. ICT is so paham-nyeww-die-habaq-apeww. Dia cerita benda yang kau tak boleh nak bayang, or kau boleh bayang tapi kau tak paham. Haaa, begitu laaa. Ehh tapi aku buat nota cantik tauu, hikhik. Boleh usha di Instagram :) Nmpak tk Hafiza macam riak sedikit ? Huahuahuaa, so ICT paper boleh laa. Tapii aku ada tinggal jugak, ahaha. Bilaa aku dah malas nak pikir, aku kan biar je. Pemalas kaaan ? haihh *tutup muka*

So, next paper is......... TITAS ! sort of Sejarah. Kbye

JamuanRayaQS

Jamuan Rayaa yang diadakan pada hari terakhir rayaa, ulang suara HARI TERAKHIR RAYAAA. opps tercaps lock, maaaaf :p

  
Spot me if you smart. Can't find ? hell yeahh, cause I'm the photographer -____-" The moment when you the one hold the camera when 'sesi bergambar' and the others pretend like okay must line up first, must getting ready for the picture. So I'm the 'mangsa jurugambar'


Half from my gegirls.

Must-doing-thing a picture, or maybe i might called picture(s) with Si Kecil Sheysheyy. Doing the duckface, pretend got sore-eyes, pretend got 5 days MC. hahaha :D

NeverGettingOld

Before tuh aku nak post pasal nie boleh tak ?

 

Yeee, aku tahu dah mcm lapuk kaan. Bukan aku sengajaa, aku dah jarang online dekat laptop. Salu pakai phone je online. So how I'm gonna update my blog using the-small-gadget like this. haihh Its oke, for me, the post never be old :') japp apa aku cuba sampai kan nie, ahaha :D ohh yeahh, FYI i miss both of youu :* 

Sunday, September 16, 2012

MessageFromRalph

“Finish each day and be done with it. You have done what you could. Some blunders and absurdities no doubt crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day. You shall begin it serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.” ― Ralph Waldo Emerson

theCeritaDia

Cerita dia sekarang minggu depan study week.
Cerita dia sekarang next two week final exam.
Cerita dia sekarang aku belagak mcm tkde pape.
Cerita dia sekarang aku tak tahu bila aku nak sedar.
Cerita dia sekarang aku ade niat nak 4 rata.
Cerita dia sekarang bilaa aku nak sedar.

Kesimpulan cerita diatas, aku dah mengantuk. Assalamualaikum :)

ForeverVolleyball :)


Kerna kau, aku tak balek rumah.
Kerna kau, aku tk manfaat kan cuti aku.

Tapi tkpe, cinta ku padamu tinggi bak KLCC aku tak kesah.

Huahuahuaaa, pergi Johor mehh. Seronok gua cakap luu :) Even tak terpilih pown tk kesah, sbb dapat merasa pengalaman. hik hikk, kenapa aku tak terpilih ? Haaa, player yg dah ade hebatt gilaa, ade tuh pemain Malaysia pulak. Memang tak laa kan, ahaha. Gua maen maen ayam je. Memang salah laa kan, hihihi.

Mula mula tk nak pergi ouh, tp lepas dah pergi aku tak menyesal. Heeee~ mengadaaa nyeww. Hal ini kerana, dapat jumpa bro cina yang comeeel :3 ahaha, Baru sedar Chinese nie comeel kaaan ? ade sorang tuh dari UTM JB comel gilaa, die ckp nak jadi cikgu sukaaan. Ehh nanti kalau you jadi cikgu bagi tahu laa sama sayaa, mahu hantar anak saya sekolah you :D Cassie pown boleh tahaan, muka manes. Ajak gambar maluu, gelenyar sungguh. HAHA


Emm, nak cari laki Chinese laa, boleeeh tk mama ? :p

BestBirthdayEver !

Hari apa eh ? Haaa, hari Selasa, 28 hari bulan. Ada apa eh ? Hihihihi maluu laa nak cakap. Huahua, okay cerita balik, Malam Isnin tuh aku turun kafe, buat kerja PP kott, haa PP rasanya. Pastu, dalam pukul 12 kott, haa tetibe Sheyshey ajak teman dia pergi beli topup kat mesin, haaa ini pelik, dia mana pernah ajak aku pergi mana mana. Okayh aku tipuu, whaha. bukan tk pernah ajak, tapi selalu nya dia akan pergi snediri. Bagus anak sulung nie, berdikari atas kaki sendiri makan ibu jari kaki. Okay mengarutt -___-" Ehh japp, before tuh Syasya datang kat Sheyshey dia ajak pergi minimart. Padahal dia boleh je pergi dulu, tp kenapa dia ajak Sheyshey ye, hm disitu ade kemusyhkilan. *garu kepala sbb kutu bnyak* Ehh smbung cerita tadi, lepas Sheyshey ajak pergi beli topup, aku pown oke aku ikot kan sahajaa. huhua,

Lepas pergi beli topupp . . . . .


Si Sheyhshey lalu jalan gelap, Lorong Haji Taib barangkali. ahaha, haaa okayh lepas tuhh haaa . . . .

amek kaawww,


tepung teloq serta nescafe mencurah membasahi seluruh tubuh ku. Bau ku pada waktu itu, wahhh harum bak kasturi kembang di malam hari. Time kena baling baling tuhh, aku pikir satu je. Handphone aku Handphone akuu ! ahaha, aku sayang handphone dari sweater eh tapi sayang lagi seluar jeans dari sweater. Nasib baek tk pakai sweater baruuu, Sheyshey ckp jgn pakai dulu laa, pakai esk pergi kelas laa, nasib alasan dia boleh diterima. Hihihi, dah kene kene tuh nyanyi birthday song. Wahh, dorg sangat sweet, korg tahu tk kawan kawan nie first time aku celebrate birthday macam nie, serious. Aku terharuuu laaa kawankawan *lap air mata* tapi lepas tuh aku pergi kafe dgn keadaan sebegitu untuk kemas barang dan naek atas.

Pabila di atas, di bilik akuu . . . . .

haa gmbar boleh usha Instagram :) RajaNrhfza


Teruk bukaaaan ? Haaa, itu pown aku dah kemas kan siket. Kalau tak lagi teruk, sbb benda yang memalukaaaan -_______-" Dan dorang biarkan akuu sorng sorang bersih kaaan, sedih betullll T.T


30 August 2012

Petang hari tuh, Maira datang bilik ajak maen bola jaring. Selalu nya petang petang aku buat hobi laen, bina lemak. whaha, then die ajak men bola jaring cakap Hafiz ada maen sekali. Aku pown, okayh laa jum laa maen. tkde buat pape kaan. Aku pown semangat laa nak turun, siap tnye Sheyshey lagi kalo nak pakai lens maen bola boleh tak, ahaha. Haaa, semangat kaaan ? Ehh japp, apa kaitan ? Alaa iye laa, kalo nak maen bola kan salu aku tak pakai spek so rasa mcm nak pakai lens. Haaa, tolong laa paham apa yang aku cuba sampai kaaan. hohoho.



Then bila turun bawahh . . . . . . . .


 Ehh, surprise die belum lagi, ahaha. Aku ngn Atik selamber maen badminton duluu. Tapi time tuh aku dah nmpak dah Hafiz, Maira Mek Madi tngh duduk, Dorg ckp tengah tnggu sapa tah amek bola. Lepas tuh Maira panggil aku suruh amek kan bola, katanya tinggi. Katanyaaa~ aku pown oke laaa, time tuh aku tak syak pape langsung. Serious.

Lepas tuh . . . . . . .



Haaa, nmpak kaan mcm manaa. Masa aku pergi tuh aku nmpak kotak kek, then dorg nyayi birthday song then yg si Maira terus baling tepung tepat kena muka aku -___-" nasib laa gua pakai spek. kalau tak, mmg masuk mata laa an cerita diaa. ahaha



Aku nak cerita lagi pun dah tk syok sgtt dah. sbb ini cerita 2 minggu lepas. ahaha, Feel nak cerita tuh dah semakin pudar. hihi, pape pown thanks sgtt korang :') dua kali haa birthday aku dorg celebrate. wahh wahh sangat bahagia rasaaanyaa, huahua. Iloveyouuu guysss <3>